ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 20/7/2017



Για την κατάσταση της οικονομίας (σημεία από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον  Δ. Τζανακόπουλο)

Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης, έκλεισαν ένα διαπραγματευτικό κύκλο. Η ελληνική οικονομία, είναι πλέον σαφές ότι έχει περάσει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης, γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο από τις εκτιμήσεις για την μελλοντική πορεία, αλλά και από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, ήδη μέσα στο 2017:


Το ΑΕΠ έχει αυξηθεί κατά 0,4%, για το πρώτο τρίμηνο, παρά την αρχική πρόβλεψη για ύφεση 0,5%. Η ανεργία καταγράφει διαρκή και σταθερή μείωση, φθάνοντας στο 21,7%. Ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για μείωση της τάξης των 6 μονάδων από το δυσθεώρητο 27,2% στα μέσα του 2014. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, δημιουργήθηκαν 256.000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που συνιστά την υψηλότερη επίδοση από το 2001.
Οι επενδύσεις, για το πρώτο τρίμηνο, κατέγραψαν αύξηση κατά 11,9%. Ενώ και οι εξαγωγές κινούνται σε διαρκή ανοδική τροχιά. Το Μάιο, η συνολική τους αξία αυξήθηκε κατά 25,3%.  Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία. Στόχος της κυβέρνησης, είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτή η θετική συνθήκη ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το Πρόγραμμα, όπως προβλέπεται, τον Αύγουστο του 2018. Να κλείσει δηλαδή οριστικά και αμετάκλητα, η περίοδος της μνημονιακής επιτροπείας, που έφερε τη χώρα και την κοινωνία πάρα πολλά χρόνια πίσω.

Για  την ανεργία (από ΟΑΕΔ)

Λιγότεροι κατά 8.109 είναι για τον μήνα Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (αναζητούντες εργασία) στα μητρώα του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού, αριθμός που μεταφράζεται σε ποσοστιαία μεταβολή 0,98%. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι συνολικά 822.124, έναντι 830.233 τον Μάιο, εκ των οποίων το 58,96% είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και το 41,04% λιγότερο από 12 μήνες. Δείτε εδώ για περισσότερα.
Για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης (από τον Δ. Τζανακόπουλο)
Το Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε χθες σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που ή έχουν ψηφιστεί ή θα έρθουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή:
- Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα.
- Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ με το οποίο εισάγονται θετικές διατάξεις για τους ΟΤΑ, τους εργαζόμενους, τους πολίτες και την Πολιτεία.
- Το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που ρυθμίζει την υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών ενάντια στη φορολογική απάτη και τη φοροδιαφυγή. Περιλαμβάνει όμως και μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων, όπως η διεύρυνση του ορίου του ακατάσχετου λογαριασμού στα 1250 ευρώ.
- Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον ΟΑΣΘ.
- Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, που θα κατατεθεί προς ψήφιση μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα.
- Το ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια υγεία & επίλυση ευρύτερων προβλημάτων στη δημόσια υγεία.
- Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αποτελείται από διατάξεις εφαρμοστικές του νόμου 4387/2016 για το ασφαλιστικό.
- Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για την ψηφιακή πολιτική και τη διαστημική εταιρεία.
- Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου που θα έρθει προς ψήφιση το επόμενο διάστημα.

Για την έξοδο στις αγορές (από τον Δ. Τζανακόπουλο)

Η φιλολογία και η φημολογία περί πιθανής εξόδου στις αγορές προκλήθηκε από δημοσιεύματα, τόσο του ελληνικού, όσο και του διεθνούς Τύπου. Εμείς δεν θα παίρνουμε τις αποφάσεις μας με βάση τις φημολογίες και τα δημοσιεύματα. Αντιθέτως, παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη στην αγορά των ομολόγων, τις τάσεις και όταν θεωρήσουμε ότι η στιγμή είναι η κατάλληλη, θα κάνουμε το πρώτο βήμα για έξοδο στις αγορές, πάντοτε έχοντας στο μυαλό μας δύο πράγματα: Πρώτον, τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους στην παρούσα στιγμή και δεύτερον την προετοιμασία του εδάφους, έτσι ώστε τον Αύγουστο του 2018 να είμαστε σε θέση οριστικά να επανακτήσουμε την πρόσβασή μας στις αγορές χρήματος. Επομένως, όλη η στρατηγική της κυβέρνησης δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα. Δηλαδή, δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε μια έξοδο στις αγορές για να πούμε ότι την κάναμε. Μας ενδιαφέρει η έξοδος αυτή να αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας σταδιακής πορείας απαγκίστρωσης από το δανεισμό του επίσημου τομέα.

Για την τακτική της ΝΔ και την πρότασή της για  Εξεταστική (από τον Δ. Τζανακόπουλο)
Η Νέα Δημοκρατία, μετά την 15η Ιουνίου και την απόφαση του Eurogroup και μετά τις θετικές ειδήσεις που διαδέχονται η μία την άλλη σε σχέση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, έχει αποφασίσει να υλοποιήσει μια αντιπολιτευτική τακτική διαρκών αντιπερισπασμών. Τη μία είναι οι προβοκάτσιες, τις οποίες οργανώνει ή υποστηρίζει σε σχέση με εκείνη την διαβόητη εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Την επόμενη φορά, προσπαθεί να πυροδοτήσει κλίμα έντασης με τους συμβασιούχους. Το τρίτο επεισόδιο αυτών των αντιπολιτευτικών ιδεών της Ν.Δ. αφορά τη δημιουργία ενός «σκανδάλου», που έχει να κάνει με τη συνομιλία του κ. Καμμένου με τον κ. Γιαννουσάκη. Εμείς, αυτό το παιχνίδι των αντιπερισπασμών της Ν.Δ. δεν πρόκειται να το παίξουμε, ούτε πρόκειται να αποδεχθούμε να συζητήσουμε στο terrain που η Ν.Δ. επιλέγει. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας για την ανασύνταξη της ελληνικής οικονομίας, για την καταπολέμηση της πραγματικής διαφθοράς, για τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε και να βάλουμε και το Κοινοβούλιο να ασχολείται με τις ανοησίες του κ. Μητσοτάκη και της ηγεσίας της Ν.Δ..

Για την υπόθεση Γεωργίου και  το έλλειμμα του 2009 (από τον Δ. Τζανακόπουλο)
Το ζήτημα που αφορά το έλλειμμα του 2009 δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μας απασχολεί, καθώς, όλη η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια στηρίχθηκε στο έλλειμμα το οποίο καταγράφηκε το 2009. Το ίδιο ισχύει και για το τρίτο πρόγραμμα. Όλα αυτά τα ζητήματα έχουν καταληχθεί στις σχετικές συμφωνίες με τους δανειστές. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανένα νόημα περαιτέρω συζήτησης. Είναι μια διαδικασία που θα συνεχιστεί στη Δικαιοσύνη και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πάρει τις αποφάσεις της, όπως κάνει και σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις. 

Για τις δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη (από τον Δ. Τζανακόπουλο)
Η Ν.Δ. έχει φτιάξει ένα αφήγημα, σε σχέση με υποτιθέμενες παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, το οποίο δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Τι θεωρεί η Ν.Δ. παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη; Τον σχολιασμό αποφάσεων των δικαστηρίων. Ξέρετε ότι στις φιλελεύθερες Δημοκρατίες, πάρα πολλές φορές η δημόσια συζήτηση έχει περιστραφεί γύρω από τοποθετήσεις που αφορούν αποφάσεις δικαστηρίων, είτε πρωτοβάθμιων, είτε πολύ περισσότερο Ανωτάτων Δικαστηρίων.  Από πότε ο πολιτικός, κοινωνικός, ηθικός ή νομικός σχολιασμός μιας δικαστικής απόφασης αποτελεί και προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, είναι κάτι το οποίο πρέπει να το απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης.

Για την υπόθεση τις Ηριάννας και τα υπονοούμενα στελεχών  της αντιπολίτευσης (από τον Δ. Τζανακόπουλο)
Σε ό,τι αφορά αυτή καθ΄ αυτή την υπόθεση, είπαμε με όλους τους δυνατούς τρόπους ότι κατά τη γνώμη μας αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη.
Η προσπάθεια, είτε από πολιτικά κόμματα, είτε από συγκεκριμένους βουλευτές ή πολιτικά στελέχη να  να υπονοήσουν ότι υπάρχει κάποια συγγενική σχέση μέλους της κυβέρνησης με την Ηριάννα και γι’  αυτό το λόγο, υποτίθεται, η κυβέρνηση αυτή ασκεί κριτική στην απόφαση του δικαστηρίου, αποτελεί το λιγότερο πολιτική χυδαιότητα.

Για τα σενάρια περί ανασχηματισμού (από τον Δ. Τζανακόπουλο)
Κάθε φορά που η Ν.Δ. ή μερίδα του Τύπου δεν έχει κάτι καινούργιο να προσάψει στην κυβέρνηση ή δεν έχει κάτι καινούργιο να γράψει για να γεμίσει τα φύλλα των εφημερίδων, ανακαλύπτει και έναν ανασχηματισμό.

Για την εξέταση Λοβέρδου στην Εξεταστική για την Υγεία (από τη δήλωση των βουλευτών  ΣΥΡΙΖΑ, μελών της)
Αποδεικνύεται ότι ο κ. Λοβέρδος είχε δρομολογήσει συνειδητά τη δυνατότητα πώλησης του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» και επί μήνες κορόιδευε προσποιούμενος ότι αναζητεί λύσεις, τις οποίες ουδέποτε σχεδίασε στα σοβαρά, ενώ, κινούμενος, όπως παραδέχθηκε, από προσωπικά κίνητρα αντιπαλότητας με τον κ. Λιαρόπουλο, απέρριψε ρεαλιστική πρότασή του εξυγίανσης του νοσοκομείου. Οι ευθύνες του κ. Λοβέρδου στο ξεπούλημα του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» υπήρξαν καταλυτικές και αυτό δεν μπόρεσαν να το κρύψουν ούτε η απεραντολογία του στις απαντήσεις, ούτε η έκδηλη επιθετικότητα και η προσβλητική στάση του απέναντι στην Επιτροπή, που, ο καθένας καταλαβαίνει ότι αφετηρία δεν είχαν μόνο τη γνωστή σε όλο το πανελλήνιο αλαζονεία του, αλλά και την προσπάθεια να αποκρύψει τις δικές του μη σύννομες συμπεριφορές. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Για την κατάσταση στην υγεία (σημεία από τη συνέντευξη του Π. Πολάκη)

Η κατάσταση τον Ιούλιο του 2017 δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση του Οκτωβρίου του 2015», καθώς μεταξύ άλλων έχουν γίνει:
·αύξηση χρηματοδότησης κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό προς τα νοσοκομεία
·τεράστια ενίσχυση από τον ΕΟΠΥΥ για πρώτη φορά στη δημόσια Υγεία και όχι μόνο προς τον ιδιωτικό τομέα
·9.000 προσλήψεις που έγιναν (από τις οποίες 3.000 μόνιμες) και άλλες 9.000 που έχουν δρομολογηθεί
·δεν υπάρχουν πλέον τα ελλείμματα υλικών (γάντια, σύριγγες, γάζες κτλ.) ... τα γνωστά ΜΜΕ της διαπλοκής δεν κάνουν πλέον τέτοια σπέκουλα γιατί δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση
- Σήμερα νομοθετούμε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) με μία διαφορετική οργάνωση του συστήματος της πρωτοβάθμιας, μία ομάδα ιατρική και άλλων επιστημών υγείας (γενικός γιατρός, παθολόγος, παιδίατρος, νοσηλευτής, φυσικοθεραπευτής, επισκέπτης υγείας και κοινωνικός λειτουργός) που θα έχει στην ευθύνη της ένα πληθυσμό 8.000-12.000 χιλιάδων με χωρική κατανομή. Σε πρώτη φάση θα καλύψει περίπου 2.300.000 αστικό πληθυσμό σε 75 πόλεις, θα δημιουργηθούν 240 τέτοιες δομές.

- Άλλη πολύ σημαντική διάταξη είναι η διαγραφή των χρεών που είχαν βεβαιωθεί στην εφορία από τους ανασφάλιστους πολίτες, που τα χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης είχαν "τολμήσει" να επισκεφτούν νοσοκομεία για να λάβουν υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Πρόκειται για ποσό 30 εκατ. ευρώ. Τα χρέη αυτά διαγράφονται και δεν αναζητούνται πλέον, χωρίς να απαιτείται να κάνουν κάτι οι πολίτες. Δείτε εδώ για περισσότερα.


Για τα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων (σημεία από τη συνέντευξη της Ολ. Γεροβασίλη)

- Τα πειθαρχικά συμβούλια, υπάρχουν και λειτουργούν, εκτός από τρία συμβούλια που είναι στα νεοσύστατα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και στον ΕΦΚΑ και γι αυτό εκδώσαμε εγκύκλιο για την επίσπευση αυτών των διαδικασιών. - Προφανώς και δεν υπάρχει καμία αμνηστία για τους επίορκους, όπως ψευδώς αναφέρεται.  - Υπήρξε καθυστέρηση το 2016 η οποία οφείλεται στη μεγάλη απεργία των δικηγόρων με αποτέλεσμα να πάει λίγο πίσω η διαδικασία. Σήμερα οι ρυθμοί έχουν αποκατασταθεί. - Η έκθεση του ΣΕΕΔΔ δεν καταγράφει μόνο τις υποθέσεις στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά περιλαμβάνει και καταγράφει και υποθέσεις αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιατρικού προσωπικού, σωμάτων ασφαλείας κλπ, για τις οποίες ισχύει διαφορετική διαδικασία, στην έκθεση όμως καταγράφονται όλες μαζί. - Στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της δημόσιας διοίκησης εκκρεμούν 152 υποθέσεις αυτή τη στιγμή, αριθμός απόλυτα φυσιολογικός. Δείτε εδώ για περισσότερα.


Η Ελλάδα θα λάβει 970 εκατ. ευρώ επιπλέον χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δήλωση εκπροσώπου Κ. Κρέτσου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Ελλάδα θα λάβει 970 εκατ. ευρώ επιπλέον χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, ερωτηθείσα σχετικά με δημοσιεύματα που ισχυρίζονται, ότι υπάρχει κίνδυνος η χώρα μας να χάσει τους πρόσθετους πόρους ύψους 970 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ. «Τα κεφάλαια έχουν κατανεμηθεί στην Ελλάδα και δεν θα χαθούν», τόνισε η ίδια επισημαίνοντας πως  η Ελλάδα βρίσκεται «στις κορυφαίες θέσεις σε όρους εφαρμογής των προγραμμάτων των ταμείων (συνοχής) της ΕΕ». Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Α. Χαρίτσης, Σ. Φάμελλος: Διαθέσιμοι πόροι 994 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων (κοινή ανακοίνωση Υπουργείου Ανάπτυξης-ΥΠΕΝ)
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, παρουσίασαν τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή των έργων διαχείρισης απορριμμάτων της χώρας. Οι δύο Αναπληρωτές Υπουργοί επεσήμαναν πως η φιλοσοφία του νέου ΕΣΔΑ είναι η ολοκληρωμένη και ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων μέσα από τη συμπληρωματικότητα των επιλογών διαχείρισης, με κύριους στόχους τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος και ανακοίνωσαν πως οι διαθέσιμοι πόροι για τη διαχείριση των απορριμμάτων από το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ανέρχονται σε 994 εκατ. ευρώ. Για περισσότερα, δείτε τα συνημμένα.
Διάψευση του Διόφαντου για διαρροές από το myschool (ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας)
Το δημοσίευμα με τίτλο «Χύμα στο ίντερνετ τα στοιχεία χιλιάδων παιδιών» είναι ψευδές και συκοφαντικό. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι «τα στοιχεία χιλιάδων παιδιών που είναι στο σύστημα myschool υπάρχουν εκτεθειμένα στο διαδίκτυο». Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι «ο κάθε διευθυντής μπορεί να δει τα στοιχεία μαθητών και άλλου σχολείου εκτός του δικού του». Το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό διότι το σύστημα myschool δεν έχει απολύτως καμία διαρροή, είναι ασφαλές και δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε κανέναν εκτός από τους θεσμικούς χρήστες του, που είναι συγκεκριμένοι και έχουν πρόσβαση σε δεδομένα με βάση τη διοικητική αρμοδιότητα και την περιοχή ευθύνης τους. Για περισσότερα, δείτε εδώ.

Για την εύλογη αμοιβή (ανακοίνωση Υπουργείου Πολιτισμού)

Η σχετική πρόβλεψη δεν αποτελεί χρέωση υπέρ τρίτων με την έννοια του φόρου ή τέλους αλλά νομιμοποιητική βάση για τη δυνατότητα δημιουργίας από ιδιώτες για ιδιωτικούς σκοπούς, αντιγράφων έργων, που προστατεύονται με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ή/και συγγενικό δικαίωμα. Τούτο άλλωστε έχει επανειλημμένα κριθεί και από τη νομολογία, σύμφωνα με την οποία η εύλογη αμοιβή δεν αποτελεί φόρο. Η εύλογη αμοιβή  προβλέπεται ήδη στο αρ. 18 παρ. 3 του ν. 2121/1993 και συνιστά αποζημιωτικό αντιστάθμισμα της ζημίας του δημιουργού από την ελεύθερη αναπαραγωγή του έργου του από τρίτους για ιδιωτική χρήση. Το σύστημα της εύλογης αμοιβής δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία. Εύλογη αμοιβή σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπάρχει για παράδειγμα στην Ιταλία, στην Ολλανδία και στη Γερμανία. Στις χώρες που δεν διαθέτουν σχετικό σύστημα ο χρήστης οφείλει να αδειοδοτηθεί από τους δικαιούχους προκειμένου να αναπαράξει το έργο καταβάλλοντας την πλήρη αμοιβή. Δείτε εδώ για περισσότερα.


Για τον Διοικητή του Νοσοκομείου της Φλώρινας (ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας)

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κάλεσε σε συνάντηση το διοικητή του Γ.Ν. Φλώρινας, κο Κοτοπούλη Νικόλαο, καθώς έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στο νοσοκομείο, σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και σαφείς ενδείξεις διοικητικής ανεπάρκειας. Στη συνάντηση ζητήθηκαν από τον κο Κοτοπούλη εξηγήσεις σχετικά με τα θέματα που τέθηκαν. Δεδομένου ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν κρίθηκαν ανεπαρκείς, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τη διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (3η ΥΠΕ), θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, για την παύση του κου Κοτοπούλη από τα καθήκοντα του διοικητή του Γ.Ν. Φλώρινας.

Για τον ΟΑΣΘ (σημεία από τη συνέντευξη του Χρ. Σπίρτζη)

- Υπάρχει ένας κανονισμός από το 2007 για τις αστικές συγκοινωνίες. Αυτόν τηρήσαμε.  Η κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να επιλέγει ποιο σύστημα αστικών συγκοινωνιών θέλει να έχει.

- Δεν είναι πρωτότυπο να δίνει το Υπουργείο Μεταφορών δεκαετίες τώρα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και να μην έχει το μετοχολόγιο του ΟΑΣΘ που συνεργάζεται και έχει σύμβαση; . Δεν υπήρχε ένα φύλλο χαρτί, ένα έγγραφο που να λέει ότι ο ΟΑΣΘ πληροί και τηρεί τη σύμβαση που έχει, αλλά τα χρήματα δίνονταν.

- Υπήρχε μια σύμβαση το 2001, που όριζε ότι το 2010 η κινητή και ακίνητη περιουσία του ΟΑΣΘ περιέρχεται στο ελληνικό δημόσιο. Το 2008 έγινε επέκταση της σύμβασης. Τελείως τυχαία δεν πήγε στο ελεγκτικό συνέδριο. Τελείως τυχαία δεν ορίστηκε ότι το 2010 οι αποσβέσεις δεν επεκτείνονται προφανώς και άρα έπρεπε το 2010 η περιουσία του ΟΑΣΘ να έρθει στο ελληνικό δημόσιο. Από το 2010 μέχρι σήμερα κανείς δεν πήρε την περιουσία του ελληνικού λαού από τον ΟΑΣΘ να την φέρει στο δημόσιο.

- Οι εργαζόμενοι διασφαλίζονται πλήρως. Αυτό που δεν διασφαλίζεται και ήταν μέχρι χθες που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο διασφαλισμένο ήταν τα κέρδη των μετόχων. Γίνεται να έχουμε τόσα εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο του ελληνικού λαού να δίνονται και αυτή η διοίκηση να μην έχει πληρώσει το ΙΚΑ, να μην πληρώνει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να μην πληρώνει την εφορία; Γίνεται οι προμήθειες να γίνονται με απευθείας ανάθεση σε όλα; Να μην γίνεται ένας διαγωνισμός. Γίνεται να νοικιάζουν τα αμαξοστάσια και τα ακίνητα από έναν συνεταιρισμό, που είναι οι ίδιοι μέτοχοι; Αυτά λοιπόν είναι ο ιδιωτικός τομέας της ΝΔ. Δείτε εδώ για περισσότερα.

150.000 ευρώ στον Δήμο Μυλοπόταμου για έργα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές (ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών)

Με απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη ενισχύεται ο Δήμος Μυλοπόταμου, Νομού Ρεθύμνης, με 150.000 ευρώ αποκλειστικά για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή το προηγούμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: