ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Χρέη κοντά δύο εκατομμυρίων στο Καρναβάλι Πάτρας!

Πλήρης επιβεβαίωση του thebest.gr- Είχαν αφήσει εκτός προϋπολογισμού το Καρναβάλι- Δριμεία επίθεση από ΡΑΠ- "Κωλοτούμπα" αποκάλεσε το Δήμαρχο ο Ηλίας Γρηγόρης- "Σας ξέφυγαν ...700.000 ευρώ;" είπε ειρωνικά ο εισηγητής της "Νέας Πόλης" Έκτακτο δημοτικό  συμβούλιο για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016. Θα ψηφίσουμε "μόνον την προϋπολογισμό του καρναβαλιού" είπε ο εκπρόσωπος της Νέας Πόλης Κ. Χριστόπουλος, και αυτόν με εμφανή ενόχληση για την "αποτυχία να συντάξετε  έστω και έναν προϋπολογισμό της προκοπής. Σας "ξέφυγαν δηλαδή 700.000€;" ρώτησε ο εισηγητής της παράταξης! Στη φωτογραφία αριστερά, ο Γραμματέας Ηλίας Γρηγόρης (παράταξη Σπαρτινού) ταξιδεύει νοερά στην εποχή που ήταν επικεφαλής του Πατρινού Καρναβαλιού και το έφερε σε πέρας με 300 χιλ. ευρώ μόνον, όταν άλλοι ήθελαν κάποια απίστευτα ποσά!



Τα εξοφλεί το Υπ. Εσωτερικών, αλλά μήπως  θα πρέπει να δωθεί εξήγηση από την «Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας», παρόλο που τα χρέη δεν είναι σημερινά;

Κοντά δύο εκατομμύρια το φέσι του Πατρινού Καρναβάλου, που δεσμεύτηκε να ξεχρεώσει το Υπ. εσωτερικών, αν και το δημιούργησε η επιχείρηση του Δήμου Πατρέων. Παρόλο που πρόκειται επί δεκαετίες, για το πιο γνωστό καρναβάλι της χώρας μας και από τα πιο γνωστά στην Ευρώπη, με εκατομμύρια επισκέπτες και συμμετέχοντες σ' αυτό και με έσοδα... αρκετά, παρόλο που και επί μισής δημαρχίας Δημαρά η οικονομία εξόδων ήταν μέγιστη και επί δημαρχίας Πελετίδη ακούστηκε, πως πραγματοποιήθηκε με φειδώ και αποτέλεσμα εκδηλώσεών του, που έμοιαζαν με καρικατούρα Καρναβάλου, προκαλεί εντύπωση και μόνο το γεγονός της εμφάνισης χρεών(!).

Χρέη τα οποία μάλιστα έφτασαν σχεδόν τα 1,8 εκ. ευρώ, με το Κράτος και το Υπ. Εσωτερικών, ειδικότερα, να προχωρά στην εξόφλησή τους, εντάσσοντας την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας, στο πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών Ο.Τ.Α. προς τρίτους.

Συγκεκριμένα, με σχετική απόφαση του Υπ. Εσωτερικών, στο πλαίσιο της επιχορήγησης Νομικών Προσώπων Ο.Τ.Α. για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τρίτους, εγκρίνεται η επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 1.772.693,65 ευρώ στο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας» αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του προς τρίτους (φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης), με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠ.ΕΣ.- Κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων».

Αλλά το ζήτημα δεν κλείνει εδώ. Καλό θα ήταν και εμείς οι απλοί φορολογούμενοι και ιδιαίτερα οι δημότες της Πάτρας, να μάθουν πως δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη. Πότε, από ποιους και πως;

Μία πρώτη γεύση παίρνουμε από την δήλωση του εκπροσώπου της παράταξης ΡΑΠ στην Καρναβαλική επιχείρηση του Δήμου. Μιλά στο Istologio G.Mosxou και αναφέρεται στην εποχή Καρκούλια (επί Δημαρά) με την ατασθαλία που σημειώθηκε εκ μέρους του, ως επικεφαλής της επιχείρησης, αλλά το κυριότερο πρόβλημα που δημιούργησε χρέη είναι η ασυνέπεια του υπουργείου επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ακόμη και επί δημαρχίας Δημαρά, όπου δεν εκπλήρωνε την συμβατική του υποχρέωση, με αποτέλεσμα η Καρναβαλική Επιχείρηση να προχωρά σε συμβάσεις με ιδιώτες, υπό την ελπίδα της εκπλήρωσης της υποχρέωσης από το υπουργείο.

Τα χρήματα αυτά, που υπεγράφησαν από τον υπ. Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, αναμένεται να κατευθυνθούν προς την τοπική αγορά, στην οποία τα χρωστά από παλιά ο Δήμος Πατρέων, είπε ο Νίκος Κανελλάκης, «για να μην φάμε το δίκιο κανενός» κατέληξε για να ξεκαθαριστεί πως το ζήτημα δεν αφορά κυρίως την σημερινή διαχείρηση. 

Ωστόσο όμως η απόδοση πολιτικών ευθυνών επιβάλλεται από τον Δήμο Πατρέων, έστω και για λόγους ισοτιμίας... μιάς και δεν πρέπει να νομιστεί ότι όλα τα στραβά καρβέλια η... νύφη μας τα κάνει!

Που στην συγκεκριμένη περίπτωση, νύφη σημαίνει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με υπ. Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη!   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΟΚ - Είχαν αφήσει εκτός προϋπολογισμού το Καρναβάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια: