ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

1560 οι άπορες οικογένειες στο Δήμο Πατρέων



Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επίμαχη διανομή ΤΕΒΑ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών.


 «Λαμβάνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων ενώ 6.000 ήταν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ» που έμειναν αδιάθετα 9.200 κοτόπουλα και 4 τόνοι φέτα!

«1560 οικογένειες μόνο στο Δήμο μας, λαμβάνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων ενώ 6.000 ήταν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ. Στα σχολεία παρέχουμε δεκατιανό σε 1500 παιδιά, στα λαϊκά φροντιστήρια αλληλεγγύης συμμετέχουν πάνω από 400 παιδιά. Το προνοιακό επίδομα το λαμβάνουν 4.200 άτομα. Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ έχουν ενταχθεί 3.000 οικογένειες συμπολιτών».

Τα παραπάνω στοιχεία κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων  από το Δήμαρχο Πατρέων χθες και αυτό έδωσε την ευκαιρία να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της κοινωνικής βοήθειας (ΤΕΒΑ - κοτόπουλα και φέτα) που εδόθη προ ημερών και ένα μεγάλο μέρος του, 9 τόνους ή εννέα χιλιάδες διακόσια κομμάτια έμειναν αδιάθετα, μαζί με 4 τόνους φέτα ή 7.798 κομμάτια του μισού κιλού, με ευθύνη του ΚΟΔΗΠ, του Δήμου Πατρέων, παρά την ρητή εντολή άνωθεν να κάνει και δεύτερη διανομή σε έχοντες ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη διανομή, όπως ειπώθηκε από το Δήμο, είχαν προσέλθει περίπου 2.500 χιλιάδες έχοντες ανάγκη, ενώ -κατά την αντιπρόεδρο του ΚΟΔΗΠ κα Μπαρλή- υπήρξε μειωμένη ανταπόκριση! Αν και όπως είπε ο Δήμαρχος σήμερα υπήρξαν 6000 αιτήσεις! Ο δε Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, σε έγγραφό του προς την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, από την οποία ζητεί οδηγίες, υπενθυμίζει ότι στις 16 έως 20 Σεπτεμβρίου που έγινε η διανομή στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, σημαντικός αριθμός από τους 6.000 δικαιούχους δεν προσήλθε και ότι είχε παραλάβει για να διαθέσει 17.216 κοτόπουλα, αλλά διέθεσε στους δικαιούχους 8.097 τεμάχια. Και 16.612 τεμάχια φέτα του μισού κιλού, από τα οποία διατέθηκαν 8.814 στους δικαούχους!

Πρόκειται για το ίδιο έγγραφο με το οποίο ζητά ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για το «τι θα κάνουμε με τα προϊόντα αυτά ως προς τους δικαούχους του ΤΕΒΑ ή την διάθεσή τους σε συσσίτια (όπως ορίζει ο οδηγός εφαρμογής) και πως πιστοποιείται η ασφάλεια των πουλερικών που έχουν καταψυχθεί από νωπά» από τον ΚΟΔΗΠ του Δήμου Πατρέων!

Σίγουρα μία δεύτερη διανομή θα επιβεβαίωνε ή μάλλον θα διέψευδε τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διότι το να υπάρχουν 6.000 χιλιάδες που έχουν ανάγκη, αλλά δεν προσέρχονται, παρόλο το τριήμερο ειδοποιητήριο, ενώ για τους έξι χιλ. ανέργους το υπ. της της Θαεανούς Φωτίου στέλνει 17 χιλ. κοτόπουλα και 16 χιλ. κομμάτια φέτα, μάλλον πρόκειται για ζήτημα που χρήζει ανάγκης εξέτασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: