ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Θόδ. Πισιμίσης: Μεγάλο φάουλ Δουγένη που δε μερίμνησε

Παρά τις προσπάθειες που έκανε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με την βοήθεια της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου, όπου προσελήφθη καρδιοχειρουργός, δεν μπορούν να γίνοιυν χειρουργεία καθώς ο επικουρικός για να χειρουργήσει πρέπει να έχει μαζί του ένα Επιμελητή Α΄.
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας: Προσέλαβαν καρδιοχειρουργό αλλά ακόμα δεν γίνονται προγραμματισμένες επεμβάσεις

 
Συνεχίζονται τα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας καθώς, παρά την πρόσληψη επικουρικού καρδιοχειρουργού, δεν μπορούν ακόμα να εκτελεστούν κανονικά προγραμματισμένες επεμβάσεις. 

Η διοίκηση του Νοσοκομείου αποδίδει την εμπλοκή σε διαδικαστικά θέματα καθώς ο επικουρικός για να χειρουργήσει πρέπει να έχει μαζί του ένα Επιμελητή Α’. Το θέμα απασχολεί τους διοικούντες οι οποίες αναζητούν άμεσα λύση καθώς η διαδικασία πρόσληψης ενός Επιμελητής Α’ κι ενός Β’ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μπορεί να τραβήξει έναν-δυο μήνες ακόμα. 

Για το θέμα μίλησε ο Διοικητής του ΠΓΝΠ, Θόδωρος Πισιμίσης ο οποίος εξήγησε ότι ο επικουρικός γιατρός που προσελήφθη έχει μεγάλη εμπειρία καθώς έχει δουλέψει ως καρδιοχειρουργός στην Αγγλία. Όμως ο κ. Πισιμής στάθηκε και στην αποχώρηση του καθηγητής Δημήτρη Δουγένη το κενό του οποίου πρέπει τώρα να καλυφθεί.

«Θεωρώ μεγάλο «φάουλ» ο καθηγητής ο κ. Δουγένης, ο οποίος αποχώρησε, να μην έχει φροντίσει για μια διάδοχο κατάσταση. Θεωρώ ότι καθήκον ενός επιστήμονα του μεγέθους του κ. Δουγένη, γιατί ήταν μεγάλο μέγεθος, είναι να έχει προετοιμάσει και τη διάδοχο κατάσταση με δεδομένο ότι γνώριζε ότι θα αποχωρήσει. Δεν έχει κάνει τίποτα πάνω σε αυτό. Έφυγε κι έκλεισε η Κλινική».

Αναφορικά με τις προσπάθειες που έκανε η διοίκηση του Νοσοκομείου, με την βοήθεια της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου πρόσθεσε:

«Φέραμε έναν άνθρωπο να μπει μέσα στο χειρουργείο και να κάνει δουλειά. Υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα επειδή είναι επικουρικός και θα πρέπει να είναι άλλος ένας μαζί του Επιμελητής Α’ . Έχουμε κάνει τις διαδικασίες εδώ και πολύ καιρό για ένα Α’ κι ένα Β’ Επιμελητή. Έχουμε φθάσει στο επίπεδο των ενστάσεων αυτή την εβδομάδα, έχουν γίνει οι κρίσεις. Υποθέτω στο 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου θα γίνει το Συμβούλιο Κρίσεων. Πόσο θα πάρει να πάει στο Υπουργείο και να πάρει ΦΕΚ;

Από εκεί κει πέρα όλα πάντως όπως εξήγησε ο κ. Πισιμίσης τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται από τον υπάρχοντα καρδιοχειρουργό, ωστόσο τρενάρονται τα προγραμματισμένα περιστατικά ή παραπέμπονται, σύμφωνα με πληροφορίες σε Αθήνα και Ιωάννινα.

Τέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, σχετικά σύντομα θα καταστεί δυνατόν να αντιμετωπιστεί και το θεσμικό ζήτημα. Καθημερινά γίνονται συσκέψεις και όπως υποστηρίζει ο διοικητής του ΠΓΝΠ, οι γιατροί έχουν τη βούληση να προχωρήσουν. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίδραση αλλά σκέφτονται την θεσμική κάλυψη. Εάν λυθεί θα προχωρήσουμε. Είναι αγώνας δρόμου για εμάς, είναι στοίχημα, γιατί δεν μπορεί το Ρίο να μην έχει καρδιοχειρουργική, είναι θέμα τιμής, για τους γιατρούς μας, το Νοσοκομείο και για μένα προσωπικά», σχολίασε ο κ. Πισιμίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: