ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τσακαλώτος: Είσαστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία




«Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές. Εγώ βλέπω ένα τρόπο συζήτησης που θυμίζει τις χειρότερες στιγμές του λαϊκισμού σας»


«Είσαστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία», απάντησε τον πρόεδρο της ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγορώντας την ΝΔ για λαϊκισμό. «Είναι κρίμα που θεωρείτε ότι δεν είστε λαϊκιστές. Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές. Εγώ βλέπω ένα τρόπο συζήτησης που θυμίζει τις χειρότερες στιγμές του λαϊκισμού σας», τόνισε.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος, που μίλησε για πρώτη φορά στη Βουλή μετά την συμφωνία της Μάλτας, επεσήμανε ότι η ομιλία Μητσοτάκη βρίθει από ανακρίβειες – μάλιστα σημείωσε ότι επιλέγει να μιλά για ανακρίβειες γιατί δεν του αρέσει να λέει ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι ψεύτες ή ότι λένε ψέματα. Υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν είπε τίποτα» για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά και ότι τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ διαψεύδουν τον ισχυρισμό του ότι υπάρχει αύξηση της ανεργίας. «Από τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ προκύπτει είχε ρεκόρ από το 2001 τον Μάρτιο και αύξηση στις μόνιμες θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας στον ισχυρισμό Μητσοτάκη ότι δεν υπήρξε τίποτα για το χρέος ο Ευκλ΄. Τσακαλώτος αναρωτήθηκε: «δεν ακούτε κανένα Ευρωπαίο ή του ΔΝΤ τι λένε; Δεν ακούσατε που λέτε ότι τώρα στις εαρινές συναντήσεις του ΔΝΤ θα συζητηθεί το χρέος; Γιατί βιάζεστε να πείτε άλλη ανακρίβεια; Που το ξέρετε ότι δεν έχουμε μιλήστε για το χρέος; Από πού προκύπτει;»

«Το μόνο που κάνατε ήταν να βοηθήσετε να πάει χειρότερα η οικονομία και να επιρρίπτετε σε εμάς την ευθύνη για την καθυστέρηση την ώρα που και δικοί σας ευρωβουλευτές αναγνωρίζουν ότι η ευθύνη είναι στην άλλη πλευρά», τόνισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.


Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών διόρθωσε τον Κ. Μητσοτάκη στο πως θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα και επεσήμανε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν είπε τίποτα για τα θετικά μέτρα. Διαβάσατε την έκθεση της UNICEF για την παιδική φτώχεια; Δεν σας ενδιαφέρει πως θα αντιμετωπιστεί το brain drain;».


Απάντηση στη ΝΔ και που έκανε λόγο για ψέματα και πανικό

Απάντηση στη ΝΔ και που έκανε λόγο για ψέματα και πανικό του Ευκλείδη Τσακαλώτου δίνουν από το υπουργείο Οικονομικών.

«Χρήσιμο θα ήταν οι «πηγές» της Νέας Δημοκρατίας πριν προβούν σε οποιαδήποτε διαρροή, να είναι βέβαιοι/ες ότι:

α) Ενημερώνουν τον πρόεδρό τους με τα επίκαιρα και ορθά στοιχεία (π.χ. της Εργάνης), αλλά και για τη διαφορά μεταξύ επίτευξης και υπέρβασης στόχων, ώστε να μην εκτίθεται.

β)  Δεν κωφεύουν στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος επανειλημμένως έχει πει ότι «τίποτε δεν είναι συμφωνημένο μέχρι όλα να συμφωνηθούν».

γ) Δεν κωφεύουν ούτε στις ανάλογες δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, όπως για παράδειγμα σε όσα ανέφερε σήμερα η Κ. Λαγκάρντ, που επανέλαβε το αίτημα και την ανάγκη για ελάφρυνση χρέους, σημειώνοντας πως οι λεπτομέρειες (modalities) θα πρέπει να αποφασιστούν προκαταβολικά» αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ και προσθέτουν:

«Η κατάκτηση των α), β) και γ) είναι τα πρώτα μικρά βήματα προς τον απεγκλωβισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από μία μάλλον εμμονική πολιτική επικοινωνία που στηρίζεται στην αρχή:  «Αλλάζω την πραγματικότητα για να στηρίξω το αφήγημά μου».

Νωρίτερα, πηγές της ΝΔ έλεγαν ότι η απάντηση του κ. Τσακαλώτου δείχνει ότι τελεί σε πανικό και λέει ψέματα για το χρέος.

«Όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι απάντησαν ότι δεν υπάρχει τίποτα για το χρέος. Πήγαν τα έδωσαν όλα για ένα τέταρτο πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς να πάρουν κάτι για το χρέος», τόνιζαν.
Για το θέμα της Εξεταστικής για την Υγεία, οι ίδιες πηγές εξέφρασαν προβληματισμό για τους λόγους που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση τη διερεύνηση της τελευταίας διετίας, όταν η Ν.Δ. αποδέχεται εξ ολοκλήρου την έρευνα και ψηφίζουμε να διερευνήσει η Επιτροπή όλα και όλους. «Γιατί εμείς θέλουμε να είναι όλα στο φως», κατέληξαν.

avg.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: