ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Νταϊσελμπλούμ καλλιεργούν διχασμό

Αμετάπειστος, παραμένει στο πόστος του, μέχρι να τον αποπέμψουν, αλλά ποιος έχει την ευαισθησία να το κάνει;

Δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί, παρά το ότι ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας τον κάλεσε!


Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ βρίθουν ρατσιστικών στερεοτύπων, προσβάλλουν ολόκληρους λαούς, καλλιεργούν το διχασμό μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και τον σεξισμό, επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Σχόλια απολύτως καταδικαστέα, και πλήρως αντίθετα στις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του αλληλοσεβασμού, οι οποίες οφείλουν να βρίσκονται στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Είναι ακριβώς αυτή η ρητορεία που ανοίγει τον δρόμο, αν όχι για την πολιτική, τουλάχιστον για την ιδεολογική ενίσχυση της ακροδεξιάς.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καλώς πράττουν και καταδικάζουν τώρα τέτοια σχόλια. Καλό θα ήταν, όμως, να θυμηθούν διάφορες δηλώσεις στελεχών τους, κατά τη διάρκεια της κρίσης, οι οποίες τροφοδότησαν την προπαγάνδα της βορειοευρωπαϊκής άκρας δεξιάς”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Λυπάμαι αν κάποιος προβλήθηκε από αυτό το σχόλιο»

Τη «λύπη» του αν όσα είπε πρόσβαλαν κάποιους εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με ανακοίνωσή του κατά τα πρακτορεία ΑΜΠΕ, Reuters-AFP, ωστόσο, τόνισε ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί, παρά το ότι ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας τον κάλεσε να αποχωρήσει από το αξίωμα μετά τις «ξενοφοβικές» –όπως τις αποκάλεσε– τοποθετήσεις του.

«Λυπάμαι αν κάποιος προβλήθηκε από αυτό το σχόλιο. Ήταν άμεσο, και μπορεί να εξηγηθεί (αν ιδωθεί) από μια αυστηρή ολλανδική, καλβινιστική κουλτούρα, με ολλανδική αμεσότητα», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν γίνεται πάντοτε κατανοητό ούτε εκτιμάται αλλού στην Ευρώπη. Αυτό είναι άλλο ένα μάθημα που παίρνω», πρόσθεσε.

«Ταυτόχρονα, νομίζω ότι με εκτιμούν για το ότι διατηρώ το δικό μου στιλ και ότι απευθύνομαι με κάποια αυστηρότητα σε όλους τους υπουργούς—πρέπει να είμαι αυστηρός μερικές φορές. Και ναι, το ύφος μου είναι άμεσα και ξανά, εάν υπάρχουν άνθρωποι που προσβάλλονται από αυτό, φυσικά λυπούμαι», συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.

«Δεν έχω καμιά πρόθεση να παραιτηθώ», συμπλήρωσε ο ολλανδός.

Η επίμαχη δήλωση του Ντάισελμπλουμ, ότι δεν μπορεί να δαπανά κανένας τα χρήματά του σε αλκοόλ και «σε γυναίκες» και μετά να ζητά αλληλεγγύη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε χώρες του Νότου της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: