ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Πως η οδός Ιθώμης μετατράπηκε σε... τυφλώμης


Η Μαρία Κουρμπανά, πάνω από το ... ικρίωμα των έργων του αρχαιολογικού χώρου, επισημαίνει τους κινδύνους για τα μικρά παιδιά...



Οι κάτοικοι των πολυκατοικιών Χελά ζητούν αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Μίνι για να βγουν από τη φυλακή της - Καθημερινά υποχρεώνονται  στην οδύσσεια της πορείας αντίθετα στο ρεύμα της Λυκαίου!


Ευτυχώς που έχει... STOP για τους ανίδεους!
Του ΓΙΩΡΓΟΥ Δ. ΜΟΣΧΟΥ

Ένα μήνα τώρα οι κάτοικοι της συνοικίας Κρητικών, στη θέση Χελά, ζουν το μαρτύριο της αγωνίας του προθανάτιου βρόχου, καθώς αυτός περισφύγγεται καθημερινά, όσο τα έργα της μίνι Περιμετρικής, γύρω από τις κατοικίες τους προχωρούν αδιάκοπα.
Κι ενώ όλη η Πάτρα και οι  έχοντες ειδικά συμφέροντα ειδήμονες, μιλούν για το έργο θαύμα, που θα δώσει ανάσα στην πόλη (σ.σ.: εννοείται, την Κάτω Πόλη της Πάτρας, διότι η Άνω θεωρείται οτιδήποτε άλλο) οι κάτοικοι της θέσης Χελά βλέπουν τα θαύματα των εμπνευστών της Μίνι, μπροστά στα μάτια τους.
Ξεκινώντας από την οδό Τισσαμένους, που εν μία νυχτί μετετράπη σε... λεωφόρο τυφλωμένους, φυλακίζοντας μία ολόκληρη συνοικία Εβραιομνημάτων, διότι το τυφλωμένους  προηγουμένως  είχε διέλθει από το γραφείο των μηχανικών,  την Διεύθυνση Έργων Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης επιχειρησιακού προγράμματος Δ. Ελλάδας, τη Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δήμου Πατρέων, τους συμβούλους του Δήμου και της Περιφέρειας ΔΕ, τους κυρίους Πελετίδη, Κατσιφάρα, Αλεξόπουλο, τις αντίστοιχες παρατάξεις, τη Διεύθυνση της Αθήνας, που διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την κατασκευή του έργου. 
Μέρος του αρχαιολογικού χώρου.
Και εντέλει, ως τυφλωμένοι οι ίδιοι από το όραμα της... τυφλωμένους, δεν είδαν ότι εκείνα τα σαΐνια του έργου βάλανε σκοπό, για να φυλακίσουν κι άλλη συνοικία. Και το χειρότερο να πνίξουν περισσότερο στο καυσαέριο, τους κατοίκους στον κόμβο Ταμπαχάνων και στη διασταύρωση μέχρι την Κουκουναριά, βιώνοντας καθημερινά το δράμα της κυκλοφοριακής συμφόρεσης, τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες!
Επόμενος στόχος τους, λοιπόν, είναι η περιοχή Κρητικών. Η κάποτε  συνώνυμη των Αναφιώτικων της Αθήνας. Η κατ' ευφημισμό μίνι, (πρώην Παπαδιαμαντοπούλου) οδός κλειστή και Α΄ κατηγορίας, όπως χαρακτηρίζεται στα σχέδια, θα απαλλαγεί από την κάθετη διάσχισή της  από τις οδούς Αγ. Δημητρίου, Βότσαρη κα Εϋνάρδου. Αυτό σημαίνει πως οι κατοικούντες ανατολικώς της μίνι περιμετρικής για να πάνε στα σπίτια τους πρέπει να αγοράσουν αυτοκίνητα ΚΙΤ. Ξέρετε από αυτά που παίζουν τα παιδιά.
Η δε κυκλοφορία της οδού θα εκχύνεται στην συμβολή του κόμβου Ταμπαχάνων, με όσα συμπαραμαρτούμενα ακολουθούνται.
Και οι κάτοικοι του συγκροτήματος Χελά, από πού θα πηγαίνουν στις δουλειές τους; Κατ΄ αρχάς ως πρώτη λύση είναι να συνεχίσουν αυτό που πολύ κάνουν σήμερα, όπου ανεβαίνουν ανάποδα για να βγουν στην Παναχαΐδος, τον επικίνδυνο δρόμο της οδού Λυκαίου και να αποδεικνύουν ότι βιώνουν τον «Ζην επικινδύνως», ή κατά το διαδεδομένο, ζωή «Βιβέρε περικολοζαμέντε»!
Το δεύτερο και πιο λογικό για να μην υποχρεούνται σε σάλτα μορτάλε, να ανεβαίνουν την Πάροδο Αιόλου και από κει περιμετρικά του δημοτικού σχολείου, να κατεβαίνουν στην κοιλάδα, να διασταυρώνονται με την Μίνι  στο βάθος των Εβραιομνημάτων και από κεί να βγαίνουν στα Ραμπάχανα ή στην Παπαδιαμαντοπούλου κια συνέχεια στον κόμβο Ταμπαχάνων.
Διότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη... Ρώμη των Ταμπαχάνων.

Μάρια Κουρμπανά: Έξοδο μέσω οδού Ιθώμης

Αριστερά της οδού Ιθώμης, που φαίνεται δεξιά, τσιμενταρισμένη, για να μετατραπεί σε πεζόδρομο, είνα ι ανάγκη να ανοίξει δρόμος για να αποφυλακιστούν οι κάτοικοι των πολυκατοικιών Χελά.


Η Μαρία Κουρμπανά, που ως μηχανικός και κάτοικος  του συγκροτήματος Χελά, εκτός των παραπάνω, επισημαίνει τους κινδύνους για τα παιδιά από την χαίνουσα πληγής των ανολοκλήρωτων έργων στην προ του φούρνου του πρ. Ζωγράφου, θέση, αλλά και τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό, που δεν έλαβε υπόψη τους τις ανάγκες των κατοίκων. Κι έτσι  οδηγούνται , κατά την έξοδό τους από την οικία τους, όλοι στον κόμβο Ταμπαχάνων, επιβαρύνοντας περισσότερο την ήδη βεβαρημένη περιοχή.
Οι κάτοικοι προτείνουν επανασχεδιασμό του πεζοδρόμου της οδού Ιθώμης, που σήμερα κατά θαυματουργό τρόπο μετατρέπεται σε... τυφλώμης!
Το παρακάτω έγγραφό  αποδεικνύει πως σχεδιάζεται και υλοποιείται ένα έργο, που σήμερα αποδεικνύεται βραχνάς για δύο συνοικίες. Και με τις αρμόδιες αρχές να αναδεικνύουν ως υπέρτατη αξία το γνωστό ζαμανφουτίστικο γνωμικό: Μακριά από τον πισινό μας κι ας πάει όπου αλλού». Και τούτο γιατί ακόμα οι υπηρεσίες δεν ενστερνίστηκαν το νέο πνεύμα που επιβάλλουν οι ανάγκες.
Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται όλα τα οδικά  έργα της χώρας , αλλά το νέο πνεύμα δεν αγγίζει την Πάτρα Δήμος και Περιφέρεια κράζουν: Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε, γέλασε!
Καιρός είναι αποδείξουν το αντίθετο πνεύμα, εάν το διαθέτουν!

Η αίτηση των κατοίκων Χελά προς τους αρμοδίους

Αυτόν τον δρόμο, που οδηγεί αντολικά στην κοιλάδα της Μίνι, πρέπει να διαβούν οι κάτοικοι του Χελά, προκειμένου να μεταβούν δυτικά εκατό μέτρα πιο πέρα, προς την Δεξανενή της Παναχαΐδος στη διασταύρωση με την Παπαδιαμαντοπούλου.

«ΑΙΤΗΣΗ                                                                   
Κάτοικων    Πολυκατοικιών Χελά  Περιοχής Κρητικών                                                                  
Προς :
1. Διεύθυνση Έργων Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας
 2. Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης επιχειρησιακού προγράμματος Δ. Ελλάδας.
3.Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δήμου Πατρέων
Αξιότιμοι Κύριοι
Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής Κάστρου – πολυκατοικίες Χελά, μετά από συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 αποφασίσαμε να σας διατυπώσουμε και γραπτά τα προβλήματα που εντοπίσαμε ότι  δημιουργεί ο υπό κατασκευή κόμβος της Μικρής Περιμετρικής οδού στην γειτονιά μας.
Τα σπίτια των οικοδομικών τετραγώνων 712, 713, 715 βόρεια της νέας οδού, με βάση την εγκεκριμένη μελέτη που υλοποιείται, απομονώνονται απολύτως από τη νότια πλευρά και η κίνηση αυτοκινήτων υποχρεωτικά γίνεται σε κυκλικές, γύρω από τα οικοδομικά  τετράγωνα, διαδρομές λόγω των προτεινομένων μονοδρομήσεων.  Με απλά λόγια για να φθάσουμε στα σπίτια μας αντί των 70 μέτρων, υποχρεωτικά θα πρέπει να διανύουμε 500 μέτρα.
Παράλληλα δημιουργείται αδιέξοδο στην κίνηση των αυτοκινήτων μας προς τις οδούς Λόντου, Παπαδιαμαντοπούλου, Δασυλλίου αλλά και προς το κέντρο της πόλης λόγω της πεζοδρόμησης της οδού Ιθώμης και μια απόσταση 100 περίπου μέτρων κατά μέσο όρο καθίσταται υποχρεωτικά 1 χιλιόμετρο μέσω μεγάλης κυκλικής κίνησης αρχικά προς Ανατολάς και μέσω του cat and cuver πάλι προς Δυσμάς.
Επειδή
      το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη
      εμείς οι κάτοικοι δεν ενημερωθήκαμε ποτέ επίσημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον σχεδιασμό και άρα την επιβάρυνση που δημιουργείται στην περιοχή μας
      κοινή μας θέληση είναι το έργο να ολοκληρωθεί
Ζητούμε
      άμεσα τη διευθέτηση των κυκλοφοριακών κινήσεων στην περιοχή μας έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούμαστε και να μην επιβαρυνθούμε υπέρμετρα κάτι που έχουμε υποστεί καθ’ όλη  την διάρκεια της κατασκευής
      την επαναφορά της κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην θέση του προτεινόμενου πεζόδρομου τμήμα της οδού Ιθώμης ώστε να υπάρξει διέξοδος για εμάς προς το κέντρο της πόλης και τις οδούς που ήδη αναφέραμε.
      την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στο ανοικτό εργοτάξιο κάτι που μέχρι τώρα δεν τηρείται και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος κυρίως τις βραδινές ώρες.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
Οι κάτοικοι της περιοχής
που υπογράφουν παρακάτω»
Έπονται υπογραφές



Δεν υπάρχουν σχόλια: