ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση συντακτών από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο



«Η ΝΔ δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι δεν θα στηρίξει την συμφωνία. Επιδίδεται σε μια εκ του ασφαλούς κριτική ή αλλιώς, σε «τζάμπα μαγκιά» ανέφερε και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση διαθέτει την από το Σύνταγμα απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» και επίσης ότι «επί του ελληνικού Συντάγματος δεν δικαιούνται να έχουν λόγο οι δανειστές»

Ευελπιστούμε ότι οι διαβουλεύσεις που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες θα επιταχύνουν  τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και θα τερματίσουν την πρακτική της άσκοπης κωλυσιεργείας επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε, στόχος είναι η γεφύρωση των διαφορών με τη λήψη αποφάσεων ώστε τα τεχνικά κλιμάκια να δουλέψουν εντός καθορισμένου πλαισίου και χρονοδιαγράμματος. Οι συζητήσεις αφορούν κυρίως τα εργασιακά, το συνταξιοδοτικό, αλλά και από σήμερα τα ενεργειακά, καθώς ήδη μετέβη στις Βρυξέλλες και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Για τη συνολική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα, ει δυνατόν και εντός Απριλίου, ο οδικός χάρτης σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο είναι ο εξής: Eπίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τις έως τον Αύγουστο του 2018 μεταρρυθμίσεις και την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για το 2019, ενώ μετά θα ακολουθήσει η συζήτηση σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τους μεσοπρόθεσμους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σχετικά με τις ευθύνες για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, σημείωσε ότι η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία όπως είπε κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη μιας βιώσιμης συνολικής συμφωνίας, αλλά και στους δανειστές, που οφείλουν να σεβαστούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την ελληνική δημοκρατία.

«Η συμφωνία δανειστών και ελληνικής δημοκρατίας διέπεται αυτονόητα από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ, κατηγορώντας τη πως «αντί να στηρίζει τη μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, επιλέγει να επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην ελληνική κυβέρνηση υπονομεύοντας έτσι την πορεία της διαπραγμάτευσης».

«Η ΝΔ δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι δεν θα στηρίξει την συμφωνία. Επιδίδεται σε μια εκ του ασφαλούς κριτική ή αλλιώς, σε «τζάμπα μαγκιά» ανέφερε και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση διαθέτει την από το Σύνταγμα απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» και επίσης ότι «επί του ελληνικού Συντάγματος δεν δικαιούνται να έχουν λόγο οι δανειστές».

Αναφορικά με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρώμη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αύριο το απόγευμα για την ιταλική πρωτεύουσα. Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, το απόγευμα της Παρασκευής θα συμμετέχει σε ακρόαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ενώ θα μιλήσει αύριο το βράδυ σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει το Δίκτυο Transform Europe στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: