ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Κατά την κοινή εκδήλωση 7 παρατάξεων για το Φράγμα


Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη εκδήλωση στο ΤΕΕ για το Νερό της Περιοχής Αχαΐας και ευρύτερα. Απόψε δυστυχώς ο Κ. Πελετίδης ως δήμαρχος Πατρέων απουσίαζε. Τότε που τραβάχτηκε η φωτογραφία ήταν στην αντιπολίτευση.


Την μοναξιά της απομόνωσης θα ζούσε ο Κ. Πελετίδης εαν παρίστατο απόψε στην αίθουσα του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας


Με την γενική θέση των επτά παρατάξεων του Δήμου Πατρέων, ότι η Πάτρα, έχει υποχρέωση να αναλάβει ως ο μεγαλύτερος χρήστης, την διαχείριση του Φράγματος Πείρου Παραπείρου, καθότι το 65% των αποθεμάτων του θα καταναλώνονται από Πατρινούς, κατέληξε ο συζήτηση που έκαναν, απόψε στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος, με την συμμετοχή, δύο ακόμη παρατάξεων. Αυτών της κας Σαμούρη, που έλειπε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αλλά έστειλε επιστολή με την οποία εύχονταν να τελεσφορήσουν καλώς οι εργασίες της μάζωξης και του Χρ. Πατούχα, που αν και μη διοργανωτής ταυτίστηκε εν πολλοίς με την ανάληψη από διαδημοτική συνεργασία.

Έτσι η πρώτη νίκη των «επτά» συνίσταται στο σπάσιμο του αρνητικού μπλογκ Πελετίδης-Σαμούρη-Πατούχας. Και η επέκταση αυτής της νίκης ήταν ανάκρουση πρύμνης από το δήμαρχο Ερυμάνθου κ. Καρπή, που δήλωσε αποδοχή της πρότασής των και ανοικτός σε κάθε πρόταση. Επίσης ο δήμος Δυτ. Αχαΐας του κ. Νικολάου απουσιάζοντος αυτού και αντικαθιστάμενου από αντιδήμαρχό του δήλωσε πως είναι υπέρ της διαδημοτικής συνεργασίας για το φράγμα, αλλά δεν γίνεται τίποτε όσο ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης αρνείται να συμμετάσχει, που έτσι συντείνει στο να καταλήξει σε ιδιώτες το νερό του φράγματος.

Τελικό συμπέρασμα είναι ότι απόψε ο Δήμαρχος Πατρέων που απουσίαζε από την συζήτηση, εάν βρίσκονταν εκεί, θα ένοιωθε τραγικά μόνος, συντροφιά με την τέλεια απομόνωση της πολιτικής του!

Λόγω του περασμένου της ώρας, το Istologio G. Mosxou, θα παρουσιάσει αναλυτικά το ρεπορτάζ της αποψινής συνάντησης, που περιέχει αρκετές και αξιόλογες παρεμβάσεις αυτοδιοικητικών και μη. Όπως οι Γρ. Αλεξόπουλος, Γρ. Ηλίας, Ευ. Φλωράτος, Αβδρ. Καράβολας, Θαν. Γιανναδάκης, Δημ. ΣαρδελιάνοςΓ. Ζαφειρόπουλος, Ηλίας Κυριακόπουλος από το Ποτάμι, αλλά κια Γ. Ρώρος πρόεδρος του Ε&ΕΣΠ, που τόνισε πως πιστεύει ότι εάν το ήθελε ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης το φράγμα, θα του το έδινε μετά χαράς.

Σε κοινό συμπέρασμα των «Επτά» αναφέρεται ότι:        

«Η μελλοντική διαχείριση του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης των δημοτικών παρατάξεων που υπογράφουν. Οι μετέχοντες συμφώνησαν ότι αποτελεί αναγκαιότητα για τους κατοίκους της Πάτρας να λειτουργήσει το φράγμα με όρους που θα διασφαλίζουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του νερού ως πολύτιμου αγαθού.

Στη σύσκεψη επικράτησε η άποψη ότι το έργο έγινε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό και κανείς δεν δικαιούται να τον παρακάμψει, ούτε η κυβέρνηση ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης, εκφράστηκε η αγωνία των παρατάξεων για το γεγονός ότι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μελών τους να έλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της διαχείρισης του φράγματος, η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα.

Θεωρώντας ότι η σοβαρότητα του θέματος δεν επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις, κυρίως από την κυβέρνηση, οι παρατάξεις που εκπροσωπήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη, συμφώνησαν να αναλάβουν πρωτοβουλία για την διοργάνωση μιας κοινής εκδήλωσης με θέμα το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 (19.30) στην ισόγεια αίθουσα του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας».

Οι επτά παρατάξεις, και οι εκπρόσωποί τους που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι οι:

Κώστας Χριστόπουλος – Νέα Πόλη
Ουρανία Μπίρμπα – ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη.
Ανδρέας Φίλιας – Τώρα για την Πάτρα.
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αγωνιζόμενοι Πολίτες.
Νικόλαος Οικονομόπουλος – Πάτρα Δυνατή.
Νικόλαος Τζανάκος - Πάτρα η δική μας Πόλη.
Θεόδωρος Ντρίνιας – Κοινοτικόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: