ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

21-4-2017: Ανάκρουση πρύμνας από το Δήμο Πατρέων

Δεύτερος από αριστερά ο αγωνιστής από τη συνοικία Εβραιομνήματα Πάτρας, Αντώνης Πετράτος (με τα άσπρα γένια). Λαμπράκης της δημοκρατικής λέσχης Πάτρας και γιός του εκτελεσμένου στο Γηροκομειό Δημ. Πετράτου, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου, που συνελήφθη στην Τριταία το 1949. 


Επαναπροσέγγιση Πελετίδη με τον σύλλογο «Πέτρινα Χρόνια» μετά την περυσινή διάρρηξη σχέσεων εκ μέρους του αντιδημάρχου Αθανασόπουλου
 
Με συγκέντρωση και ομιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, (σ.σ.: δημοσιεύεται σε επόμενη ανάρτηση) ολοκληρώθηκαν οι σημερινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος για τη συμπλήρωση  50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.


Κύριο πολιτικό χαρακτηριστικό ήταν η επαναπροσέγγιση του Δημάρχου Πατρέων με τον Σύλλογο Ιστορικής Μνήμης «Πέτρινα Χρόνια», σε αντίθεση με τον περυσινό εορτασμό, όπου ο Αντιδήμαρχος Α. Αθανασόπουλος με δογματική επιμονή, απαγόρευσε στους αγωνιστές των «Πέτρινων Χρόνων» την συμμετοχή στην εκδήλωση, ενώ σε μία στιγμή διακωμώδησης κατέθεσε στεφάνι στις αναθηματικές πλάκες που είχαν αναρτήσει από κοινού με την προηγούμενη αρχή Δημαρά οι ίδιοι αγωνιστές!

Έτσι σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο, που εξέδωσε ο Δήμος Πατρέων συμπληρωματικό αρχικού δελτίου, που είχε εκδώσει, διευκρινίζεται:

«Συμπληρώθηκαν σήμερα 50 χρόνια, από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Ο Δήμος Πατρέων, τίμησε τους αγωνιστές που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, κατέθεσαν στεφάνια στο 15ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς και στο 26ο – 31ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Σοφίας, στα σχολεία όπου τις πρώτες μέρες της δικτατορίας, λειτούργησαν ως χώροι κράτησης των συλληφθέντων αγωνιστών. Στεφάνια κατέθεσε επίσης ο Σύλλογος "Πέτρινα Χρόνια".

Πλατεία Αντιδικτατορικής Πάλης
 
Πάτρα Παρουσία αγωνιστών οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου για τη χούντα Ομιλία του Δημάρχου Πατρέων
Με τους αγωνιστές της Αντίστασης.
Ακολούθησε εκδήλωση στο Σχολικό Συγκρότημα της Αγίας Σοφίας, αφιερωμένη στον αγώνα κατά της επτάχρονης δικτατορίας με κεντρικό ομιλητή τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα  Πελετίδη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι: 
«Ο Δήμος Πατρέων τιμώντας τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές, θα ονομάσει μια πλατεία της πόλης, σε πλατεία Αντιδικτατορικής Πάλης».

Εκ μέρους του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών Ιστορική Μνήμη «Πέτρινα Χρόνια» στεφάνι κατέθεσε στα σχολεία Αγ. Σοφίας ο πρόεδρος Θαν. Κολλιτσίδας, ενώ σε αυτά της Δροσιάς η γραμματέας Ντίνα Πεταλά.

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος προς της αναθηματικής πλάκας.
Σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε αρχικά ο Δήμος Πατρέων, αναφέρονται τα παρακάτω: 

«Στην εκδήλωση, που έγινε σε αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος της Αγίας Σοφίας, παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα Σωματεία εργαζομένων του Δήμου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Αχαΐας, Π. Σκέντζος, ενώ ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης υπήρξε η παρουσία αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στην Πάτρα.

Συγκινητική ήταν μάλιστα, η στιγμή όταν ο Δήμαρχος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε σε δύο παραβρισκόμενους αγωνιστές που είχαν συλληφθεί τις πρώτες ημέρες του πραξικοπήματος και οι οποίοι είχαν κρατηθεί στο συγκεκριμένο σχολείο και στη συνέχεια εξορίστηκαν. 

Πρόκειται για τους Αντώνη Πετράτο και Αντώνη Φούντο που μαζί με άλλους έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια του αγώνα, από την ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων».

Το αυταρχικό της πρόσωπο δείχνει η δημ. Αρχή Πελετίδη


20 Απριλίου 2016. - Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Α. Αθανασόπουλος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, αύριο 21η Απριλίου επέτειος επιβολής της επάρατης χούντας των δεξιών συνταγματαρχών, θα καταθέσει στεφάνια, τιμώντας τους αγωνιστές που συνελήφθησαν από τα όργανα της αμερικανοκίνητης δικτατορίας και κρατήθηκαν στα σχολικά συγκροτήματα Δροσιάς και Αγ. Αλεξίου, μέχρι την μεταγωγή τους στους τόπους εξορίας. Η κατάθεση θα γίνει προ των αναθηματικών πλακών «που έχουν τοποθετηθεί, από το Δήμο Πατρέων», αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του Δήμου. Τώρα γιατί εμένα μου έρχεται κάπως ανάποδα, αυτό που λέει ο Δήμος; Επειδή μέρες πονηρές περνάμε και καιρούς ου μενετούς διάγουμε, καθώς όλο και περισσότεροι απεχθάνονται την πλαστογράφηση των ιστορικών γεγονότων, καλό είναι ο κ. Αθανασόπουλος να σκεφθεί κατά την κατάθεση! Πέτρινα Χρόνια αναγραμμένα επί της αναθηματικής πλάκας θα είναι αυτά πάνω από το κεφάλι του. Μην ξεχνιόμαστε!

Ο Δήμος Πατρέων, πέρυσι απαγόρευσε χαιρετισμό από τους αγωνιστές

21 Απριλίου 2016. - Τι ειρωνεία! Ο αντιδήμαρχος Α. Αθανασόπουλος του κόκκινου Δήμου Πατρέων καταθέτει στεφάνι για τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα και πριν λίγο είχε απαγορεύσει να χαιρετήσουν την εκδήλωση αυτοί οι ίδιοι αγωνιστές, των "Πέτρινων Χρόνων" που πρόπερσι εντοίχισαν την πλάκα, προ της οποίας καταθέτει. Ο σταλινισμός στο μεγαλείο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: