ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι της Μονής Βατοπεδίου


Την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση των ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, κρίνοντας ότι οι εν λόγω ανταλλαγές δεν αποτελούν "σκάνδαλο".


Το δικαστήριο έκρινε ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο, ενώ για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αποφάνθηκε ότι δεν είχαν δόλο για τις πράξεις τους και ότι είναι αθώοι για τον βαθμό εμπλοκής που τους καταλογίζεται, είτε ως φυσικοί, είτε ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις απιστίας και ψευδών βεβαιώσεων. 

Αυτή ήταν και η πρόταση που υπέβαλε στο δικαστήριο, τον περασμένο Δεκέμβριο, η εισαγγελέας Έδρας Βασιλική Κρίνα, η οποία ζήτησε να κηρυχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αθώοι, κρίνοντας ότι δεν προκύπτει για κανέναν δόλος στις πράξεις του.

Πλην των δύο πρωταγωνιστών στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, τον ηγούμενο Εφραίμ και τον δεύτερο τη τάξει στην Μονή, μοναχό Αρσένιο, κατηγορούμενοι βρέθηκαν άλλα 11 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, οι δικηγόροι Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης, πατέρας και αδελφός της κατηγορουμένης, ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην αντιπρόεδρος και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ.α.

Η εισαγγελέας είχε τονίσει ότι οι δύο ιερωμένοι είχαν ακλόνητη πεποίθηση πως οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στη Μονή και δεν επηρέασαν κανέναν, ενώ οι κρατικοί υπάλληλοι που ενεπλάκησαν στην υπόθεση ουσιαστικά εκτελούσαν κυβερνητικές επιλογές σχετικά με το θέμα.

Στην υπόθεση αρχικά οι κατηγορούμενοι ήταν 32. Με βούλευμα ωστόσο του Συμβουλίου Εφετών 18 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν, καθώς κατά την κρίση των Εφετών δεν προέκυπταν ικανά στοιχεία για την παραπομπή τους σε δίκη.


Ο αντιπρόεδρος ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης


Μέσω twitter σχολίασε ο αντιπρόεδρος ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αναφορικά με τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τον καλεί να μιλήσει για τα ελλείμματα και τα χρέη που άφησε το 2009.

Ολόκληρο το tweet του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Αφού ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε να «σπάσει» την πολύχρονη σιωπή του, θα ήταν καλό να πει κάτι για τα ελλείμματα και χρέη που άφησε η ΝΔ το 2009».

Με αιχμηρά σχόλια απάντησαν στην δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για την υπόθεση του Βατοπεδίου το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου. Τα δύο κόμματα κάλεσαν ουσιαστικά τον πρώην Πρωθυπουργό να μιλήσει και για τα μεγάλα ελλείμματα που προκάλεσε η κυβέρνηση του και τα οποία όπως υποστήριξαν οδήγησαν στον εκτροχιασμό την ελληνική οικονομία.
ΠΑΣΟΚ: Ο Κ. Καραμανλής... μιλάει αλλά όχι για το έλλειμμα των 35 δισ. ευρώ
Το ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου και τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

«Το ΠΑΣΟΚ σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Όμως, μην ξεχνάμε ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλης και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009. Ταυτόχρονα, το μπαράζ εξεταστικών για όλους τις χρονικές περιόδους, πλην αυτής του Κ. Καραμανλη, επιβεβαιώνει ότι η δεξιά φιλική εταιρεία δεν είναι τόσο μυστική. Τέλος, η απορία εκατομμυρίων Ελλήνων λύθηκε: ο Κ. Καραμανλής μιλάει. Όχι για τον διπλασιασμό των χρεών και το έλλειμμα 35 δισ. ευρώ, αλλά για το Βατοπέδι», αναφέρεται στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου.

ΚΙΔΗΣΟ: Βιάστηκε να μιλήσει ο Καραμανλής για την απόφαση του δικαστηρίου
Για βιασύνη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ). Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει

«Οχτώ χρόνια μετά την πλήρη αφωνία, ο πρώην πρωθυπουργός αντί να μιλήσει για τη χώρα, αντί να εξηγήσει πώς την οδήγησε σε πλήρη εκτροχιασμό, βγήκε σήμερα ως αγανακτισμένος, για να πανηγυρίσει την απόφαση του Βατοπεδίου. Από την οποία μάλλον κατάλαβε ότι δικαιώθηκε...», αναφέρει το Κίνημα και επισημαίνει: «Οι "παραπλανηθέντες υπουργοί" του, με τη σημερινή δικαστική απόφαση παύουν να θεωρούνται "παραπλανημένοι", αφού το Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι-υπάλληλοι "εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές" (της δικής του δηλαδή κυβέρνησης)».

Σύμφωνα με το ΚΙΔΗΣΟ, «η έκταση που μεθόδευε με άκρα επιμέλεια το κυβερνητικό του επιτελείο να παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπεδίου για να ανταλλαγεί κατόπιν με πολυτελή δημόσια ακίνητα, αναγνωρίζεται με τη σημερινή απόφαση ότι είναι "δημόσια". Ότι δηλαδή με τις κυβερνητικές του μεθοδεύσεις αντηλλάγησαν δημόσια ακίνητα που χαρίστηκαν, με δημόσια ακίνητα».

«Είναι θλιβερό για τους Έλληνες και τη χώρα, ότι κ. Καραμανλής, αν και πρώην πρωθυπουργός,   μόνο και μόνο για να ρίξει εκ νέου σκιά στις δικές του ανομίες. Αυτά ως αρχή», τονίζεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: