ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Στη δεύτερη δεκάδα θα κυμανθεί η ανεργία εντός 2018!



Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Δευτέρα, ο γγ του Υπουργείου Ανδρ. Νεφελούδης, παρατήρησε ότι προχωρούν «κάποιες πολύ σημαντικές παρεμβάσεις [...] για την αδήλωτη εργασία, τα μπλοκάκια, τη μη πληρωμένη εργασία». Προανήγγειλε δε πρωτοβουλία για τη θεσμική θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε ό,τι αφορά την καταβολή δεδουλευμένων.


Αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται στις επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας, ο κ. Νεφελούδης επισήμανε ότι είναι «συστηματοποιημένοι, συγκροτημένοι και στοχευμένοι», με αποτέλεσμα «η αδήλωτη εργασία σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, να έχει πέσει από το 19,5% του 2015 στο 13%».

«Είναι σε πλήρη εφαρμογή η λειτουργία του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, άρα γνωρίζουμε σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει σε διάφορους κλάδους. Γίνονται συνέχεια επιθεωρήσεις σε τουριστικές περιοχές αιχμής, έχουμε προβλήματα συμπεριφορών από εργοδότες, αλλά σιγά σιγά επιβάλλεται η τάξη και η αξιοπρέπεια της εργασίας» είπε.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες της ανεργίας σημείωσε πως είναι πολύ θετικό ότι αναπτύσσεται «ρυθμός υπεροχής του θετικού ισοζυγίου στη ροή της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα». «Έχουμε ένα 6μηνο με 250.000 θέσεις εργασίας θετικό ισοζύγιο. Οι δείκτες μάς επιτρέπουν να πούμε ότι μπορούμε στο τέλος 2018 το ποσοστό της ανεργίας να έχει μπροστά τον αριθμό 1 και όχι το 2», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: