ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Τόνισαν την ανάγκη διαδημοτικού φορέα για το Φράγμα


Από αριστερά ο Γ. Λάζαρης, επιβλέπων μηχανικός του έργου στο Φράγμα Πείρου, Βασ. Αϊβαλής, πρόεδρος του ΤΕΕ τμ. Δυτ. Ελλάδας, Απ. Βουλδής, συντονιστής, τ. πρόεδρος ΕΣΗΕΠΗΝ και Αντ. Κότσαλης, ηλεκτρολόγος-μηχανικός.




«Λάλον ύδωρ» έρεε στην ημερίδα των «Επτά» για το νερό, που ω του θαύματος, αυξήθηκαν σε έντεκα, αρνουμένου του μοναχικού καβαλάρη Κ. Πελετίδη να συμμετάσχει!


Με την γενική θέση των επτά παρατάξεων του Δήμου Πατρέων, ότι η Πάτρα, έχει υποχρέωση να αναλάβει ως ο μεγαλύτερος χρήστης, την διαχείριση του Φράγματος Πείρου Παραπείρου, καθότι το 65% των αποθεμάτων του θα καταναλώνονται από Πατρινούς, κατέληξε ο συζήτηση που έκαναν, χθες το βράδυ, μέχρι αργά, στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος, με την συμμετοχή, δύο ακόμη παρατάξεων, αλλά και άλλων δύο δημάρχων, που ω του θαύματος αύξησαν τον αριθμό των ενδιαφερομένων σε έντεκα, αρνουμένου του μοναχικού καβαλάρη Κ. Πελετίδη να συμμετάσχει!

Αυτών της κας Βίβιαν Σαμούρη (Όλοι Μαζί για την Πάτρα), που έλειπε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αλλά έστειλε επιστολή με την οποία εύχονταν να τελεσφορήσουν καλώς οι εργασίες της ημερίδας και του Χρ. Πατούχα (Ανυπότακτη Πολιτεία), που αν και μη διοργανωτής ταυτίστηκε εν πολλοίς με την ανάληψη από διαδημοτική συνεργασία, «διότι εάν αύριο πάει στο Δημόσιο, μπορεί να καταλήξει σε ιδιώτη».

Έτσι η πρώτη νίκη των «επτά» συνίσταται στο σπάσιμο του αρνητικού μπλογκ Πελετίδης-Σαμούρη-Πατούχας. Αλλά και Πελετίδης, Καρπής, Νικολάου, σε διαδημοτικό επίπεδο. Και με την επέκταση αυτής της νίκης σήμανε ανάκρουση πρύμνης από το δήμαρχο Ερυμάνθου Θάνο Καρπή, που δήλωσε αποδοχή της πρότασής των και ανοικτός σε κάθε πρόταση.

Επίσης ο δήμος Δυτ. Αχαΐας του κ. Νικολάου απουσιάζοντος αυτού και αντικαθιστάμενου από αντιδήμαρχό του δήλωσε πως είναι υπέρ της διαδημοτικής συνεργασίας για το φράγμα, αλλά δεν γίνεται τίποτε όσο ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης αρνείται να συμμετάσχει, που έτσι συντείνει στο να καταλήξει σε ιδιώτες το νερό του φράγματος.

Τελικό συμπέρασμα ήταν ότι χθες ο Δήμαρχος Πατρέων πορεύεται χωρίς συμμάχους στην άρνησή του, για ανάληψη των ευθυνών του, που ισοδυναμεί με προσφορά του νερού της Περιοχής σε ιδιωτικό φαν, αρνούμενου του διαδημοτικού φορέα.

Υπήρξαν όμως και φιλικά πυρά, από την πλευρά του Γ. Ρώρου, προέδρου του Ε&ΕΣΠ, που υπενθύμισε ότι ο κ. Πελετίδης είναι ο μοναδικός δήμαρχος, που έτυχε τόσων δώρων από την κυβέρνηση, η οποία του προσέφερε το Θαλάσσιο Μέτωπο, το Πλατανόδασος, δημόσια κτήματα και, όπως τόνισε, «έχω την γνώμη ότι εάν ήθελε ο κ. Πελετίδης να πάρει το φράγμα, ευχαρίστως θα του το παραχωρούσε».

Καταλήγοντας υπενθύμισε ότι  «εάν το Πανεπιστήμιο και το νέο λιμάνι έγιναν στην Πάτρα, αυτό οφείλεται στους αγώνες των Πατρινών, που υποχρέωσαν τον Αβέρωφ, να αποδεχτεί το αίτημα των πολιτών. Ας αφήσουμε τι κάνει η Κυβέρνηση, το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς» κατέληξε.


Βασ. Αϊβαλής, πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήμα Δυτ. Ελλάδας

Η εκδήλωση άνοιξε με την τοποθέτηση του Προέδρου ΤΕΕ Βασ. Αϊβαλή, που τάχθηκε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του έργου, αποκλειομένων των ιδιωτών.

Και υπέρ της εξασφάλισης Καλής μεταφοράς στον αποδέκτη κια διασφάλιση της ποιότητας του νερού.

Γι αυτό πρότεινε την ΔΕΥΑ Πάτρας, ως μεγαλύτερο φορέα της διαδημοτικής συνεργασίας, καθώς κατέχει τεχνογνωσία και εμπειρία και πρέπει να πάρει ρόλο στη διύλιση του νερού. Η ΔΕΥΑΠ, υπό προϋποθέσεις μπορεί να μετεξελιχθεί σε διαδημοτική ΔΕΥΑ, και να διασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα του φορέα, τόνισε.

2 εκ. ευρώ είναι το κόστος για τη διαχείριση του νερού, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ αυτό μπορεί να αποσβεστεί και να έχει κέρδος, εάν λάβουμε υπόψη ότι 2 εκ. είναι τα έξοδα της Πάτρας για την εξασφάλιση του νερού της, ενώ άλλες 800 χιλ. ευρώ είναι του Δήμου Δύμης.

Και πρότεινε δύο σενάρια διαχείρισης:
1. Προγραμματική σύμβαση διαχείρισης του νερού μεταξύ Δημοσίου, ΔΕΥΑ και διαδημοτικής συνεργασίας, καθώς το Υπουργείο έχει τεχνογνωσία για το Φράγμα, ενώ ο Δήμος Πατρέων κατέχει γνώση για τη διύλιση.
2. Σύσταση διαβαθμικού συνδέσμου μεταξύ δήμων της περιοχής μας και της Περιφέρειας, μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων στο κράτος και από αυτό στους δήμους. Υπό τον όρο ότι,  μέχρι 150 ευρώ εξόδων μπορεί να γίνει με ευθύνη του φορέα η διαχείριση. Άνω των 150 χιλ. ευρώ, να αναλάβει το κράτος.

Έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί ευκολία στο Ταμείο εκκίνησης, που χρειάζεται και εκπροσώπηση της κυβέρνησης από τον ΓΓ Υδάτων.


Ο Γιώργος Λάζαρης

Ο Γιώργος Λάζαρης, επιβλέπων μηχανικός του έργου, έδωσε τα οικονομικά στοιχεία του έργου και τόνισε ότι 50 εκ. κυβικά νερού το χρόνο από τον Πείρο και άλλα 50 από τον Παραπείρο μπορούν να μην καταλήγουν στη θάλασσα και να περνούν από το διυλιστήριο, που είναι έτοιμο αλλά λείπει ο φορέας διαχείρισης για να το παραλάβει και να εκπαιδευτεί το προσωπικό του.

Το φράγμα σε πέντε μήνες μπορεί να είναι έτοιμο είπε, με κόστος ακόμη 10 ή 15 εκ. ευρώ. Ας πάρει θέση η κυβέρνηση, είπε και κατέληξε, το νερό της Βαλμαντούρας που το στείλαμε για ανάλυση απεδείχθη ότι είναι πολύ πιο βελτιωμένο ακόμη και από τα εμφιαλωμένα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Έτσι δεν δίνεται το συνοδευτικό έργο της Βαλμαντούρας, που είναι απόλυτα έτοιμο!

«Είναι κρίμα τόσο νερό να πηγαίνει στη θάλασσα και η πόλη να το έχει ανάγκη» κατέληξε...


Ο Αντώνης Κότσαλης

Ο Αντώνης Κότσαλης, ηλεκτρολόγος-μηχανικός, είπε πως η είσπραξη τελών από το νερό και η διαχείρισή του, πρέπει να γίνεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν πρέπει να μεταβιβαστούν σε ιδιώτες. Η κατασκευή να ολοκληρωθεί από το κράτος, καθώς θα φτάσει συνολικά στα 200 εκ. ευρώ. Το φράγμα του Πείρου θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Και το μεγάλο κόστος κατασκευής επταπλασιάζει το κόστος συντήρησης. Γι αυτό οι δήμοι πρέπει να αναλάβουν μόνον την διύλιση.

Ο νόμος 1069/80 περί ιδρύσεως ΔΕΥΑ προβλέπει σύμβαση του κράτους με τους δήμους και στη συνέχεια μεταφορά αρμοδιοτήτων σε διαδημοτικό φορέα. Ο Δήμος Πατρέων θα πάρει το 65% των νερών του φράγματος και θα καλύψει το ένα τρίτο των αναγκών του. Θα κλείσει δηλαδή το έλλειμμα  νερού που παρουσιάζεται κατά τον μισό χρόνο.

Κατάμεστη πολιτών, επωνύμων και μη, η αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας, στην οδό ΙΙΙ Ναυάρχων Πάτρας, όπου διεξάγονταν η ημερίδα για το φράγμα Πείρου.


Στη συνέχεια μίλησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, ήτοι:


Ο Κ. Χριστόπουλος (Νέα Πόλη)

Ο Κ. Χριστόπουλος επικεφαλής της Νέας Πόλης, καυτηρίασε την άρνηση της δημοτικής Αρχής Πελετίδη. Βάλαμε το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο, αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση. Προσηλωμένη η δημ. Αρχή στον κρατισμό ζητά να κάνει το φράγμα το κράτος κια μέχρι τότε οι Πατρινοί κινδυνεύουν να πίνουν νερό μαζί με το θαλασσινό. Πήραμε τα νερά από όπου ήταν κοντά μας, αντλούθμε τα νερά του Παναχαϊκού, αλλά δεν επαρκούν και τώρα βιώνουμε διακοπές νερού κάθε τόσο. και κατέξηε ότι αυτή η εκδήλωση είναι η αρχή μίας μεγάλης προσπάθειας.


Η Ουρανία Μπίρμπα (ΡΑΠ)

Η Ουρανία Μπίρμπα, εκπρόσωπος της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, καυτηρίασε την απουσία της δημ. Αρχής, αλλά και του Υπουργείου.

Αναφέρθηκε στη μη ολοκλήρωση του έργου από την κυβέρνηση, στην έλλειψη οποιασδήποτε πρόβλεψης για την υποδοχή του νερού του φράγματος, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο και στην μη αξιοποίηση του παρακαμπτηρίου αγωγού της Βαλμαντούρας που είναι εδώ και καιρό έτοιμος και δεν υφίσταται φορέας να  παραλάβει το έργο. «Και αυτό ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της πόλης» τόνισε!

Από τον Προύπολογισμό της ΔΕΥΑΠ έχουμε στοιχεία για 2,5 εκ ευρώ για ενέργεια, γεωτρήσεις κια αντλιοστάσια, όπου μαζί με συντήρηση και επισκευές το κόστος πάει παραπάνω. Εάν πάρουμε το νερό του φράγματος αυτή η δαπάνη θα πέσει σημαντικά και θα βελτιωθεί η ποιότητα του νερού.

Επαναφέρουμε την πρότασή μας, που δυόμισι χρόνια τώρα την φωνάζουμε στη ΔΕΥΑΠ και το Δημ. Συμβούλιο: Δημιουργία διαδημοτικού και περιφερειακού φορέα με κορμό τη ΔΕΥΑΠ, που έχει τεχνογνωσία και εμπειρία.

Σε συνθήκες επιτροπείας που ζει η χώρα μας, μία τέτοια επιλογή διασφαλίζει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης του νερού.

Ο λαϊκισμός και ο κρατισμός που πρεσβεύει η δημ. Αρχή είναι αδιέξοδος, αλλά βλάπτει σοβαρά και τους πολίτες. Εμείς δεν θέλουμε να ιδιωτικοποιηθεί το νερό για να έχουμε να καταγγέλλουμε. Θέλουμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο και κοινωνικό του χαρακτήρα.

Και ολοκλήρωσε με τη ρήση Καρούζου:

«Μην απελπίζεστε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία»!


Ο Ανδρ. Φίλιας (Τώρα για την Πάτρα)

Ο Ανδρ. Φίλιας, εκπρόσωπος της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» εξομολογήθηκε:

Όταν ανέλαβα να κάνω τις συνεννοήσεις με τους επικεφαλής, δεν πίστευα ότι θα φθάναμε σε αυτή την αίθουσα οι επτά παρατάξεις!

Κι ερώτησε γιατί δεν είναι απόψε εδώ η δημοτική Αρχή; Για να δώσει την απάντηση: Αυτή είναι η τακτική της, αδιαφορεί.

Ζήτησε δε «να αντιπαλέψουμε από κοινού, ώστε να προετοιμαστεί η πόλη για να παραλάβει αυτά που παραλαμβάνει αυτές τις ημέρες» είπε κάνοντας έμμεση αναφορά στα δώρα της κυβέρνησης προς τον κ. Πελετίδη, όπως σαφώς ανέφερε ο Πρόεδρος του Ε&ΕΣΠ Γ. Ρώρος.


Ο Ανδρ. Παναγιωτόπουλος (Αγωνιζόμενοι Πολίτες)

Καυστικός προς τον δήμο, αλλά και αυτοσαρκαζόμενος, ο Ανδρ. Παναγιωτόπουλος, επικεφαλής των «Αγωνιζόμενων Πολιτών» τόνισε:

«Τελειώνουν τα ψέματα. Το νερό δεν είναι απλά δημόσιο αγαθό, είναι συστατικό στοιχείο της ζωής. Κι εγώ με τα εκατό κιλά μου, από αυτά τα 70 είναι νερό. Έχει υποχρέωση αυτή τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει τη διαχείριση. Το Δημοτικό Συμβούλιο, επιβάλλεται να πάρει το νερό. Είναι αντιλαϊκή η θέση να το δώσουμε στο κράτος. Η Πάτρα είναι η μόνη πόλη που παίρνει νερό από τόσο κοντά της».

Ο Ν. Οικονομόπουλος (Πάτρα Δυνατή)

Με τη ρήση: Ότι ανήκει στο Δήμο μένει εσαεί, κι ότι ανήκει στο κράτος μπορεί να φύγει», ο Ν. Οικονομόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Δυνατή» τόνισε πως είναι ελληνική πρωτοτυπία να μην έχει βρεθεί για να διαχειριστεί το νερό του φράγματος. Σήμερα ανοίγει καινούργιος δρόμος επικοινων'ίας, είπε και απαίτησε: Το έργο πρέπει να παραμείνει σε διαδημοτική συνεργασία.


Ο Νίκος Τζανάκος (Πάτρα η δική μας Πόλη)

Ο Νίκος Τζανάκος, επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα η δική μας Πόλη» τόνισε: Η αποπεράτωση των εργασιών του φράγματος είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Σήμερα το μισό νερό της Βαλμαντούρας καταλήγει στη θάλασσα, διότι δεν υπάρχει φορέας να παραλάβει το έργο. Η πόλη δεν δέχεται την Α.Ε., υπό οποιαδήποτε μορφή, αυτό έχει συμφωνηθεί. Υπάρχουν μόνον οι δύο προτάσεις.

Όπως ενεργήσαμε για το θαλάσσιο μέτωπο, να συνεχίσουμε. Οαγώνας σήμερα ξεκινάει, κατέληξε.


Ο Θόδ. Ντρίνιας (Κοινοτικόν)

Ο Θόδ. Ντρίνιας, επικεφαλής της παράταξης «Κοινοτικόν», είπε όχι σε ΑΕ που μπορεί να αποκρύπτει συμφέροντα. Να αναλάβουν η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Να συγκροτήσουμε μέτωπο για άσκηση πίεσης προκειμένου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο. Έτσι θα αναγκαστεί και ο Δήμος Πατρέων να αναλάβει τις ευθύνες του. Το νερό από το φράγμα πρέπει να χρησιμεύσει και για άρδευση. Ο δε φορέας να αναλάβει τη συντήρηση και την διανομή του νερού.

Μετά τις παρατάξεις ο λόγος δόθηκε στους μη διοργανωτές της συζήτησης.


Ο Κ. Καρπής, δήμαρχος Ερυμάνθου

Ο Κ. Καρπής, δήμαρχος Ερυμάνθου,  εκφράζοντας την κρατιστική αντίληψη, «πάτησε σε δύο βάρκες», ζητώντας να ολοκληρώσει γρήγορα το έργο η κυβέρνηση, αφού είναι έτοιμο κατά 95%. Και προκαλώντας φοβικά σύνδρομα είπε πως «αν δεν ολοκληρωθεί το έργο, μπαίνοντας σε πρόγραμμα, θα μείνει η Δυτ. Αχαΐα χωρίς νερό».

Ξέχασε να αναφέρει πως εάν ολοκληρωθεί το έργο, χωρίς να έχει συσταθεί φορέας που θα το παραλάβει, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να προκηρύξει διαγωνισμό και να το δώσει σε ιδιώτη, καθώς δεν έχει νομική κάλυψη να το κρατικοποιήσει. Είναι φτιαγμένο το έργο αυτό με κοινοτική συνδρομή 75%. Εάν κάνει αυτό, θα ανοίξουν οι... «ασκοί του Αιόλου» εναντίον της!


Ο εκπρόσωπος του δημάρχου Δύμης κ. Νικολάου

Ο Αντιδήμαρχος, εκπρόσωπος του δημάρχου Δύμης κ. Νικολάου, που απουσίαζε, αρχικά εμφανισθείς ως πεσιμιστής, συμπέρανε ότι «Εάν δεν μπει η Πάτρα, δεν μπορεί να γίνει τίποτε». Διευκρίνισε δε:

«Έχουμε δεσμευτεί για διαδημοτικό έλεγχο, αλλά, η "μπάλα πέφτει συνεχώς στην εξέδρα} από τον Πελετίδη, μάλλον για να περάσει σε ιδιώτες το νερό».

Κια δεν αρνήθηκε την ανάληψη του φορέα από διαδημοτική συνεργασία.


Ο Γρ. Αλεξόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Γρ. Αλεξόπουλος, που ζήτησε την ευθύνη να την πάρει η πολιτεία και να συγκροτήσει φορέα. Αλλά δεν είπε πως και από ποιους, αφού οι τρεις δήμαρχοι, όπως φάνηκε δεν συμφωνούν. Ο κ. Πελετίδης αρνείται, οι άλλοι δύο προβάλουν το επιχείρημα ότι δεν έχουν την δυνατότητα και την τεχνογνωσία ως μικροί δήμοι.

Από το 2005, που έγινε η δημοπράτηση του έργου, είμαστε οι μοναδικοί που δεν θέλαμε να το αναλάβει ανάδοχος. Το υπουργείο είπε αναλάβετέ το με διαδημοτικό φορέα. Απορρίψαμε την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ, για να αποφύγουμε την ιδιωτική τιμολογιακή πολιτική στο νερό. Άλλαξαν όμως οι δημοτικές αρχές. Η Περιφέρεια έμεινε η ίδια. Μπορεί να συμμετάσχει.

«Θέλουμε το κράτος ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση;» ρώτησε.  «Τα χωριά δεν έχουν νερό. διότι δεν έχουμε φορέα. Τι κάνουμε δήμαρχε στη Μόβρη, που δεν έχει νερό;» ρώτησε ρίχνοντας «μπιχτή»  στον απουσιάζοντα από τη συζήτηση κ. Νικολάου!

«Είναι ευθύνη του κράτους να συστήσει το φορέα διαχείρισης». Και συνέχισε: «Μη ζητάτε κρατικό παρεμβατισμό. Μην αφήνουμε να μας παίρνουν αρμοδιότητες» είπε αυτοαναιρούμενος στα επόμενα δευτερόλεπτα, όπου είχε ζητήσει την παρέμβαση του κράτους για την σύσταση του φορέα διαχείρισης!


Ηλίας Κυριακόπουλος (Ποτάμι)

«Είναι υποκρισία ότι οι τρεις δήμαρχοι αρνούνται, να παραλάβουν τη διαχείριση του φράγματος, ενώ διεκδικούν άλλα πολλά» είπε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, που αφήνοντας αιχμές κατά του δημάρχου Καρπή, επισήμανε τον κίνδυνο: «Αν πάει στο κράτος, θα καταλήξει στο ΤΑΙΠΕΔ. Γιαυτό πρέπει να περάσει σε διαδημοτικό φορέα».


Ο Ανδρ. Καράβολας, πρώην δήμαρχος Πατρέων

Παρεμβαίνοντας ο Ανδρ. Καράβολας, πρώην δήμαρχος Πατρέων, υπενθύμισε πως υφίσταται η Κοινοτική Οδηγία 60/2000, περί διαχείρισης υδάτινων πόρων. Και ο Νόμος του 2003, που προβλέπει την αρχή της επικουρικότητας, με ότι αυτό σημαίνει για να μην απεμπολήσει η πόλη και η Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτό το δικαίωμα.


Ο Ευ. Φλωράτος, πρώην δήμαρχος Πατρέων

Ο Ευ. Φλωράτος, πρώην δήμαρχος Πατρέων, πρότεινε προκήρυξη για ανάληψη από ιδιώτη. Οι δε τρεις δήμοι εάν δεν γίνεται να κάνουν φορέα, και αρνείται ο κ. Πελετίδης, να μπει η Περιφέρεια, είπε και προεξοφλώντας την μη επανεκλογή Πελετίδη, διέβλεψε: Την άλλη πενταετία θα υπάρχει άλλος δήμαρχος και θα μπει και αυτός μέσα.


Ο Ηλίας Γρηγόρης, Γραμματέας του Δήμου Πατρέων

Ο Ηλίας Γρηγόρης, Γραμματέας του Δήμου Πατρέων, σύμβουλος της ΡΑΠ, που δήλωσε «ΣΥΡΙΖΑίος μέχρι μυελού οστέων» είπε πως πρέπει να πιεστεί η κυβέρνηση, για να πάρει την ευθύνη της, καθώς είναι η τελευταία φορά που παραμένει ως δήμαρχος ο Κ. Πελετίδης, υπαινισσόμενος την ισχύ της απλής αναλογικής στις επόμενες δημοτικές εκλογές. «Τελευταία φορά του Πελετίδη» είπε συγκεκριμένα και ξεκαθάρισε: «Δεν συμφωνώ με την πρόταση Φλωράτου για διαγωνισμό».


Ο Θαν. Γιανναδάκης πρ. πρόεδρος του ΤΕΕ  

Ο Θαν. Γιανναδάκης πρ. πρόεδρος του ΤΕΕ, εφίστησε τον κίνδυνο να καταλήξουμε η ΕΥΔΑΠ (της Αθήνας) να καθορίζει ενιαία οικονομική πολιτική νερού για όλη την Ελλάδα και να πληρώνουμε ακριβά το νερό, καθώς η τιμή του θα είναι ίδια με αυτή της Αθήνας που για τις ανάγκες της παίρνει νερό ακόμη από τον Αχελώο και τον Εύηνο, χιλιόμετρα μακριά της, ενώ εμείς το έχουμε δίπλα μας.

Η ΔΕΥΑΠ πρέπει να αναλάβει, θέλουμε διαδημοτικό φορέα για να μην μπει η ΕΤΒΑ, που εκπροσωπεί ιδιώτες. Και να μην μπει στα ΣΔΙΤ το δίκτυο διανομής.

Οι Γ. Ζαφειρόπουλος, πρ. αντιδήμαρχος και Δημ. Σαρδελιάνος, σύμβουλος πρ. δημάρχου Δημαρά, ζήτησαν αντίστοιχα ο πρώτος, «να ξεκινήσει κοινή πρωτοβουλία που θα εγείρει την κοινωνία» και ο δεύτερος «οι επτά παρατάξεις να συντονιστούν για να πιέσουν τον Δήμο Πατρέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: