ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Κ. Μπακογιάννης: Η κρίση δεν ξεκίνησε το 2015, μην τρελαθούμε κιόλας


Μήνυμα προς το θείο του Κυρ. Μητσοτάκη, που επιχείρησε να τον νουθετήσει, έστειλε ο περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης.



Η αυτοδιοίκηση «δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος» είπε, εξαπολύοντας βολές κατά του Κυρ. Μητσοτάκη


Στην ομιλία του σήμερα  στο δημοτικό θέατρο Λαμίας, όπου διεξάγονται οι εργασίες του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου, προτού ανέβει στο βήμα ο Αλ. Τσίπρας, ο περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης, ανιψιός του Κυρ. Μητσοτάκη και γιός της Ντόρας Μπακογιάννη, δεν έκρυψε το θετικό κλίμα που ήδη είχε καλλιεργήσει ενόψει του Συνεδρίου. Ο περιφερειάρχης, ξεκίνησε την τοποθέτηση του χιουμοριστικά, σχολιάζοντας «τέτοια εβδομάδα του μέλιτος όπως αυτή που μου χαρίσατε δεν είχα ποτέ φανταστεί».

Ο Κ. Μπακογιάννης προχώρησε σε πολιτικού χαρακτήρα τοποθέτηση αρχικά, προκειμένου να δείξει ότι απευθύνεται στον πρωθυπουργό ως ίσος προς ίσο και του ασκεί κριτική. Είπε ότι όλοι βιώνουμε φτώχεια, ανεργία, αδικία, μικρές και μεγάλες ήττες.

Για να υπογραμμίσει ωστόσο: «περιγράφω μια πραγματικότητα η οποία προφανώς δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015 (σ.σ. όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ), μην τρελαθούμε κιόλας!». «Αλλά συνεχίζει», πρόσθεσε.

Σε μια ακόμη ευθεία αιχμή προς τον Κυρ. Μητσοτάκη που με τη χθεσινή ανακοίνωση του έδειξε να προσβάλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για μικροκομματικούς λόγους, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σημείωσε σε συνέχεια της πολιτικής κριτικής του προς την κυβέρνηση ότι μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις, αλλά η αυτοδιοίκηση «δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος».


Στη Λαμία στο περιφερειακό Δημοτικό Θέατρο Ρούμελης

Στο μεταξύ, με αφορμή το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο ξέσπασε χθες νέα σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς η δεύτερη προσπάθησε να εμποδίσει τον Κ. Μπακογιάννη να παραστεί στις εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα.

 Με σκληρή ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ για «κομματικές φιέστες», χρησιμοποιώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε μια προσπάθεια να έρθει σε επαφή με την κοινωνία. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, «οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου».

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για απομόνωση της ΝΔ και την κατηγορεί για υπονόμευση των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συμβουλίων. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «εγώ οφείλω να μένω όσο μπορώ πιο μακριά από τα κομματικά παιγνίδια και να προσπαθήσω να εξασφαλίσω τα μέγιστα για την Περιφέρειά μου».

Ν.Δ: Κακόγουστη προπαγάνδα από την Κυβέρνηση 

Με αφορμή το συνέδριο, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «κομματικές φιέστες» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας «προσπαθεί να έρθει σε επαφή με την κοινωνία, την οποία κορόιδεψε». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Είναι προφανές ότι η ΝΔ, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου». 

ΣΥΡΙΖΑ: Η απομόνωση της ΝΔ είναι δεδομένη

Ακολούθησε απάντηση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία γίνεται λόγος για απομόνωση της ΝΔ την οποία κατηγορεί για υπονόμευση των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συμβουλίων. Και η ανακοίνωση συνεχίζει: « Απόλυτα κατανοητό για δύο κυρίως λόγους:

– Πρώτον, δεν έχουν καμιά πρόταση για την οικονομία και την κοινωνία, και συνολικά αλλά και τοπικά.
– Δεύτερον, δεν θέλουν ενεργούς τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Αναμενόμενη η στάση της καθώς το πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη είναι η πλήρης εκχώρηση όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας στα μεγάλα συμφέροντα. Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ανασυγκρότηση ανατρέπει το σχεδιασμό της ΝΔ, ενώ, παράλληλα, προστατεύει τον πλούτο της κάθε τοπικής κοινωνίας. Ο ακραίως νεοφιλελευθερισμός του Κυρ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να επιτρέψει σε πολίτες να έχουν γνώμη και συμμετοχή στο σχεδιασμό της χώρας. Η απομόνωση της ΝΔ είναι δεδομένη».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: