ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Και η Κλόκοβα-Παλιοβούνα δίνεται στην κυκλοφορία

Αυτή είναι η σήραγγα της Κλόκοβας (γνωστής ως Παλιοβούνα) που περνά κάτω από τον ορεινό όγκο της και ενώνει σε μιάμιση ώρα την Πάτρα με τα Ιωάννινα, δρόμο που με τα παλαιά δεδομένα ήθελαν οι οδηγοί τουλάχιστον τρεισήμισι ώρες για να τον περάσουν! Το τρύπημα της Παλιοβούνας έγινε σε χρόνο-ρεκόρ τριών μηνών...


Μετά τα Τέμπη και την Ολυμπία οδό Κορίνθου Πατρών, ήρθε και η Κλόκοβα, για να ευχηθούμε να έχουμε ασφαλές ταξίδι, με Καλό και αναίμακτο Πάσχα!


Στην κυκλοφορία δίδεται από σήμερα  και η Κλόκοβα -η γνωστή Παλιοβούνα, όπως την ξέρουν οι περίοικοι των δύο ακτών Πελοποννήσου κια Στερεάς- ενέργεια την οποία είχε προαναγγείλει ως πιθανή ο Υπ. Μεταφορών Υποδομών χθες κατά την παράδοση των δίδυμων σηράγγων της Παναγοπούλας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει το Υπ. Μεταφορών Υποδομών, η απόφαση του υπουργείου Υποδομών και του παραχωρησιούχου «Νέα Οδός» είναι να δοθεί στην κυκλοφορία η Σήραγγα Κλόκοβας, παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου:


«Ο  υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης θα παραδώσει σήμερα  στην κυκλοφορία  τη σήραγγα της Κλόκοβας  και το οδικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου «Ιόνια Οδός», που εκτείνεται  μέχρι το Κεφαλόβρυσο, συνολικού μήκους 37 χιλιομέτρων.
Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Μ. Τετάρτη 2017 στις 2:30 το μεσημέρι, στην είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας».
 


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σήραγγα στην Ιόνια Οδό με μήκος 4 χλμ στο τμήμα μέχρι το Κεφαλόβρυσο. Μετά τα Τέμπη και την Ολυμπία οδό Κορίνθου Πατρών, ήρθε και η Κλόκοβα, που παρέχει ασφαλές ταξίδι. 

Καλό και αναίμακτο Πάσχα να έχουμε, καθώς με ανοιξιάτικο καιρό και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες θα γίνει η «απόδραση» των Ελλήνων ενόψει της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται να μην σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά πρόκειται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα.


Οι εκδρομείς των εορτών του Πάσχα θα έχουν την ευκαιρία να σουβλίσουν τον οβελία με ήλιο, καθώς ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος. Με εξαίρεση τη βόρεια Ελλάδα, όπου θα πρέπει μέχρι αργά το μεσημέρι να έχουν τελειώσει με το γιορτινό τραπέζι, αφού υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να τους πιάσει βροχή.


 Γενικά ο καιρός διατηρείται καλός με εξαίρεση, ίσως, τις απογευματινές μπόρες, που θα έχουμε όλες αυτές τις ημέρες και θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα».



Όσον αφορά το ψήσιμο του οβελία ανήμερα του Πάσχα οι πιο επικίνδυνες περιοχές, προς το μεσημέρι, για να πάει κάτι στραβά, είναι οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας και πάλι και κυρίως οι πιο ορεινές, Ήπειρο, Μακεδονία. Εκεί μπορεί να τους προλάβει ο καιρός γύρω στο μεσημεράκι».


Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα φαίνεται ότι θα έχουμε κάποιες βροχές που θα διατηρηθούν στην βόρεια Ελλάδα, δηλαδή θα είναι κάτι περισσότερο από την απογευματινή μπόρα. Πιθανόν να έχουν βροχές το βράδυ προς τη Δευτέρα και στην κεντρική Ελλάδα, περίπου μέχρι τη Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά οι κυρίως βροχές θα είναι βορειότερα, δηλαδή ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο. Αυτά τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν την Δευτέρα του Πάσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: