ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Καλές δράσεις της ΓΓΙΦ για τα προβλήματα των γυναικών


Υπό τον τίτλο της θεματικής «Καλές πρακτικές δράσεων που αφορούν προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας», η Γενική Γραμματέας έκανε λόγο για τις πολιτικές, τις δράσεις και τις διακρίσεις στο έργο της ΓΓΙΦ.


Συνάντηση της ΓΓΙΦ με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου και του Ξενώνα των γυναικών θυμάτων βίας Ηρακλείου

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Η γυναίκα του 21ου αιώνα στην Ελλάδα της κρίσης», που πραγματοποιήθηκε στις 30/5/2017 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στην Κρήτη.
Η Γενική Γραμματέας, αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις της ΓΓΙΦ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν οι σήμερα οι γυναίκες, βάσει των έμφυλων διακρίσεων, που συνεχίσουν να υφίστανται.
Υπό τον τίτλο της θεματικής «Καλές πρακτικές δράσεων που αφορούν προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας», η Γενική Γραμματέας έκανε λόγο για τις πολιτικές, τις δράσεις και τις διακρίσεις στο έργο της ΓΓΙΦ στους εξής τομείς:
-         Δημόσιες Πολιτικές
-         Εκπαίδευση
-         Αντιμετώπιση και  εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
-         Αυτοδιοίκηση
-         Εργασία - Γυναικεία Επιχειρηματικότητα - Συμφιλίωση επαγγελματικής& οικογενειακής ζωής
-         Γυναίκες Πρόσφυγες
-         Αντιμετώπιση της Πορνείας
-         Παρατηρητήριο για την Ισότητα των Φύλων
-          Άρση των έμφυλων στερεοτύπων στα ΜΜΕ
-         Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της ΓΓΙΦ
Επίσης, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι το έργο της ΓΓΙΦ αναγνωρίζεται από τα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα, στα οποία συμμετέχει, με χαρακτηριστική τιμητική διάκριση την πρόσφατη ανάδειξή της από τον ΟΗΕ ανάμεσα στις 16 πρώτες χώρες του κόσμου που προσπαθούν για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι:
«Στην ΓΓΙΦ, δίδεται καθημερινά ένας αέναος αγώνας για τη δημιουργία δράσεων και καλών πρακτικών, ώστε η γυναίκα του σήμερα να τεθεί στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας, ως μέλος ενεργό και ισότιμο, που μπορεί να βιώνει ελεύθερα και με την απόλυτη χρήση των αξιών και των αρχών της ισότητας».
Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, με τον οποίο και συζήτησαν εκτενώς για τα προβλήματα των γυναικών στις μέρες μας και για την απήχηση της οικονομικής κρίσης σε αυτές, ενώ συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την καλύτερη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Θεανώς Βρέντζου - Σκορδαλάκη και της εκπροσώπου της ΓΓΙΦ στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, Ιωάννας Κριθινίδη.
Τέλος, η Γενική Γραμματέας πραγματοποίησε συνάντηση και με τα στελέχη των δομών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών της ΓΓΙΦ, με τα οποία συνομίλησε για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου της ΓΓΙΦ και του Ξενώνα Φιλοξενίας στην περιοχή και για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν οι γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: