ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Τζανακόπουλος: Μόνιμη λύση για τους συμβασιούχους


Όχι στο μεσαίωνα
των εργολαβιών!

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ.» ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Συνολική λύση για τις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο και για τις συνθήκες ομηρείας που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη διαιώνιση του καθεστώτος των εργολαβιών στο Δημόσιο. 

Ειδικότερα για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα τόνισε ότι «έχει βρεθεί λύση» όπως ανακοίνωσε και ο κ. Σκουρλέτης, ώστε άμεσα να αντιμετωπιστούν  και πιθανά προβλήματα υγειονομικής φύσης. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει προκήρυξη για μόνιμες θέσεις αφού οι ΟΤΑ καταγράψουν τις ανάγκες τους αναφορικά με το προσωπικό καθαριότητας.

O κ Τζανακόπουλος απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ ότι είναι "ανακριβές" όταν ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι ότι δεν τους δίνεται κάποιο προβάδισμα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ.
"Με δεδομένη την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου πρέπει να βρούμε τη βέλτιστη λύση και αυτή είναι μία νέα σύμβαση οκτάμηνη και ταυτόχρονη προκήρυξη διαγωνισμού" υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας ότι δεν απολύεται κανείς αλλά λήγουν οι συμβάσεις τους.

Η κυβέρνηση δίνει λύση εντός των ορίων του Συντάγματος

Επανέλαβε επίσης ότι "δεν υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα για να λυθεί το πρόβλημα. Θα υπάρξουν πρόνοιες και ειδική μοριοδότηση για τους ανθρώπους που δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια στην καθαριότητα". "Πολιτική θέση της κυβέρνησης να εξορθολογιστεί η πολυνομία και η πληθώρα των εργασιακών σχέσεων σε σχέση με το Δημόσιο" εξήγησε σημειώνοντας ότι  η κυβέρνηση αποσκοπεί "να επιλυθεί συνολικά το πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο".

"Είναι τραγικό οι υπηρεσίες αυτές να αποδίδονται σε εργολάβους με συνθήκες γαλέρας των 400 ευρώ από τα οποία στην τσέπη τους φτάνουν συχνά μόνο 195 – 200 ευρώ. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το ανεχτεί εργολάβους στο δημόσιο, ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ." πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διαχείριση της κρίσης από τους περισσότερους δήμους της Αττικής ενώ εκτίμησε ότι το πρόβλημα θα λυθεί τις επόμενες μέρες. "Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι εντός των ορίων του Συντάγματος ενώ αντιθέτως μία αλλαγή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου απαγορεύεται ρητώς από το Σύνταγμα. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βρεθεί μία λύση με τους εργαζόμενους".

"Η Ν.Δ. ταυτίζεται με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα"

"Ο κ. Καμμένος έκανε αυτό που θεωρούσε θεσμικά ορθό" τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας παράλληλα, ότι το μείζον είναι ότι πρόκειται γα μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά εμπόριο ναρκωτικών.

"Υπάρχει μία υπόθεση στην οποία οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας ο ένας μετά τον άλλο έπεφταν νεκροί, υπάρχει ένα γενικευμένος τρόμος ο οποίος επικρατεί γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μιλήσουν και φοβούνται.

Το μείζον είναι ότι πρέπει να διαλευκανθεί η υπόθεση αυτή" υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ επιτέθηκε κατά της Ν.Δ. που ταυτίζεται όπως είπε με συγκεκριμένα επιχειρηματικά, οικονομικά συμφέροντα. Σημείωσε μάλιστα ότι στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Δίκη της Δευτέρας» έχουν καταδειχθεί και κατονομαστεί αυτά τα συμφέροντα όμως κάποια στιγμή σταμάτησε να η συγκεκριμένη κατάδειξη.

Πηγη: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: