ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Αλ. Τσίπρας: Ο δρόμος ανοίγει. Ανοίγει και ο δρόμος προς το μέλλον για την περιπέτεια


Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, σχεδιάζεται η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Πάτρας, που παραμένει ακόμα στις προδιαγραφές του Χαρίλαου Τρικούπη, με την κατασκευή διπλής γραμμής με ηλεκτροκίνηση.
 

STOP η ρουλέτα
ταξίδι θανάτου

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 40 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

 
Με την παρουσία μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου, αποτελουμένου από υπουργούς και ΓΓ, αλλά και με τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της περιοχής Αχαΐας, βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, τους περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Δυτ, Ελλάδας και μέγα πλήθους κόσμου  τελέστηκαν τα εγκαίνια των δίδυμων σηράγγων Παναγοπούλας από τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, με  προηγηθείσα θρησκευτική τελετή, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών και ομιλίας που ακολούθησε από τον πρόεδρο της ελληνικής Κυβέρνησης. 

Το ταξίδι στο δρόμο της ρουλέτας θανάτου πέρνει οριστικό STOP. Πλέον εαν θέλουμε να σκοτωθούμε, αυτό θα το επιλέγουμε εμείς με την άφρονη οδήγηση.

«Αποδείξαμε ότι ο τρόπος για την ολοκλήρωση έργων, είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που να έχει στόχο την προστασία του δημόσιου συμφέροντος».

Η σημερινή είναι μια ημέρα χαράς για την Πελοπόννησο, καθώς ολοκληρώθηκε ένα έργο που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Ολυμπίας Οδού. 

Η ολοκλήρωση των έργων δείχνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να βγούμε από την περιπέτεια, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μίλησε για «ένα μεγάλο έργο για την Πάτρα, την Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα, ένα έργο που ήταν αδιανόητο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί, αν δεν είχε γίνει μια σκληρή διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους και τους κατασκευαστές».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως με την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία, η διαδρομή Αθήνα-Πάτρα θα γίνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά και ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως τόνισε, σχεδιάζεται η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Πάτρας, που παραμένει ακόμα στις προδιαγραφές του Χαρίλαου Τρικούπη, με την κατασκευή διπλής γραμμής με ηλεκτροκίνηση.

 
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην κοινωνική πολιτική για το νομό Αχαΐας και έτσι θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της περιοχής και σε αύξηση των κονδυλίων για τη λειτουργία τους.

Τα έργα έχουν ένα και μόνο ιδιοκτήτη, είπε επίσης ο κ. Τσίπρας. Σήμερα ολοκληρώνεται ένα έργο που εκσυχρονίζει την περιφέρεια και τη δυτική Ελλάδα, ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Παράλληλα σημείωσε ότι «τα έργα που ολοκληρώνονται έχουν πολλούς πατέρες. Εκείνα που υπερκοστολογούνται ή δεσμεύονται από προβληματικές συμβάσεις δεν έχουν κανέναν».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επαναδιαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση κατέστησε εφικτή την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζοντας όφελος για το Δημόσιο 172 εκ. ευρώ. 
«Αποδείξαμε ότι ο τρόπος για την ολοκλήρωση έργων, είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που να έχει στόχο την προστασία του δημόσιου συμφέροντος» υπογράμμισε.

Διαβάστε ΕΔΩ  αναλυτικά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα

Χρήστος Σπίρτζης: «Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας»

«Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε «τελματωμένα», όπως είπε, και απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό».

Πηγή: AMΠΕ













 

Δεν υπάρχουν σχόλια: