ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Πάρτο Αλλιώς



Του Ντίνου Βγενόπουλου

·        Σ ΑΛΒΑΔΟΡ ΑΛΙΕΝΤΕ :H ιστορία είναι δική μας. Γράφεται από τους λαούς. H πρόοδος της κοινωνίας δεν σταματά με εγκλήματα". 
·        26 Ιουνίου 1908, στο Σαντιάγο της Χιλής, γεννήθηκε ο Σαλβαδόρ Γκιγιέρμο Αλιέντε Γόνσες. Ο πρώτος μαρξιστής πρόεδρος της Χιλής  4 Νοεμβρίου 1970-11 Νοεμβρίου 1973.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 1973 ο Αγκόστο Πινοτσέτ ηγήθηκε πραξικοπήματος (εμπνευσμένου και σχεδιασμένου από τη CIA), με στόχο την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου29ου προέδρου της Χιλής.
Ο Σαλβαδόρ Αλιέντε πέθανε μέσα στο προεδρικό μέγαρο Λα Μονέδα με το όπλο στο χέρι.
·        ΛOYIΣ ΣEΠOYΛBEΔA: «Aς μάθουμε να ζούμε μ’ αυτούς που μας λείπουν
επειδή αποτελούν κομμάτι μας, επειδή ξέρουμε γιατί μας λείπουν,
κι επειδή την απουσία τους
 την αναπληρώνουμε με καμάρι»
·        Η Χιλή ήταν το πρώτο "πειραματόζωο" της Σχολής του Σικάγο.
·        Έκτοτε τα  πειραματόζωα πολλαπλασιάστηκαν
·        Μόνο που οι σύγχρονοι Πινοσετ κάνουν του ….εταίρους…
·        Και όχι μόνο αυτοί
·        Δικτατορίσκοι του παραιτηθείτε
·        Λαμόγια και διαπλεκόμενοι
·        Τραπεζίτες και καπιταλιστές
·        Κεφαλαιοκράτες και εφοπλιστές
·        Επιζητούν με κάθε μέσο να ακυρώσουν  κάθε απόπειρα αλλαγής
·        Κάθε προσπάθεια εξυγίανσης
·        Κάθε βήμα προόδου
·        Κάθε αγώνα που εξανθρωπίζει
·        Ένας εκλεγμένος Μαρξιστής στην εξουσία". Η αντίδραση είναι λυσσαλέα. Εν ολίγοις,  όλες οι πρακτικές ανατροπής μιας εκλεγμένης κυβέρνησης, εκτός(;) από αυτήν της απ' ευθείας στρατιωτικής λύσης. Κι φυσικά το γνώριζε και παρέμεινε πιστός στην πολιτική του, ακολουθώντας χωρίς παρέκκλιση  το σύνταγμα, τους νόμους, τις δημοκρατικές αρχές.  Μια στάση που θα ακολουθήσει κάθε  στιγμή.
·        Για να μη νομίζεις ότι η ιστορία σταμάτησε…
·        Κατάλντο Πουλβέντο: «Η σύνθεση των πρωτεϊνών της κινόα και του αμάραντου περιλαμβάνει βασικά αμινοξέα. Έτσι ακόμη κι αν έχουν χαμηλότερο επίπεδο πρωτεϊνών, σε σχέση με τα όσπρια, διαθέτουν υψηλότερη θρεπτική αξία»
·        Για δες τον αμάαραντοοοοοο σε τι βουνό φυτρώνει καλέεεεεεεεε
·        «Σκυρτάς και γεμίζεις την καρδιά μου με χαρά, σαν μια καθησυχαστική συμφωνία, πάνω από τον αέρα επιπλέεις απαλά και στην ψυχή μου χτυπάς μια νότα».
·        Ο …ρομαντικός ποιητής είναι ο …Αλ Καπόνε
·        Το περίμενες ποτέ ότι ο σκληρότερος των σκληρών γκάνγκστερς  θα είχε  καρδιά …μαρουλιού;…
·        Έχεις ελπίδα…
·        Ο Αλέξης Τσίπρας: Στέλνει μηνύματα προς άλλα κόμματα και δη προς το ΠΑΣΟΚ, για τη θέση που καλείται να πάρει στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
·        Με τον …Βενιζέλο και τον Λοβέ…ρδο …αγκαλιά;
·        Τα ύστερα του κόσμου
·        Μα δεν υπάρχει ύστερα…
·        Χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό επιχείρησε να ανέβει στο Στεφάνι Ολύμπου ένας άνδρας, ο οποίος εγκλωβίστηκε και δεν μπορεί ούτε να προχωρήσει ούτε να υποχωρήσει. Σε εξέλιξη βρίσκεται από την 8η και 3η ΕΜΑΚ καθώς και από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ενώ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο άντρας είναι καλά στην υγεία του.
·        Αν δεν ξέρεις που πας θα βρεθείς εγκλωβισμένος…
·        Γενικώς…
·        10.000 μονιμοποιήσεις ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ
·        Για τις …πεθερές τίποτα;…
·        Αλέξης Τσίπρας: Στην απόφαση του Eurogroup υπάρχει σαφής δέσμευση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα απομείωσης του χρέους, που ανοίγουν σαφώς την προοπτική της βιωσιμότητάς του. Γεγονός που επιβεβαιώνει, άλλωστε, και η αντίδραση των αγορών στην ανάγνωση της απόφασης. Όσο για την ποσοτική χαλάρωση, είναι υπόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και όχι του Eurogroup. Το σημαντικότερο στοιχείο όμως στην απόφαση είναι η κοινή παραδοχή όλων ότι το πρόγραμμα τελειώνει το 2018 και ότι η Ελλάδα θα στηριχθεί επί της ουσίας και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αυτοδύναμη έξοδό της στις αγορές. Αυτός δεν είναι ο τελικός μας στόχος; Σε αυτόν ακριβώς τον στόχο, μετά τις 15 Ιούνη, είμαστε κοντύτερα από ποτέ.
·        Τόσο κοντά , τόσο μακριά….
·        Πολύ μακρια(;)…
·        Ε. Τσακαλώτος: «το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η αλλαγή στάσης του ΔΝΤ θέτουν τις βάσεις για τη διπλή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το ταχύτερο και από το Μνημόνιο το 2018». 
·        Έξοδος του Μεσολογγίου… έξοδος τριημέρου…
·        Δ. Παπαδημούλης: Το «όχι» της Γεννηματά σε πλήρη αντίθεση με τη στάση των ευρωπαίων σοσιαλιστών
·         Μήτσο, έχουν …ξεσοϊσει  από χρόνια….
·        Ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες διοργανώνουν αύριο, Τρίτη 27 και μεθαύριο, Τετάρτη 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, το διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, «Dijsselbloem Nights: Πολεμώντας τα στερεότυπα». Γιορτή με μουσική και γεύσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Πορτογαλία, η πρωτοβουλία  έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Εurogroup ότι, «οι Νότιοι σπατάλησαν τα χρήματά τους στις γυναίκες και στα ποτά». 
·        Εάν είχαν γνήσιο χιούμορ…
·        Τον ..πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνούσε ο Γερούν…
·        Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Πάμε «με το ζόρι» στη νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό
·        Τραβάτε τους και ας «κλαίνε»…
·        Μάστιγα η σεξουαλική παρενόχληση στη Σίλικον Βάλεϊ . Ένας από τους καταγγελλόμενους ο  Κάλντμπεκ απάντησε στους ισχυρισμούς. «Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν οι πιο σκοτεινές της ζωής μας. Έκανα πολλά λάθη κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, μερικά από τα οποία ήρθαν στο φως την περασμένη εβδομάδα. Το να λες ότι λυπάσαι για τη συμπεριφορά σου είναι απλά μια υποεκτίμηση. Ωστόσο, πρέπει να το πω: Λυπάμαι πάρα, πάρα πολύ».
·        Η …αριστεία σε όλο της το μεγαλείο…
·        Λέρες…
·        Φώφη Γεννηματά, «δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων».
·        Οι Λωτοφάγοι αναφέρονται για πρώτη φορά στην Οδύσσεια (ι - 92-105) όπου και περιγράφονται ως φιλήσυχοι και φιλόξενοι άνθρωποι που φιλοξένησαν μερικούς ναύτες του Οδυσσέα που αποβιβάστηκαν εκεί όταν ο στόλος τους προσορμίστηκε στην ακτή τους, κάπου στην Αφρική. Βγήκανε στη στεριά κι ο Οδυσσέας έστειλε τρεις απ’ τους συντρόφους του να δουν τι άνθρωποι ζούσαν σ’ αυτή τη χώρα. Οι σύντροφοί του πήγαν κι όταν συνάντησαν τους Λωτοφάγους, εκείνοι τους έδωσαν να φάνε λωτούς, που ήταν φρούτα µαγεµένα!  Αµέσως ξέχασαν πατρίδα και συντρόφους και δεν ήθελαν να φύγουν από εκεί.
·        Μπράβο …αυτοκριτική…
·        Για να ξέρεις όμως:
• Λευκός λωτός : Αντιπροσωπεύει την κατάσταση της πνευματικής τελειότητας και την πλήρη πνευματική αγνότητα.
• Ροζ λωτός : Ο ιδανικός αυτός λωτός υποκαθιστά γενικά την υπέρτατη θεότητα. Επιπλέον σχετίζεται με τον ίδιο το Βούδα.
• Κόκκινος λωτός : Συμβολίζει την αυθεντική φύση και αγνότητα της καρδιάς. Είναι ο λωτός της αγάπης, της ευσπλαχνίας, του πάθους και άλλων ιδιοτήτων της καρδιάς.
·        Ο Κώστας Αξελός (26 Ιουνίου 1924 - 4 Φεβρουαρίου 2010) ήταν σύγχρονος Έλληνας στοχαστής και φιλόσοφος και καθηγητής φιλοσοφίας. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 19 γλώσσες: Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος του Μιλτιάδη Αξελού.  Ακολούθησε σπουδές Νομικής και κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση. Εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ το 1941 και έγινε ανώτερο στέλεχος του ΚΚΕ και διαφωτιστής σε θέματα προπαγάνδας. Πολέμησε στα Δεκεμβριανά και φυλακίστηκε τραυματισμένος στο Χασάνι όπου καταδικάστηκε σε θάνατο για τις συμμετοχή του και τις πράξεις του στον ΕΛΑΣ σπουδάζουσας. Απέδρασε κολυμπώντας. Αν και αρκετά μεταγενέστερα κατεφέρθηκε κατά της δράσης του ΚΚΕ το καιρό της Κατοχής, ενώ πήρε μέρος στην ανατίναξη κτιρίων στα Δεκεμβριανά. Το 1945 εγκαταλείπει μόνιμα την ενεργή πολιτική και διαγράφεται από τις τάξεις του ΚΚΕ. Λόγω των διώξεων του από το κράτος καθώς καταζητούταν μετέβη με το πορτογαλικό πλοίο Ματαρόα από τον Πειραιά στο Παρίσι, με συνεπιβάτες σε αυτό το πλοίο τον  Κορνήλιο Καστοριάδη ,Κώστα Παπαϊωάννου, Μέμο Μακρή , Μιμίκα Κρανάκη  κ.α  όπου έμελλε να εγκατασταθεί μόνιμα, μέχρι τον θάνατό του το Φεβρουάριο του 2010.
·        Αν στο Αξελό βάλεις τα γυαλιά του Αλιέντε  είναι …δίδυμοι…
·        Λόγο των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών (αυξημένη θερμοκρασία θάλασσας, πρώιμη άνοιξη, μείωση των φυσικών εχθρών βλέπε δελφίνια, τόνοι, σκουμπρί, φάλαινες, θαλάσσιες χελώνες, κλπ)υπάρχει μια αυξημένη παρουσία από μέδουσες στις Ελληνικές θαλασσες.
Τα δυο είδη που συναντάμε στις θάλασσες του δήμου μας είναι η μέδουσα "Πελάγια"(pelagia nuctiluca)φωτο1 και η μέδουσα "Κοτυλόριζα"(cotylorhiza turberculata)
Από τα δυο είδη μόνο το πρώτο χαρακτηρίζεται ως τσούχτρα (τα πλοκάμια της φτάνουν και τα 5 μέτρα)και το τσίμπημα της είναι επώδυνο για τον άνθρωπο.
·        Λάμπρο , τα ρήμαξες τα ψαράκια
·        Θα μας φάνε οι τσούχτρες…


Δεν υπάρχουν σχόλια: