ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Τσίπρας-Μοσκοβισί: Συμφώνησαν στο χρονοδιάγραμμα

Πιέρ Μοσκοβισί: «Η Κομισιον ήταν και είναι πάντα υπερ μιας ισχυρής Ελλάδας εντός μιας ενισχυμένης Ευρωζώνης αφιερωμένης στην ανάπτυξη», για να υπογραμμίσει ότι «ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στη λιτότητα γι' αυτό».

Ρεαλιστικό στις
5-12 η συμφωνία

Ο ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ STAFF LEVEL AGREEMENT ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ EUROGROUP ΤΗΝ 5Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΦΙΚΤΟ, ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ


Ο στόχος για πολιτική συμφωνία στο κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου είναι ρεαλιστικός, εκτίμησαν Αλέξης Τσίπρας και Πιέρ Μοσκοβισί στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα για πολιτική συμφωνία για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ρύθμιση του χρέους, ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Έχουμε πολύ ισχυρή και θετική πρόοδο στη δεύτερη αξιολόγηση, οι συζητήσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε Staff Level Agreement πριν το τέλος της εβδομάδας, ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο Eurogroup την 5η Δεκεμβρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για μια συνολική συμφωνία, κάτι που χαρακτήρισε απολύτως εφικτό, και συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι που επιθυμεί η Κομισιόν. Τόνισε ότι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, που είναι ήδη θετική, δείχνουν ότι θα κινηθεί μεταξύ 2,5%-3% για το 2017.

Σημείωσε ότι «η Κομισιον ήταν και είναι πάντα υπερ μιας ισχυρής Ελλάδας εντός μιας ενισχυμένης Ευρωζώνης αφιερωμένης στην ανάπτυξη», για να υπογραμμίσει ότι «ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στη λιτότητα γι' αυτό». Τόνισε ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί όσον αφορά στη δημοσιονομική πολιτική και τις αναγκαίες μετραρυθμίσεις, για να υπογραμμίσει ότι όμως ένα πράγμα είναι να είμαστε σοβαροί στο να ενδυμανώμουμε την οικονομία και άλλο η λιτότητα. «Και τώρα», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, «είναι ώρα οι Έλληνες πολίτες να έχουν κάποια ανταπόδοση». «Εφόσον οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, τότε οι εταίροι της πρέπει επίσης να αναλάβουν τις δικές τους».

Ειδικότερα, ο Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι η επίσκεψη του στην Ελλάδα σήμερα είναι για να καταδείξει ότι κάνουμε πολύ ισχυρή και και θετική πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος που αποφασίστηκε τον Ιούλιο του 2015. Είπε ότι η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε επιτυχημένα και έχουμε πολύ ισχυρή και θετική πρόοδο στη δεύτερη αξιολόγηση.


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι -στην προσπάθεια να βρούμε έναν συμβιβασμό και στο πνεύμα της προόδου για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη-, μπορούμε να καταλήξουμε σε Staff Level Agreement πριν το τέλος αυτής της εβδομαδας, ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο Eurogroup την 5η Δεκεμβρίου, ανοίγοντας τον δρομο για μια συνολική συμφωνία. 

Μια συνολική συμφωνία, που σημαίνει ότι παράλληλα η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της μεταρρύθμισης της οικονομίας της «που είναι απαραίτητο για να είναι δυνατότερη για να παράξει ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης, γιατί ξέρω πόσο απαραίτητες είναι για την ελληνική κοινωνία» και ανοίγουν οι συζητήσεις για τα μέτρα για το χρέος, και για τα βραχυπρόθεσμα αλλά και τα μεσοπρόθεσμα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, είμαι σίγουρος ότι πρέπει να τα καταφέρουμε», τόνισε. Πρόσθεσε ότι γνωρίζει πόσο προσηλωμένοι είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στο ευρώ και ότι οι Ευρωπαίοι είναι προσηλωμένοι σε μια ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη. Ανέφερε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο ενάρετος κύκλος, που σημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε ισχυρότερες δομές, η εμπιστοσύνη θα επιστρέψει, ότι οι επενδύσεις θα επιστρέψουν στη χώρα, ότι η ανάτπυξη ακολουθεί και ότι δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης.



Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση και ειδικότερα τα εργασιακά, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει λύση που δεν θα περιλαμβάνει συλλογικές συμβάσεις, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο να απαντά πως ούτε και η Κομισιόν είναι διατεθειμένη για λύση που θα αντίκειται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: