ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Παγερός «χειμώνας» στις σχέσεις Λαφαζάνη και ΚΚΕ



«Κλείνοντας, την πόρτα της συνεργασίας, ο Δημ. Κουτσούμπας ανοίγει ακόμα περισσότερο την πόρτα του κοινωνικού ''φρενοκομείου'', διότι από τα πράγματα, κάνει ένα θείο δώρο στην κυβέρνηση Τσίπρα και το μνημονιακό σύστημα», αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Λαφαζάνη.
 

Αφορμή αποτελεί η… πόρτα που έκλεισε το δεύτερο στην πρόσκληση για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων και η… βοήθεια του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Παγερός χειμώνας στις σχέσεις των δύο κομμάτων και στη μέση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… Αυτό είναι το συμπέρασμα, από θέση που δημοσιεύεται επί τρεις εβδομάδες στην ιστοσελίδα του κόμματος Παν. Λαφαζάνη. Μετά τις διαφοροποιήσεις, Κωνσταντοπούλου, Ραχήλ, την εξαφάνιση  από το προσκήνιο γνωστών υποστηρικτών του και την αδυναμία άρθρωσης πειστικού πολιτικού λόγου και την έλλειψη οργανωτικών δραστηριοτήτων στην περιφερειακή Ελλάδα, ήρθε η απόρριψη από το ΚΚΕ.
Εις απάντηση, η ανάρτηση άρθρου, έρχεται να νουθετήσει το κόμμα των κομμουνιστών, για τον… αρμαγεδώνα που ετοιμάζει το… «υπόλοιπον του ΣΥΡΙΖΑ».
Και να τι συμβαίνει, κατά τον Λαφαζάνη:  
«…Αντί, λοιπόν, να καλλιεργούνται αυταπάτες και να συνεργασθεί το ΚΚΕ με όσους έχουν αντιμνημονιακές ''ψευδαισθήσεις'', τότε, για την ηγεσία του ΚΚΕ, ''καλύτερα'' το μνημονιακό σύστημα.  
Και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή!
Αυτή είναι η ''ανομολόγητη'' στάση του ΚΚΕ, την οποία υπηρετεί με εκπληκτική, σχεδόν, κυνική, συνέπεια στην πράξη.  
Γι' αυτό, καθόλου δεν εξέπληξε η απάντηση του Δημ. Κουτσούμπα στο ερώτημα του Βασ. Σκουρή και της Κυριακάτικης Real, με την οποία έκλεισε για άλλη μια φορά την πόρτα της συνεργασίας με τη ΛΑ.Ε αλλά και κάθε άλλη αριστερή ή αντιμνημονιακή δύναμη. (Βλέπε ολόκληρη την ερώτηση και απάντηση του Δημ. Κουτσούμπα παρακάτω).  
Κλείνοντας, όμως, την πόρτα της συνεργασίας, ο Δημ. Κουτσούμπας ανοίγει ακόμα περισσότερο την πόρτα του κοινωνικού ''φρενοκομείου'', διότι από τα πράγματα, κάνει ένα θείο δώρο στην κυβέρνηση Τσίπρα και το μνημονιακό σύστημα».
Τα παραπάνω αποτελούν απόσπασμα από άρθρο αναρτημένο στην ιστοσελίδα του κόμματος του Π. Λαφαζάνη, υπό τον τίτλο «Ο Δημ. Κουτσούμπας και ο άνθρωπος που έβλεπε τα τραίνα να περνούν».
Αυτό το άρθρο που ενημερώνει για την… πόρτα που έφαγε ο Παναγ. Λαφαζάνης, ο οποίος στην ερημική του απομόνωση, ζήτησε διέξοδο στην σύμπραξη με το ΚΚΕ, είναι αναρτημένο από τις 9 Οκτωβρίου και παραμένει ακόμη εκεί, τρεις εβδομάδες μετά, δίκην εκδίκησης απατημένης συζύγου, για την απόρριψη που υπέστη, καθώς μετά την εκλογική ήττα του το κόμμα του Π. Λαφαζάνη βρέθηκε μετέωρο, χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, με την κοινωνία της αριστεράς απέναντί του.
Κι ωστόσο βαυκαλιζόμενο, με τις ίδιες ουτοπίες, περί… αριστερής παρένθεσης, που καλλιεργούσε ο Αντ. Σαμαράς, στάθηκε αδύνατο να μην κατρακυλήσει σε αριστερίστικες πρακτικές, της παιδικής αρρώστιας του κομμουνισμού (κατά το γνωστό ομώνυμο σύγγραμμα το Λένιν) συχνωτιζόμενο με γνωστά γκρουπούσκουλα, που στα σπλάχνα του βυσσοδομούν λογής λογής προβοκάτορες. 
Πρακτικές που ως γνωστόν η μεθοδική τακτική του ΚΚΕ τις απορρίπτει, με δεδομένο το γεγονός της διάσπασης του Σεπτέμβρη ’91 στην οποία διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο γνωστά υψηλόβαθμα στελέχη του μετέπειτα γνωστού «Αριστερού Ρεύματος».
Και επειδή το ΚΚΕ δεν προσέρχεται σε ώσμωση με τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις, όπερ αριστερές δυνάμεις σημαίνει το κόμμα του Παν. Λαφαζάνη, έχει ευθύνη καθώς σιγοντάρει την κυβέρνηση Τσίπρα.
«Διότι –κατά Λαφαζάνη- ευθύνη δεν έχουν μόνο αυτοί που γκρεμίζουν αλλά μερίδιο ευθύνης έχουν και όσοι δεν θέλουν να κάνουν όσα πρέπει και μπορούν για να σταματήσουν την κατεδάφιση.  
Δυστυχώς, η ηγεσία του ΚΚΕ δεν θέλει καμιά αντιμνημονιακή ανατροπή στη χώρα!  
Την ακύρωση των μνημονίων την θεωρεί ανεπαρκή και αυταπάτη.
To KKE, επίσης, δεν θέλει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού αντινεοφιλελεύθερου προγράμματος σε σύγκρουση με την ΕΕ.  
Για την ηγεσία του ΚΚΕ το εθνικό νόμισμα συνιστά ''καταστροφή'' (φράση από τον Δημ. Κουτσούμπα) και το ριζοσπαστικό πρόγραμμα αποτελεί σκέτο ρεφορμισμό και αυταπάτη!  
Το ΚΚΕ ακόμα δεν θέλει ούτε και την έξοδο από την ΕΕ χωρίς αυτή να είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εγκαθίδρυση του αναπαλαιωμένου ''υπαρκτού σοσιαλισμού'' και την ''κοινωνικοποίηση'', όπως λέει, όλων των ''μέσων παραγωγής''.
Για το ΚΚΕ όσο αυτός ο στόχος του ''υπαρκτού σοσιαλισμού'' στη χώρα δεν μοιάζει δυνατός, τότε οποιαδήποτε άλλη ανατρεπτική διαδικασία, όσο ριζοσπαστική και αν είναι, συνιστά αποπροσανατολιστική μεθόδευση ''οπορτουνιστών'' και παγίδα», αναφέρει το άρθρο.
Ηθικόν δίδαγμα: Παγερός «χειμώνας» στις σχέσεις των δύο κομμάτων και στη μέση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… 


Δεν υπάρχουν σχόλια: