ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Τούρκοι χάκερς «έριξαν» την σελίδα του Αλ. Τσίπρα;




Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε το απόγευμα της Παρασκευής η επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνα πρωθυπουργού.
Την ίδια ώρα, σε τουρκικά μέσα αναπαράγεται η είδηση ότι πίσω από την επίθεση στο primeminister.gov.gr. κρύβονται Τούρκοι χάκερς, ως αντίδραση στη στάση της Αθήνας για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας.


Από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωναν ότι η ιστοσελίδα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, έτσι ξερά χωρίς να δινουν εξήγηση στο γιατί. Πάντως, χρήστης του Twitter με το όνομα Aslan Neferler Tim, σε ανάρτησή του, ανεφέρε: «Η ιστοσελίδα σας έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης. Η Αγία Σοφία είναι δική μας».

Και η αντιπαράθεση με την Τουρκία για το θέμα της Αγ. Σοφίας κλιμακώνεται. «Όταν χάνεις το μέτρο ως προς την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε δυστυχώς κοιτάζεις στο εσωτερικό σου και βλέπεις γείτονες. Η Τουρκία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια» απαντά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, στην ανακοίνωση της Τουρκίας για το θέμα της Αγίας Σοφίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας νωρίτερα είχε κατηγορήσει τη χώρα μας για αντιδημοκρατική και οπισθοδρομική συμπεριφορά. «Καλούμε την Ελλάδα να είναι μία σύγχρονη και δημοκρατική χώρα και να σέβεται όλες τις θρησκείες» τονίζει η Άγκυρα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει τον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται σεβαστή η πολύπλευρη ιστορία του. 

Παρέμβαση του Έλληνα Πρωθυπουργού

«Να συμμορφωθεί η Τουρκία με όσα προβλέπουν οι συνθήκες και το διεθνές δίκαιο και να αφήσει κατά μέρος αυτές τις προκλήσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως πρόκειται για μία προσπάθεια να αξιοποιηθεί η Αγία Σοφία με τρόπο που δεν αρμόζει στην ιστορία και τον χαρακτήρα του μνημείου και παρατήρησε πως «η σταθερή και σθεναρή αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης βρήκε ανταπόκριση από την Unesco και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: