ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη Προέδρου Παυλόπουλου, στους μαχητές Λήμνου

 Διαμαρτυρία  για  τους ακτιβιστές - Ανασχηματισμός στην Τουρκία

Την εκτίμηση της Ελλάδας, μα και της Ευρώπης για τον αγώνα τους «σε αυτή την ακριτική γωνιά που είναι ακριτική γωνιά όχι μόνον της Πατρίδας μας μα και της Ευρώπης», μετέφερε στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στη Λήμνο ο ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος.
 
«Στους θεματοφύλακες των συνόρων, τους θεματοφύλακες της εδαφικής ακεραιότητας, τους θεματοφύλακες της εθνικής κυριαρχίας, που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» όπως αποκάλεσε τους συγκεντρωμένους νέους άνδρες και γυναίκες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Είστε γενναίοι μαχητές, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί υπερασπίζεστε την αποστολή σας χωρίς να προκαλείτε κανέναν. Απαντάτε στις προκλήσεις όπως τους αρμόζει με το 'Μολών λαβέ'. Αλλά να θυμάστε ότι εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν προκαλέσαμε γιατί δεν θεωρήσαμε ότι η πρόκληση είναι ίδιον της Ιστορίας μας και του χαρακτήρα μας. 

Απαντάμε όμως, το επαναλαμβάνω για δεύτερη φορά, στις προκλήσεις. Επομένως προς εκείνους οι οποίοι προκαλούν, εμείς εξακολουθούμε να λέμε πάντοτε το ίδιο: Η πρόκληση, και ιδίως η αναίτια πρόκληση, είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας. Εσείς κάθε άλλο παρά μικροπρεπείς και ανασφαλείς είστε. Γι' αυτό σας είπα ότι η αποστολή σας είναι αναγνωρισμένη από όλους και στηριγμένη στέρεα στο Διεθνές Δίκαιο».

Διαμαρτύρεται η γερμανική κυβέρνηση για την φυλάκιση των ακτιβιστών

Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθεί για τη φυλάκιση έξι ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένας εκ των οποίων είναι Γερμανός, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος Μάρτιν Σέφερ σημείωσε, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διέκοψε τις θερινές διακοπές του και επιστρέφει στο Βερολίνο. Αύριο ο Γκάμπριελ θα έχει κατεπείγουσες διαβουλεύσεις «για τις ενέργειες και τα μέτρα» που μπορούν να ληφθούν με αφορμή «τη δραματική επίταση των τουρκικών πράξεων» καταστολής, συνέχισε.

Ανασχηματίστηκε η τουρκική κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε σήμερα τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, όπου σχεδόν όλα τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου διατήρησαν τις θέσεις τους αλλά αντικαταστάθηκαν σχεδόν όλοι οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.
Συνολικά, 15 από τους υπουργούς της κυβέρνησης παρέμειναν στις θέσεις τους, άλλοι 6 μετακινήθηκαν σε άλλα υπουργεία, ενώ στο κυβερνητικό σχήμα προστέθηκαν 5 νέοι υπουργοί.


Ο Σέφερ χαρακτήρισε «παράλογο» το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές διέταξαν την κράτηση του Γερμανού ακτιβιστή με την υποψία ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: