ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Μπίρμπα: Ούτε ο Δήμος Πατρέων, ούτε οι οργανισμοί είναι "τσιφλίκια" τους

«Είναι φως φανάρι ότι κάποιον ήθελαν να βολέψουν και προχώρησαν σε αυτή την «αθλιότητα». Αλλά επειδή υπήρξε σύσσωμη η αντίδραση της αντιπολίτευσης , αλλά και των εργαζομένων-ενδιαφερομένων, που έκαναν τα χαρτιά τους, σταμάτησαν» ανέφερε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» Ουρανία Μπίρμπα, σχετικά με την αναστολή της προκήρυξης προσλήψεων από πλευράς της δημοτικής αρχής, μια ημέρα μετά την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων. 
 
Όπως ήταν φυσικό το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. «Έλεγαν ότι κάποιοι «ανώνυμοι», δεν μας είπαν ποτέ, ποιος ή τι, παραπονέθηκαν στην δημοτική αρχή , ότι η προκήρυξη για πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, είχε ως προαπαιτούμενο την καλή γνώση των αγγλικών και την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτά, τα οποία είναι εργαλεία δουλειάς για αυτές τις ειδικότητες» υπογράμμισε η κ. Μπίρμπα.
 
Την Παρασκευή 7 Απριλίου στην συνεδρίαση του Δ. Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ύστερα από την θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναστολή της προκήρυξης των προσλήψεων και το εξώδικο, που έστειλαν υποψήφιοι, οι οποίοι είχαν καταθέσει αιτήσεις, περιμένοντας και προσδοκώντας μια θέση εργασίας με βάση τα προσόντα , που είχαν και απαιτούσε η προκήρυξη, η δημοτική αρχή πήρε πίσω την απόφασή της. «Είπαν ότι συνεχίζεται κανονικά ο διαγωνισμός . Επειδή τρεις ημέρες δεν έπαιρναν αιτήσεις, είπαν μάλιστα ότι θα ζητούσαν παράταση από τον ΑΣΕΠ. Ελπίζω με αυτά τα παράνομα και τα παράτυπα, να μην ακυρωθεί ο διαγωνισμός, γιατι αυτό θα είναι ευθύνη δικιά τους… 
 
Ούτε ο Δήμος , ούτε όλοι οι οργανισμοί, είναι «τσιφλίκια» τους, να τα διοικούν έξω από τους νόμους, έξω από την δημοκρατία, έξω από αυτό, που ορίζει η δυνατότητα ενός δημοτικού συμβουλίου, να μπορεί να βλέπει τα θέματα και αν αποφασίζει με βάση τους νόμους και με βάση τις ανάγκες των πολιτών» τόνισε η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ.
 
Μάλιστα αυτό, που κατήγγειλε η κ. Μπίρμπα, είναι ότι τους αρχικούς όρους και τα κριτήρια για τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, τους αποφάσισε το ίδιο το Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και στην συνέχεια εγκρίθηκαν από τον ΑΣΕΠ. «Μετά ξαφνικά θυμήθηκαν ότι κάποιος τους παραπονέθηκε» επεσήμανε η ίδια. Εξάλλου αυτή η προκήρυξη  του διοικητικού συμβουλίου, που εγκρίθηκε από τον ΑΣΕΠ, δεν γίνεται μόνο στην Πάτρα, αλλά σε περισσότερους από 50 δήμους σε όλη την Ελλάδα, με πανομοιότυπα προσόντα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: