ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Άνοιξε δρόμους η εκδήλωση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος




 
 
 
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο του, την εκδήλωση «Startup Europe comes to TEIWEST». 
Επισφραγίζοντας έτσι την συμμετοχή του στο δίκτυο Startup Europe University Network, το οποίο ήταν ένα από τα δύο ελληνικά ΑΕΙ, που συμμετείχαν στην εβδομάδα Startup Europe Comes to Universities με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ιδρύματος Σπύρος Συρμακέσης μίλησε στο «Κόκκινο Πάτρας 107,7» τονίζοντας την σπουδαιότητα της παρουσίας του τεχνολογικού ιδρύματος στην συγκεκριμένη εκδήλωση:

«Εγκαινιάστηκε και συνεχίστηκε η συνέργεια του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με διαφορετικούς παραγωγικούς αναπτυξιακούς και ερευνητικούς φορείς, τόσο της περιφέρειας, όσο και ολόκληρης της Ελλάδας. Για μας είναι ένα ακόμα βήμα στην εξωστρέφεια του ιδρύματος, που δείχνει ότι βγαίνουμε από τους τέσσερις τοίχους. Βγάζουμε τους επιστήμονες, τους καθηγητές και τους φοιτητές μας έξω από τα εργαστήρια και τις αίθουσες διδασκαλίας, και τους δίνουμε ρόλο. Παράλληλα είχαμε εισροή πληροφορίας για χρηματοδοτικά εργαλεία, για χρηματοδοτικές δράσεις, που υπάρχουν , όσον αφορά την επιχειρηματικότητα. Καταφέραμε με το networking να ανταλλάξουμε απόψεις και για άλλες δράσεις. Έτσι δεχτήκαμε προσκλήσεις και προκλήσεις για επόμενες δραστηριότητες μέσα στον Νοέμβριο, τις οποίες θα αξιολογήσουμε.»
 
Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις περιφερειακές στρατηγικές για την επιχειρηματικότητα, τις ευκαιρίες υποστήριξης  ανάπτυξης επιχειρήσεων αλλά και να λάβουν συμβουλές. Στο δεύτερο μέρος αναλύθηκαν οι δράσεις διασύνδεσης των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας, που λειτουργούν στους ερευνητικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας. Αυτό, όμως που κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν το τελευταίο μέρος, το οποίο περιλάμβανε τις βιωματικές ιστορίες τεσσάρων επιτυχημένων start-ups.
Μάλιστα ο κ. Συρμακέσης στάθηκε στην δήλωση του τελευταίου ομιλητή, ο οποίος ήταν και ο νεότερος, ο οποίος αντί να μιλήσει για δυσκολίες και μελανά σημεία στην  επιχειρηματική του προσπάθεια, το μήνυμα, που έστειλε ήταν πολύ θετικό και αισιόδοξο. Είπε χαρακτηριστικά: 
  «Τολμήστε, προχωρήστε, μην ακούσετε ανθρώπους , που σας λένε ότι υπάρχουν δυσκολίες , υπάρχουν προβλήματα, δεν θα τα καταφέρετε. Εαν αυτούς τους συναντήσετε στον δρόμο σας , πάτε στον διπλανό. Ακολουθήστε δηλαδή αυτό, που λέει το όνειρό σας και παλέψτε το με επιμονή και υπομονή. Έτσι προσπαθώ κι εγώ να τα καταφέρω.»

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Συρμακέσης, ερωτώμενος τι θα συμβούλευε τους πρωτοετείς φοιτητές του για το αν θα πρέπει να τολμήσουν ένα start up, ο ίδιος δήλωσε ότι θα τους συμβούλευε να το τολμήσουν: 
 
«Πρέπει να πάρει τις βασικές γνώσεις , που του δίνει το πτυχίο, που έχει επιλέξει να  ακολουθήσει. Να συνεχίσει να ψάχνετε, να έχει τα αυτιά του και τα μάτια του  ανοικτά , να δέχεται ερεθίσματα από παντού και να τα αξιολογεί, και με τις κατάλληλες συμβουλές , που θα δεχθεί από το επιστημονικό , από το ακαδημαικό και από το επαγγελματικό περιβάλλον, που υπάρχει στην περιοχή μας, να αρχίζει σιγά-σιγά με σταθερά βήματα και με υπομονή να χτίζει την δική του επιχειρηματική δράση. Θα πρέπει όμως να ξέρει ότι πρέπει να περιμένει. Τα λεφτά δεν θα έρθουν σε μια εβδομάδα, σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο. Δεν θέλουμε τέτοιου τύπου επιχειρηματικότητα , αλλά επιχειρηματικότητα με σωστές βάσεις και γερά θεμέλια, ώστε να είναι βιώσιμη στο μέλλον.»

Οι εκδηλώσεις από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος θα συνεχιστούν καθ’όλη την διάρκεια του ακαδημαικού έτους 2016-2017, καθώς στόχος του τεχνολογικού ιδρύματος είναι η έρευνα, η ανάπτυξη , η εκπαίδευση και οι πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: