ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ενημερώθηκαν για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών


Η δράση με προγράμματα street work, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

           
Χιλιάδες πολιτών ενημερώθηκαν για τις μορφές βίας στη σύγχρονη κοινωνία, τις συμβουλευτικές δομές, αλλά και τις προσπάθειες εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, σε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη δράση που οργάνωσε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.
Η δράση με προγράμματα street work, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Ειδικότερα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή στα πέντε κεντρικά σημεία της Πάτρας όπου έγινε η δράση (Ρήγα Φερραίου και Γεροκωστοπούλου, Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, Ρήγα Φεραίου και Παντανάσσης και στο πάνω και κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου), όπου οι πολίτες ενημερώθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό, μέσω της διανομής φυλλαδίων, για τις διάφορες μορφές της βίας στη σύγχρονη κοινωνία, όπως επίσης και τις υφιστάμενες συμβουλευτικές κοινωνικές δομές.
«Η βία από όποια πλευρά και αν προέρχεται, είναι ένα σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο με παγκόσμια διάσταση και προεκτάσεις ψυχολογικές, ιατρικές, νομικές, κοινωνικές και οικονομικές» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που ήταν παρών στις δράσεις.
Παρ’ όλο που ήταν πρώτη φορά που διοργανώθηκαν προγράμματα «Street Work», στέφθηκαν με σημαντική επιτυχία και σημειώθηκε μεγάλη συμμετοχή από το πατρινό κοινό, το οποίο ενημερώθηκε και επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της βίας όπου βρίσκεται ανάμεσα μας, μεταδιδόμενη με τρόπους που τις περισσότερες φορές είναι μη ελέγξιμοι.

Ένα  ακόμη στιγμιότυπο.

Πολύτιμη για τη διοργάνωση ήταν η πολύτιμη συμβολή και στήριξη σημαντικών κοινωνικών φορέων, όπως:
1.      Ένωση Γυναικών Ελλάδας, ΕΓΕ
2.      Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
3.      Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
4.      Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
5.      Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας
6.      ΙΚΕΛΟΣ, Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα
7.      Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, Παράρτημα Αχαΐας
8.      Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Βέργη-ΙΕΚ Βέργη
9.      Αγκαλιάζω, Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, Παράρτημα Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: