ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Α. Τσίπρας: Είμαστε ανίκανοι στη μίζα και τη διαφθορά (2)




Με 187 ΝΑΙ 71 ΟΧΙ, στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία πέρασε η πρόταση της κυβέρνησης, συγκεντρώνοντας  ευρύτερη στήριξη, από ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ, ΧΑ, ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ - Η πρόταση της ΝΔ έλαβε 107 ΝΑΙ, 151 ΟΧΙ, 21 ΠΑΡΩΝ

Η πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά τα έτη 1997 - 2014 συγκέντρωσε απόψε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων της Ολομέλειας, με 187 ψήφους υπέρ και 71 κατά.

Η πρόταση της ΝΔ, να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά τα έτη 1996 μέχρι σήμερα, δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, καθώς ψηφίστηκε από 107 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 151, και 21 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Στην ονομαστική ψηφοφορία επί των δύο προτάσεων τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «όχι» στην πρόταση της ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «όχι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «ναι» στην πρόταση της.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσαν ότι στηρίζουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία δεν τέθηκε σε ψηφοφορία επειδή δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών και η στάση τους λογίζεται «παρών» και στις δύο προτάσεις.

Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «ναι» και στις δύο προτάσεις.
Το ΚΚΕ ψήφισε «ναι» και στις δύο προτάσεις.
Η Ένωση Κεντρώων, ψήφισε «παρών» και στις δύο προτάσεις.
Το Ποτάμι ψήφισε «ναι» και στις δύο προτάσεις.

Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ για τα σκάνδαλα την Υγεία

«Λαλίστατοι αρχηγοί, πρώην υπουργοί και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι που ξιφουλκούσαν επί χρόνια επί παντός επιστητού, με την αβάντα από τους μιντιακούς σπόνσορες που είχαν, παρέμεναν αμήχανοι. Αυτοί, οι κριτές των πάντων στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία που αφορούσε τους ίδιους και πλέον βρίσκονται στη θέση του ελεγκτέου προσώπου, αποδρούσαν στην ένοχη σιωπή».

Τα παραπάνω σημειώνονται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, που όλες αυτές τις ημέρες στήριξε την προσπάθεια για να ριχτεί φως στο μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο, αυτό του όλου φάσματος της Υγείας. 

Διότι: «Αν για τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι πολιτικά, ηθικά και νομικά έκθετο ένα κομμάτι του πολιτικού κόσμου, όσοι αποδειχθεί από την επιτροπή της Βουλής ότι βοήθησαν, συμμετείχαν ή, ακόμη χειρότερα, σκοπίμως επέτρεψαν το “πάρτι” στην Υγεία θα είναι εκτεθειμένοι πολλαπλώς, επειδή όχι μόνο έβρισκαν ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, επέτρεπαν σε ιδιώτες και κύκλους συμφερόντων να βγάζουν χρήματα, αλλά το έκαναν την ίδια ώρα που έκοβαν την πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Υγείας και αποδομούσαν τις υπηρεσίες σε ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά που πρέπει να απολαμβάνουν οι πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας».

Και ακόμη: «Η διαδικασία, όμως, θα είναι ενδιαφέρουσα για επιπλέον έναν λόγο. Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία και έβλεπαν... τα σκάνδαλα να περνούν, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες σκανδαλώδεις υποθέσεις, σε συγκεκριμένα ποσά που βρέθηκαν και σε συγκεκριμένες αποφάσεις που πήραν για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το απίστευτο αλισβερίσι. Γιατί, επί της ουσίας, στη χθεσινή συζήτηση για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής δεν είπαν τίποτα. Έμειναν σιωπηλοί στο κυρίως θέμα, αναλώνοντας τον χρόνο των ομιλιών τους στην αξιολόγηση, την “ανίκανη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει” και στο επιτακτικό θέμα των... εκλογών. Συμπεριφέρθηκαν σαν να μην πέρασαν ούτε μία μέρα στην εξουσία. 

Συμπεριφέρθηκαν σαν αυτή η χώρα να μην έχει πολίτες στους οποίους πρέπει να απευθυνθούν και να τους πουν κάτι», αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: