ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Καταστρέφουν τα πιο σκοτεινά όνειρα της ακροδεξιάς

AVAAZ: Το κίνημά μας βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του παγκόσμιου αγώνα… και κερδίζουμε!



Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,
Κάτι πανέμορφο γεννιέται μέσα από το χάος: κινήματα πολιτών καταστρέφουν τα πιο σκοτεινά όνειρα της ακροδεξιάς και χαράζουν ένα νέο, συναρπαστικό μονοπάτι για όλους μας.

Το κίνημά μας βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του παγκόσμιου αγώνα… και κερδίζουμε!

 

Φέρνουμε νέα τροπή στο Brexit

 



Οι Βρετανικές εκλογές αποδεκάτισαν τη συντηρητική Τερέζα Μέι και τα σχέδια της για Brexit, αφήνοντας πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής σε μια ενωμένη Ευρώπη. Και σ’ αυτό το αποτέλεσμα έπαιξε σημαντικό ρόλο η τεράστια προεκλογική εκστρατεία μας για «ψήφο τακτικής» και προσέλευση των νέων στις κάλπες. Κερδίσαμε στο 90% των εκλογικών περιφερειών στις οποίες κινητοποιηθήκαμε!

«Τα μέλη του Avaaz στη Βρετανία έπαιξαν δυναμικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής σκακιέρας, από κάτω προς τα πάνω».
-- Frances Foley, Progressive Alliance
 

Βοηθήσαμε να ηττηθεί η ακροδεξιά στη Γαλλία

 



Ο αουτσάιντερ Μακρόν σάρωσε στη Γαλλία. Κέρδισε την προεδρία με ένα πρόγραμμα ανεκτικότητας και ελπίδας και κατάφερε μια ιστορική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, αφήνοντας πίσω την ακροδεξιά Μαρί Λεπέν με ψίχουλα 8 εδρών (από τις 577)! Εκατομμύρια Γάλλοι είδαν το viral προεκλογικό μας βίντεο και η μεγάλη εκστρατεία μας για δυναμική συμμετοχή στις εκλογές με ψήφο ενάντια στη Λεπέν έφτασε στα αυτιά περισσότερων πολιτών απ’ ότι οι παρόμοιες εκστρατείες των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων! 



Βάζουμε φρένο στη Monsanto στην Ευρώπη

 



Πάνω από 1 εκατ. πολίτες υπογράψαμε το επίσημο ψήφισμα που ζητάει την απαγόρευση του glyphosate, του πιο κερδοφόρου δηλητήριου της Monsanto – αναγκάζοντας το Ευρωκοινοβούλιο να συνεδριάσει και να απαντήσει, και ενδεχομένως εκτροχιάζοντας το σχέδιο έγκρισης αυτού του χημικού που βρίσκεται στα τρόφιμά μας. Το κίνημά μας ενίσχυσε το ρεκόρ συμμετοχής σε αυτή την πανευρωπαϊκή εκστρατεία!

Και όλα αυτά μέσα σε ένα μήνα! Αλλά είναι απλά μια γεύση όσων έχουμε καταφέρει μαζί στον αγώνα ενάντια στις πιο διχαστικές, αντιδημοκρατικές και ακροδεξιές δυνάμεις:

Προστατέψαμε τα σπίτια Παλαιστίνιων από τις κατοχικές δυνάμεις

Μια μικρή κοινότητα της Παλαιστίνης, που απειλείται με αφανισμό από το στρατό του Ισραήλ, κατάφεραν να καθυστερήσουν την κατεδάφιση των σπιτιών τους και δημιούργησαν ένα πανέμορφο σύμβολο αντίστασης: Ένα γιγάντιο μήνυμα από πέτρες που λέει «ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΘΟΥΜΕ», ακριβώς απέναντι από έναν παράνομο Ισραηλινό οικισμό. Η ομάδα και τα μέλη του Avaaz στην Παλαιστίνη συντονίσαμε τη δράση και κινητοποιήσαμε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, προστατεύοντας τα σπίτια της κοινότητας!
Heading about pope mountain

Βοηθήσαμε να ηττηθεί το μίσος στην Ολλανδία

Ένας ρατσιστής υποψήφιος, τύπου Τραμπ, ήταν το φαβορί στις Ολλανδικές εκλογές. Αλλά υπέστη συντριπτική απώλεια, εν μέρει χάρη στην τεράστια πορεία ενότητας στο Άμστερνταμ και τις viral διαφημίσεις μας που τον παρομοίαζαν με τον Τραμπ!
Heading about dutch election

Σέρνουμε τον Τραμπ στα δικαστήρια για περιβαλλοντικά εγκλήματα

Όταν ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, το κίνημά μας συγκέντρωσε χρήματα για να στηρίξουμε μια ομάδα καταπληκτικών παιδιών που μηνύουν τον Πρόεδρο επειδή θέτει σε κίνδυνο το μέλλον τους. Αυτή η πρωτοποριακή νομική υπόθεση θα μπορούσε να αναγκάσει τις ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για την κλιματική αλλαγή!
Heading about Trump

Αυτές οι ιστορίες είναι μια τρανταχτή υπενθύμιση, ότι στις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρωπότητας φέγγουν τα πιο ζωντανά φώτα. Περίπου πριν 50 χρόνια σαν σήμερα, τρεις ηγέτες των πολιτικών δικαιωμάτων απήχθησαν και δολοφονήθηκαν από την ακροδεξιά Κου Κλουξ Κλαν στις ΗΠΑ. Το μίσος θέριζε και κέρδιζε έδαφος. Αλλά ένα δυναμικό κίνημα γεννήθηκε από τις στάχτες και, στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν, ψηφίστηκαν δύο Νόμοι περί Πολιτικών Δικαιωμάτων που χάραξαν το δρόμο προς την ισότητα για όλους μας.

Αυτές είναι οι στιγμές της ιστορίας, που στις σκοτεινές ημέρες, με γεμίζουν δύναμη. Στιγμές που οι λαοί έδωσαν σκληρούς αγώνες κόντρα σε δυνάμεις που φάνταζαν ανίκητες, και κέρδισαν, δίνοντας στις επόμενες γενιές φωτεινά παραδείγματα της αλλαγής που μόνο η λαϊκή δύναμη μπορεί να φέρει στον κόσμο μας.

Ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να γράφουμε αυτή τη νέα ιστορία ελπίδας… μαζί.

Με σεβασμό και θαυμασμό,
Bert, Luis, Emma, Luca, Fatima, Julie, Mike και όλη η ομάδα του Avaaz

___________
Υ.Γ. Αν είσαι νέο μέλος του Avaaz ή αν θέλεις να δεις τι άλλο έχει καταφέρει το κίνημά μας, ρίξε μια ματιά στη σελίδα με τις επιτυχίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: