ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Μπαίνουν οι βάσεις για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα



Συνέντευξη Γιάννη Δαγασάκη στον Real FM 97,8 και στο δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη

Νίκος Στραβελάκης:  Κύριε Αντιπρόεδρε, καλημέρα σας. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συζήτηση ζητώντας τη δική σας αποτίμηση για τη χθεσινή πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά το 2014 και να σας ρωτήσω εάν όντως είναι επιτυχημένη,
γιατί βλέπω τις ενστάσεις που διατυπώνονται από την αντιπολίτευση, από ορισμένους παράγοντες της αγοράς, από μερίδα του ελληνικού και διεθνούς τύπου, που λένε ότι δεν ήταν ακριβώς πετυχημένη, θυμίζοντας ότι το 2014 η Ελλάδα είχε προσφορά για 20 δισ. από 600 επενδυτές, ενώ χθες είχε από 200 επενδυτές 6,5 δισ.

Γιάννης Δραγασάκης: Ο στόχος μας ήταν να αρχίσει μια δοκιμαστική έξοδος στις αγορές πολύ πριν από τη λήξη του Προγράμματος. Ο στόχος μας, λοιπόν, έχει επιτευχθεί. Ένα χρόνο πριν τελειώσει το πρόγραμμα, έχουμε ήδη πίσω μας μια επιτυχή έξοδο στις αγορές, επιτυχή με τα δικά μας κριτήρια. Η εντολή που είχε δοθεί στον ΟΔΔΗΧ από την κυβέρνηση ήταν να επιχειρήσει την έξοδο στις αγορές, εφόσον έβλεπε ότι το ομόλογο μπορεί να αγοραστεί, άρα να έχει επιτυχία, και εφόσον είχαμε ένα επιτόκιο το οποίο να αποτυπώνει τη βελτίωση των συνθηκών που έχουμε. Αυτό σε μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί, άρα με αυτή την έννοια εμείς εκτιμούμε ότι έχουμε μια επιτυχία. Βλέπω ότι και ο παγκόσμιος Τύπος, στη μεγάλη του πλειοψηφία, θεωρεί ότι ήταν μια επιτυχία. Μαθαίνω ότι σήμερα ήδη το πρωί το ομόλογο αγοράζεται και από νέους αγοραστές, άρα είναι σε θετική πορεία. Συνεπώς, κατά την άποψή μου, αυτά είναι τα βασικά γεγονότα, όλα τα άλλα είναι «θόρυβος».

Νίκος Στραβελάκης: Αυτή η ένσταση που σας είπα ότι είχαμε το ένα τρίτο των προσφορών και το ένα τρίτο των χρημάτων;

Γιάννης Δραγασάκης: Στις επόμενες προσφορές μπορούμε να έχουμε ακόμη περισσότερα. Ο στόχος μας αυτή τη φορά, το «στοίχημα» – ας το πω έτσι – δεν ήταν τόσο το επιτόκιο, παρόλο που μας ενδιέφερε κι αυτό, δεν ήταν ούτε καν το ύψος. Το στοίχημα ήταν αν, χωρίς να είμαστε στο QE, θα μπορούσαμε να έχουμε μια επιτυχή έξοδο. Αυτό το στοίχημα, λοιπόν, έχει κερδηθεί. Η σύγκριση με το 2014 – αν μου επιτρέπετε – είναι άστοχη, διότι αν θέλουμε να συγκρίνουμε, πρέπει να συγκρίνουμε συνολικά το σχέδιο, του τότε και του τώρα. Τότε, πράγματι, τον Απρίλιο, είχαν μια επιτυχή έκδοση ομολόγου, αλλά αμέσως μετά, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, όπως θυμάστε, η επόμενη έκδοση δεν πήγε καλά.

Νίκος Στραβελάκης: Πολύ σωστά.

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: