ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Π. Στάμος: Με μία υπόσχεση στο χορό ξεχνιέσαι!

Γι αυτές τις ατασθαλείες που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπιες ζωές,  ο κ. Στάμος  δεν γνωρίζει. Προσέχτε κολόνα που φτιάχτηκε για να κρατήσει το  βάροςτου τούνελ στα Κρητικά!

Δεν άκουσε τίποτε για ατασθαλίες στην Μίνι, με τα μπετά λειψά, ούτε για την... Τυφλωμένους - Θα ακούσει μετά την κατασκευή του αποτεφρωτηρείου!


Αυτή είναι η οδός Τισσαμένους κύριε Στάμο. Αναπλάστε την!
Την πλήρη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος από την Αράτου μέχρι και την Γούναρη σχεδιάζει πλέον η δημοτική Αρχή της Πάτρας μετά και την κυκλοφοριακή μελέτη που πήρε στα χέρια της και η οποία δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, που διαρρέει η ίδια, ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος που θα υπάρξει σε άλλους δρόμους τους κέντρου από αυτή την παρέμβαση δεν θα είναι αποτρεπτικός(!). Έτσι  ο αντιδήμαρχος Π. Στάμος μένει ήσυχος. Άλλωστε με μία υπόσχεση στο χορό του πολιτικαντισμού ξεχνιέσαι!

Ήδη μελετιέται στο σύνολο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου να ενταχθεί για το επόμενο 5ετές πρόγραμμα. Το να μην κυκλοφορεί αυτοκίνητο σε ένα δρόμο κέρδος είναι για τους πολίτες γενικότερα», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος. Η δε πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος προγραμματίζεται να ενταχθεί στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) και να προχωρήσει μετά την διάνοιξη της Κανακάρη και την αντιδρόμησης της Κορίνθου η οποία περίπου από το 3ο τρίμηνο του 2017 θ’ αποτελεί είσοδο προς το κέντρο και όχι έξοδο προς Αθήνα.

Για τα παραπάνω μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος.
Όπως υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού  η κυκλοφοριακή μελέτη της Μαιζώνος  έδειξε ότι εφόσον ολοκληρωθούν οι αντιδρομήσεις σε Κανακάρη και Κορίνθου η απαίτηση για κυκλοφορία στην Μαιζώνος θα είναι μηδενική.

«Από αυτή την άποψη είναι δυνατή η πεζοδρόμησή της. Γι’ αυτό είχε ζητηθεί αυτή η μελέτη, προκειμένου να ενταχθεί το πρόγραμμα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και της Άνω Πόλης στα επόμενα ΣΕΣ που θα ανοίξουν σύντομα. Μάλλον θα έχει κα΄μποσο καιρό να περάσει από την Άνω Πόλη ο Π. Στάμος. 

Ειδάλλως θα έβλεπε ότι οι κάτοικοι των Εβραιομνημάτων είναι αποκλεισμένοι στην οδό Τυφλωμένους! (Ή Τισσαμένους). Κια ότι έχουννα δουν άσφαλτο στους δρόμους τους εδώ και τριάντα χρόνια, ενώ ο ίδιος ούτε φωνή μήτε ακρόαση για την ασφαλτόστρωση που ζητούν! Εκτός και εάν μεριμνήσει μετά την κατασκευή του αποτεφρωτηρείου!

Στον φάκελο (σχέδια επί χάρτου!) των αναπλάσεων επίσης περιλαμβάνεται ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου της Πάτρας και σε δρόμους όπως η Καραϊσκάκη, η Υψηλάντη, πεζοδρομήσεις δρόμων στην Άνω Πόλη, η πεζοδρόμηση της Αγίου Νικολάου από την Μαιζώνος μέχρι την Κορίνθου καθώς και αναπλάσεις στις σκάλες Αγ. Νικολάου, Γεροκωστοπούλου και Πατρέως.

«Αυτά περιλαμβάνονται στις συζητήσεις που έχουμε κάνει εδώ και δυόμισι χρόνια με την Διαχειριστική Αρχή και την Περιφέρεια για το τι θα εντάξουμε στα ΣΕΣ 2015-2020. Είναι ουσιαστικά «ληγμένα» από της άποψη ότι θα ενταχθούν γι’ αυτό ετοιμάζονται οι μελέτες και δουλεύουν οι Υπηρεσίες μας γεμάτα δύο χρόνια για να τις ετοιμάσουν», σχολίασε σχετικά ο κ. Στάμος.

Τώρα όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα, πότε δηλαδή προγραμματίζεται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες ο Αντιδήμαρχος εκτίμησε ότι μετά την αντιδρόμηση Κανακάρη-Κορίνθου, εκεί προς τα τέλη του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι δημοπρασίες των αναπλάσεων οπότε μέσα στο 2018 μπορούν να πιάσουν δουλειά τα συνεργία που θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 χρόνια για να ολοκληρώσουν τις αναπλάσεις.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στάμος ανέφερε ότι η Μίνι Περιμετρική της Πάτρας, έργο το οποίο εκτελεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2017. Ο Αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι το έργο είχε ημερομηνία παράδοσης των Απρίλιο του νέου έτους όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Απόστολος Κατσιφάρας δήλωνε ότι η Μίνι Περιμετρική θα ήταν έτοιμη στα τέλη του 2016.

Προφανώς υποφέρει από αμνησία ο κ. Στάμος δεν άκουσε τίποτε για ατασθαλίες στην Μίνι, με τα μπετά λειψά, τις κολώνες με ελάχιστα και ακατάλληλα σίδερα κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: