ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει οικονομικά ανεξάρτητη


Την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και πάλι την οικονομική της ανεξαρτησία σε ένα χρόνο εκφράζει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του που φιλοξενεί σήμερα το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο του Politico σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.


Ο Γάλλος επίτροπος, επισημαίνει το δημοσίευμα, δηλώνει αισιόδοξος για τη χώρα που αγωνίστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη, προκειμένου να νικήσει τους οικονομικούς της δαίμονες, ενώ θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει οικονομικά ανεξάρτητη σε ένα χρόνο, το Σεπτέμβριο του 2018, υπογραμμίζοντας ότι επιστρέφει σαφώς η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και ότι κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι ελληνικές αρχές έχουν γίνει αποδέκτες πολλών μηνυμάτων εμπιστοσύνης από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, την Επιτροπή και το ΔΝΤ.

Αντίθετος ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας

Η δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου, με την έκδοση ενός πενταετούς κρατικού ομολόγου για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2014, έγινε θετικά αποδεκτή και τη χαιρέτισε ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογραμμίζει σε εκτενή ανταπόκρισή της από την Αθήνα, η έγκυρη αυστριακή συντηρητική εφημερίδα Die Presse.

Ωστόσο, όπως προσθέτει, υπάρχουν και αντίπαλοι της έκδοσης του ομολόγου, κυρίως στην ίδια την Ελλάδα και όχι μόνον από την αντιπολίτευση, η οποία επέκρινε την αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα για δύο "χαμένα χρόνια", αλλά προ πάντων ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα στην κυβέρνηση πως θεωρεί ως "πρόωρη" την επιστροφή στις αγορές- «μία προβοκάτσια για μία κυβέρνηση στη φάση της προετοιμασίας μίας δύσκολης χρηματοπιστωτικής συναλλαγής», κατά την οποία η Ελλάδα άντλησε την Τρίτη τρία δισεκατομμύρια ευρώ με επιτόκιο 4,625%.

«Ενόψει του γενικότερα χαμηλού επιπέδου των επιτοκίων, αυτό το επιτόκιο είναι υψηλό, αλλά ενόψει των δυσκολιών της χώρας- έλεγχοι κεφαλαίων, πρόγραμμα διάσωσης και χρέος στο 180% του ΑΕΠ- αποτελεί μία σημαντική πρόοδο», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: