ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

6-7 Ιουλίου, έκταμιεύονται τα 7,7 δισ. ευρώ της δόσης

Φωτογραφία αρχείου.

800 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου


Η έκθεση συμμόρφωσης από την Κομισιόν, η οποία αποτελεί το εναρκτήριο βήμα για την εκταμίευση της δόσης δημοσιοποιήθηκε. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτήν το ελληνικό πρόγραμμα τηρείται κανονικά, κάτι το οποίο ανοίγει το δρόμο  για την εκταμίευση του ποσού που είναι απαραίτητο για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας ως την επόμενη αξιολόγηση αλλά και χρημάτων για να αποπληρωθεί ένα σημαντικό κομμάτι ληξιπρόθεσμων στο πλαίσιο του σχεδιασμού.

Όπως σημειώνεται υπάρχουν τρία προαπαιτούμενα που δεν ολοκληρώθηκαν και αφορούν την επέκταση της εθελοντικής φορολόγησης των εφοπλιστών, τον επαναυπολογισμό και την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και την έναρξη της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ όπου θα γίνει περισσότερη τεχνική εργασία πριν κλείσει ο τρέχον μήνας.

Σε ό,τι αφορά τους εφοπλιστές σημειώνεται ότι το Δ.Σ. της Ένωσης συμφώνησε στις 12 Ιουνίου την επέκταση της φορολόγησης και το 2018 και αυτό θα επιβεβαιωθεί στη Γενική Συνέλευση στις 26 Ιουνίου.

Φυσικά, τα παραπάνω δεν αποτελούν «κόλλημα» για την εκταμίευση της δόσης, η οποία προγραμματίζεται να γίνει στο διάστημα 6-7 Ιουλίου, με τα 6,9 δισ. ευρώ από το σύνολο των 7,7 δισ. ευρώ να αφορούν κάλυψη υποχρεώσεων σε λήξεις ομολόγων και 800 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.


Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση συμμόρφωσης ΕΔΩ όπως την δημοσιεύει η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: