ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Δυτική Ελλάδα: Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο!


 

 
 
Ξεκινά απόψε Δευτέρα κι επισήμως η ευρωπαϊκή στρατηγικήςσυνεργασίας "EduWeb" Erasmus+ για τη σχολική εκπαίδευση, με συντονιστή την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.
 
Το  EduWeb έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων / ινστιτούτων με σκοπό την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στη χρήση του Διαδικτύου. Στόχος είναι οι ίδιοι οι μαθητές να λειτουργήσουν ως εκπαιδευτές των ψηφιακά αναλφάβητων ενηλίκων μελών των οικογενειών τους, στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου. 

Οι εταίροι που συμμετέχουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατετάγη ως η έκτη χώρα στον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (Digital Economy Society Index - DESI) του 2016 [1], θα συνεισφέρουν τις καλές πρακτικές  χρήσης και αξιοποίησης του Διαδικτύου, που θα προσαρμοστούν αναλόγως από τους εταίρους στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στην Κύπρο και στην Ιταλία, συνεισφέροντας στην προσπάθεια των χωρών αυτών για καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των πολιτών τους, αλλά και στον ευρύτερο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταστεί μία από τις πιο δυναμικές και ανταγωνιστικές οικονομίες της γνώσης στον κόσμο.

Μιλώντας για το θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με πολύ απλά λόγια επιδιώκει να προσφέρει τρόπους και λύσεις για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, μόνο που αυτό θα το κάνουν οι μαθητές, αφού πρώτα εκπαιδευτούν επάνω σε κάποια πράγματα, προς τους γονείς τους, προς του ενήλικες. Δηλαδή έχουμε μια αντιστροφή των ρόλων για το ποιος είναι ο εκπαιδευτής και ποιο ο εκπαιδευόμενος. Αυτή ήταν και η ιδέα που άρεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι έτσι πήραμε το πρόγραμμα. Πραγματικά παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  

 
Ξέρουμε πολύ καλά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ μπροστά σε αυτά τα ζητήματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στη διεθνή κατάταξη είναι στην 6η θέση, εμείς για να καταλάβετε είναι στην 26η θέση. Μέσω αυτού του προγράμματος ουσιαστικά επιδιώκουμε ν’ ανεβάσουμε ακόμα και αυτούς του εθνικούς μας δείκτες, δηλαδή, αν μπορέσουμε στη διεθνή κατάταξη, με βάση κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές, η Ελλάδα να ανεβεί και να μπορέσουμε να πιάσουμε εθνικούς στόχους.»

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, το EduWeb σκοπεύει να δημιουργήσει μία εκπαιδευτική πύλη για τη φιλοξενία και διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες του Διαδικτύου. Επιπλέον, η πύλη θα παρέχει ένα περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την on-line εκπαίδευση των εκπαιδευτικών (μαζί με το απαραίτητο υλικό), οι οποίοι με τη σειρά τους θα εκπαιδεύσουν στους μαθητές στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου.

 
Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές από απλοί χρήστες του Διαδικτύου, θα γίνουν οι ίδιοι εκπαιδευτές των ενήλικων (και ειδικότερα των ηλικιωμένων) μελών των οικογενειών τους, συνδράμοντας στην καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ευρωπαίων πολιτών μέσω πιο αποτελεσματικών και καινοτόμων διδακτικών και παιδαγωγικών μεθόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: