ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ανακλήθηκε η οικοδομική άδεια στην Βλυχάδα της Θήρας




Διακρίνονται οι μπετόβεργες που εξέχουν από το καλούπωμα.

Φωτογραφία πριν θαφτεί κάτω από το χώμα που έρριψαν για να καλύψουν την αυθαιρεσία.


Ενεργοποίηση των αρμοδίων αλλά και αποστολή ισχυρού μηνύματος προς τους εξ Ελντοράντο ορμώμενους, τα «κοράκια» της real estate αντίληψης


«Το κύρος του κράτους πλήττεται, όταν επί μήνες διαπράττεται έγκλημα κατά του περιβάλλοντος στην Βλυχάδα, που φθάνει μέχρι την κατασκευή ολόκληρου υπόσκαφου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, απειλώντας με  κατάρρευση  το ηφαιστειογενές ανάγλυφο που δημιουργήθηκε από την φύση πριν τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια, με έκδοση μιας απλής άδειας, που στη συνέχεια παραβιάζεται και όταν άπειροι άνδρες της Αστυνομίας καταφθάνουν για αυτοψία  να αποδεικνύονται ανίκανοι να διακρίνουν την διαφορά της κατασκευής από την αποτύπωσή της στην άδεια.



Ακόμη όταν η τοπική κοινωνία βοά, προκαλεί προκαλεί οδυνηρό αίσθημα ότι η Πολεοδομία και το Επαρχείο δείχνουν άβουλοι θεατές.



Και το σπουδαιότερο είναι ότι καταρρακώνεται το κύρος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αφού η άδεια δεν έχει ανακληθεί, παρά τις αυτοψίες της ΕΛΑΣ, του ΙΚΑ, της οικονομικής Υπηρεσίας, τις οχλήσεις του Δήμου Θήρας προς  Υπηρεσίες, την ενημέρωση αλλά μη παρέμβαση των τοπικών βουλευτών!».



Τα παραπάνω ανέγραφε το Istologio G. Mosxou την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, για να τεθούν υπόψη των αρμοδίων αλλά και για να σταλεί ισχυρό μήνυμα προς τα εξ Ελντοράντο ορμώμενα «κοράκια» της real estate αντίληψης.



Πληροφορίες βάσιμες ελπίζουμε, αναφέρουν ότι από διημέρου ανακλήθηκε τελικά η άδεια της παρανομούσας «Αθηναίων Γη», αλλά ακόμη δεν κατέστη δυνατόν να  εγνωσθεί το σκεπτικό της απόφασης, που δεν μπορεί να είναι άλλο παρά η υπέρβαση της χορηγηθείσας αδείας, αλλά για άλλη χρήση όταν μάλιστα η αυθαιρεσία που έλαβε χώρα στη Βλυχάδα Σαντορίνης, η οποία προκάλεσε αλγεινά αισθήματα, τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και στο εξωτερικό, που εμβρόντητοι  έβλεπαν το κράτος να διασύρεται και την κυβέρνηση της αριστεράς να σιωπεί.



Με την ανάκληση της αδείας επανεδράζεται η αντίληψη περί δικαίου που, μέχρι προχθές εθεωρείτο ζητούμενο στο νησί, με την υπερτρεισχιλιετή ιστοτία.

      



Ο Δήμαρχος Θήρας Ν. Ζώρζος ερωτά



Ο Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος.
Είναι χαρακτηριστικό το τηλεφώνημα  του δημάρχου Θήρας προς τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΖΑ κ. Συρμαλένιο, προσφάτως με αφορμή την περιβαλλοντική αυθαιρεσία:



«Νίκο, πάλι τα ίδια έχουμε εδώ. Επιτέλους δεν μπορεί να εκδοθεί ένα διάταγμα που να απαγορεύει τη δόμηση στη Βλυχάδα; Τόσο δύσκολο είναι;».



Είναι η μέρα που ο ίδιος μονολογούσε:



«Πως να προστατευτεί η διοίκηση από διεφθαρμένο υπάλληλο, όταν υπάρχει αυτή η υποστελέχωση;».



Μάλιστα ο Δήμαρχος Θήρας Ν. Ζώρζος, κυριολεκτικά βασανίζεται από το ερώτημα γιατί δεν απελευθερώνονται οι προσλήψεις, τουλάχιστον σε δήμους όπως της Θήρας, που έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν προσωπικό για την στελέχωση υπηρεσιών;



«Η υποστελέχωση των υπηρεσιών αποτελεί μία απαράδεκτη κατάσταση. Το κράτος παραμένει θεατής των προβλημάτων της αυτοδιοίκησης, η οποία παίζει τον ρόλο του υποζυγίου για να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες. 


Επανειλημμένως έχουμε ζητήσει και μέσω των συλλογικών οργάνων (ΠΕΔ & ΚΕΔΕ) και μέσω του Δήμου στελέχη, αλλά δεν έχουμε καμία ανταπόκριση ή έστω την έγκριση να προχωρήσουμε σε δικές μας προσλήψεις».



Τα παραπάνω ήρθαν στην επικαιρότητα με το νέο κρούσμα αυθαιρεσίας στην Βλυχάδα, που έχει τεθεί στο στόχαστρο των επενδυτών τύπου Eldoradto και η συχνότητα επανάληψής τους έχει προβληματίσει την τοπική κοινωνία, μέρος της οποίας δικαιούται να αναρωτηθεί εάν πρέπει να παραμείνει η εξαίρεση, όταν καουμπόηδες επενδυτές του οικονομικού Φαρουέστ, επιδράμουν στο νησί με πλήρη αγνόηση κάθε νόμου, ορμώμενοι από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.



Ο λόγος είναι για τον ομογενή Σαντορινιό τρίτης γενιάς, που «επένδυσε» χωρίς να σεβαστεί το περιβάλλον!



«Γι αυτό απαίτηση της τοπικής κοινωνίας -γράφαμε- είναι η μετάβαση κλιμακίου ελεγκτών στο νησί και η εγκατάστασή του για να ελέγξει την κατάσταση που επιδεινώνεται λόγω υποστελέχωσης υπηρεσιών, αλλά και ελαστικής συνείδησης αυτών που εκμεταλλεύονται τα δυσμενή δεδομένα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: