ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ρήγας: Επιμένουμε σε μηδέν δημοσιονομική επιβάρυνση

 

Για το ζήτημα της ΔΕΗ ο Π. Ρήγας είπε πως «γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση και θα δοθεί λύση που θα είναι προς όφελος της ΔΕΗ και της ελληνικής οικονομίας συνολικά»


Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης οφείλεται στις παράλογες απαιτήσεις της άλλης πλευράς, σημείωσε ο ο Πάνος Ρήγας, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος, εκτίμησε πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί άμεσα υπογραμμίζοντας πως «έχουν εξαντληθεί τόσο ο χρόνος που μπορεί να αφιερώσει κανείς σε μία διαπραγμάτευση όσο και οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας».

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά: «Για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά οι παράλογες απαιτήσεις της άλλης πλευράς», ενώ θύμισε πως και στην α’ αξιολόγηση υπήρξε ανάλογη καθυστέρηση: « Στην α’ αξιολόγηση ζητούσαν μέτρα 3,6 δις και τώρα μέτρα 4,5 δις. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάστηκε χρόνος και επιμονή για να βγάλουμε τις απαιτήσεις αυτές από το τραπέζι. Όλα αυτά αποδεικνύουν πως γίνεται επίμονη και ουσιαστική διαπραγμάτευση από την πλευρά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν μέτρα που όχι μόνο είναι εκτός της συμφωνίας του καλοκαιριού του 2015 αλλά και δεν μπορεί και να αντέξει η κοινωνία». 

Ο Π. Ρήγας υποστήριξε πως το κομβικό σημείο όλης της διαπραγμάτευσης είναι η επίτευξη της μηδενικής δημοσιονομικής επιβάρυνσης και συνέχισε λέγοντας πως «το μηδενικό δημοσιονομικό κόστος που προκύπτει από αυτό το πακέτο συμφωνίας σε συνδυασμό με τον στόχο να βγούμε στις αγορές το 2018 θα διαμορφώσουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο».

Οι εκλογές αποτελούν ευσεβή πόθο εκείνων που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα
Ερωτηθείς για τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το ενδεχόμενο εκλογών Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το πακέτο που θα έρθει δεν θα είναι απλά υπερασπίσιμο αλλά θα προσφέρει και διέξοδο στη χώρα από την επιτροπεία. «Όταν καταλήξουμε σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο συμφωνίας, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να το εγκρίνει» διευκρίνισε, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας». Διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια εκλογών, λέγοντας πως σε αυτή τη φάση οι εκλογές θα ήταν «καταστροφικές για την ελληνική κοινωνία και οικονομία» και συμπλήρωσε πως «οι εκλογές είναι επιδίωξη των κύκλων της ΝΔ και της διαπλοκής που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα».

Στο θέμα της ενέργειας θα δοθεί λύση προς όφελος της ελληνικής οικονομίας
Για το ζήτημα της ΔΕΗ ο Π. Ρήγας είπε πως «γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση και θα δοθεί λύση που θα είναι προς όφελος της ΔΕΗ και της ελληνικής οικονομίας συνολικά» και συνέχισε λέγοντας πως «οφείλουμε να είμαστε προσεχτικοί και φειδωλοί σε αυτά που λέμε, ειδικά πριν ολοκληρωθούν συγκεκριμένες διαδικασίες».

Πρέπει να μάθουμε πού πήγαιναν τα χρήματα της ανάπτυξης του 4% επί πρωθυπουργίας Σημίτη.
Με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη του Κ. Σημίτη και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «οι ευθύνες του κ. Σημίτη για όσα συνέβησαν επί πρωθυπουργίας του είναι τεράστια» και χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη «να απαντηθούν τα ερωτήματα που ήδη από τότε διατύπωνε στη Βουλή ο Γ. Δραγασάκης, πώς δηλαδή γίνεται να έχουμε ανάπτυξη 4% και παράλληλα το χρέος να μεγαλώνει». «Πρέπει να μάθουμε» είπε χαρακτηριστικά «πού πήγαιναν εκείνα τα χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: