ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για το 2018, μόνον για Λέσβο, Κω

Αναθεώρηση των Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων

Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έως το 2018 την οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τη Λέσβο και την Κω θα ισχύσει μόνο για τις κατοικίες που βρίσκονται στα δύο νησιά και έχουν διαπιστωμένες ζημιές από τους σεισμούς.

 
Αυτό διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το μέτρο που έχει ως στόχο την ανακούφιση των πληγέντων στις δύο περιοχές που δοκιμάστηκαν απο τους σεισμούς.

Στο μεταξύ, την απαλλαγή από τη φορολογία των χρηματικών επάθλων που θα μοιράζονται στους τυχερούς φορολογούμενους στο πλαίσιο της λοταρίας ηλεκτρονικών αποδείξεων, όπως και την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 5 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, προβλέπουν μεταξύ άλλων τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή σήμερα.

Αναθεώρηση των Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων

Τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής για την Αναθεώρηση των Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενη στο περιεχόμενο της τροπολογίας, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης «μέχρι το τέλος του έτους να γίνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με βάση της εμπορικές».

Η υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι η τροπολογία κατατίθεται στη Βουλή προκειμένου η αναθεώρηση να προχωρήσει με έναν αντικειμενικό συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται για την όσο το δυνατό ακριβέστερη προσέγγιση των αγοραίων τιμών. Η συγκεκριμένη επιτροπή θα είναι διαρκής, θα λειτουργεί σε βάθος χρόνου, δεν είναι μια επιτροπή που θα έχει ημερομηνία λήξεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: