ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Σφιχτά δεμένη πια η κυβέρνηση, με τους 153 βουλευτές


 Σφιχτά δεμένη πια η κυβέρνηση, με τους 153 βουλευτές της, που άντεξαν όλες τις μπόρες μέχρι να φθάσουν στο αίσιο αποτέλεσμα του χθεσινού Γιουρογκρούπ, μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της.




Και τώρα ένταση

των προσπαθειών


ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΕΞΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΣΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ!


Στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, την Παρασκευή, σήμερα 16-6-2017, ο Αλ.Τσίπρας δήλωσε ότι η απόφαση του χθεσινού Eurogroup στέλνει «σαφές σήμα προς τις αγορές». «Ένταση των προσπαθειών για δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας».


Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο αλλά και μετά την επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου του, Μπ. Γιλντιρίμ την ερχ. Δευτέρα στην Αθήνα, θα ξεκινήσει κύκλο επαφών αρχίζοντας από τον πρόεδρο της Βουλής και στη συνέχεια με τους αρχηγούς των κομμάτων. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα, με θέμα την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του χθεσινού Γιουρογκρούπ.
 

Ωστόσο, «καθοριστικό βήμα που στέλνει σαφές σήμα προς τις αγορές», χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup ο Αλέξης Τσίπρας, στο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Κάτι που αφήνει να διαφανεί η πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο.


Σφιχτά δεμένη πια η κυβέρνηση, με τους 153 βουλευτές της, που άντεξαν όλες τις μπόρες μέχρι να φθάσουν στο αίσιο αποτέλεσμα του χθεσινού Γιουρογκρούπ, μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της και να σχεδιάσει με συστηματική διαχείριση χρόνου τις επόμενες κινήσεις της. Και μία από αυτές είναι το Κυπριακό που αναμοχλεύεται αυτές τις ημέρες, με καλές προοπτικές.


Και ο Πρωθυπουργός, που έγινε διάσημος ανά τον κόσμο με αυτό το αποτέλεσμα, επισημαίνει: «Δεν χρειάζεται χαλάρωση αλλά ένταση των προσπαθειών για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας» τονίζοντας ότι στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup υπάρχει «σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος» στο τέλος του 2018.


 «Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και βλέπουμε ότι όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοι μας στηρίζουν τις προσπάθειες μας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:


«Εχουμε μπροστά μας την προσπάθεια να διεκδικήσουμε δίκαια αιτήματα δεκαετιών. Στη Γενεύη στο τέλος του μήνα έχουμε μια ακόμα κρίσιμη Διάσκεψη για το Κυπριακό και άρα νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα πέραν της χθεσινής θετικής εξέλιξης, ότι πατάμε ξανά στα πόδια μας κι έχουμε ισχυρές και σημαντικές συμμαχίες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν τον ελληνικό λαό πρωτίστως αλλά και τον ελληνισμό ευρύτερα».



Ο Προκόπης Παυλόπουλος


Από την πλευρά του ο Πρ. Παυλόπουλος είπε ότι συμφωνεί με τον πρωθυπουργό πως «η απόφαση είναι αφετηρία της θετικής μεγάλης προσπάθειας για την οριστική έξοδο της χώρας μας από την κρίση».


«Είμαι εδώ παρών, στο πλαίσιο του ρόλου μου, και είναι υποχρέωσή μου να στηρίξω όλη αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος», δήλωσε ο ίδιος -αναφερόμενος στην «προσπάθεια της κυβέρνησης και των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων για οριστική έξοδο της χώρας από τη βαθιά κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: