ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Πρόθυμο το «Χαμόγελο του Παιδιού» να φιλοξενήσει





Τη διάθεσή του να φιλοξενήσει στις δομές του, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, τα παιδιά του ζευγαριού από την Πάτρα που κατηγορείται για την κακοποίηση του βρέφους που νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, εκφράζει το Χαμόγελο του Παιδιού.


Η ψυχολόγος του Συλλόγου, Έλενα Πέτσα, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» κι όπως εξήγησε το Χαμόγελο του Παιδιού κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το περιστατικό. Μάλιστα και κατά το παρελθόν στον Σύλλογο είχαν φθάσει καταγγελίες για την συμπεριφορά της μητέρας και απέναντι στα τρία παιδιά που έχει από τον πρώτο της γάμο. Τα παιδιά τότε, μετά τις σχετικές έρευνες που επακολούθησαν και την σχετική εντολή του Εισαγγελέα, είχαν απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον και πλέον φιλοξενούνται σε ασφαλές πλαίσιο. Μιλώντας για το πρόσφατο περιστατικό με την διαφαινόμενη κακοποίηση του 7 μηνών κοριτσιού, η κυρία Πέτσα επισημαίνει ότι το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε, από σχετικά δημοσιεύματα κι αμέσως προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν κατά πόσο τα γραφόμενα ισχύουν, κάτι που έγινε.

«Άνθρωποι του Συλλόγου είναι εκεί είναι κοντά προσφέρουν φροντίδα και είδη πρώτης ανάγκης μέχρι να αποφασιστεί ποιο είναι το καλύτερο και ποιο είναι το συμφέρον ίσως και των δύο παιδιών. Έχουμε δηλώσει τη διαθεσιμότητά μας, λέγοντας ότι εάν αυτά τα παιδάκια χρειαστούν  στέγη, εάν ο Εισαγγελέας αποφασίσει να αναταθεί η επιμέλειά τους σε κάποιο πλαίσιο, μπορούμε να τα πάρουμε στη δική μας οικογένεια», σημειώνει. Παράλληλα εξηγεί ότι και στο παρελθόν είχαν υπάρξει συγκεκριμένες καταγγελίες κατά της μητέρας γεγονός που προφανώς δημιουργεί νέα δεδομένα στην εξέλιξη της υπόθεσης αυτής αλλά και το μέλλον των δύο παιδιών που έχει η γυναίκα με τον καινούργιο της σύντροφο.

«Έχουν γίνει κάποιες καταγγελίες και στο παρελθόν από τον Οργανισμό, έχουν ενημερωθεί οι εισαγγελικές Αρχές είναι σημαντικό όταν υπάρχει μια επαναληψημότητα  ως προς τις καταγγελίες ,φαίνεται ότι υπάρχει κάτι πιο σοβαρό που χρίζει περαιτέρω έρευνας. Τα παιδιά τώρα (αναφέρεται στα δύο που έμεναν με τους γονείς τους) βρίσκονται σε προστατευμένο περιβάλλον και πλαίσιο, από εκεί και πέρα το τι θα γίνει, δηλαδή εάν θα επιστρέψουν ή θα μείνουν σε κάποιο πλαίσιο ή αν θα μείνουν ακόμα και στο Χαμόγελο του Παιδιού, είναι κάτι που το διερευνούν και θα το αποφασίσουν οι αρμόδιες Αρχές», τονίζει μεταξύ άλλων η κ. Πέτσα.

Όσον αφορά τώρα το γενικότερο πλαίσιο της παιδική κακοποίησης εντός της οικογένειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χαμόγελου του Παιδιού, οι καταγγελίες είναι καθημερινές και ο αριθμός τους αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Αυτή την περίοδο ο Σύλλογος διαθέτει 12 σπίτια όπου φιλοξενούνται πάνω από 300 παιδιά, λειτουργεί 3 γραμμές βοήθεια εκ των οποίων το 1056 είναι η γραμμή S.O.S. η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Διασφαλίζεται πλήρως η ανωνυμία όσων καλούν και όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι του Συλλόγου κανείς δεν θα πρέπει να φοβάται να καλέσει όταν πέσει στην αντίληψή του κάτι ύποπτο στο οικογενειακό, συγγενικό, φιλικό, γειτονικό του περιβάλλον.

"Τηρείται το απόρρητο υπάρχει συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές, διαβιβάζουμε πληροφορίες χωρίς να χρειαστεί να δώσουμε κανένα όνομα ή στοιχείο επικοινωνίας οποιουδήποτε ανθρώπου επικοινωνήσει με το Χαμόγελο του Παιδιού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί πολλοί άνθρωποι φοβούνται και κάποιες φορές ο φόβος έχει κάποια βάση πέραν. Δεν χρειάζεται το άτομο που καλεί να ξέρει κάτι το συγκεκριμένο. Σε οποιουδήποτε την αντίληψη υποπέσει ότι ένα παιδί μπορεί να κακοποιείται, να κινδυνεύει, να παραμελείται ή ακόμα και αν δεν είναι βέβαιο είναι πολύ σημαντικό να μας καλέσει. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε εμείς μια διερεύνηση μέσω του τηλεφώνου για το τι ακριβώς συμβαίνει κι εάν κι εφόσον στοιχειοθετείται μια καταγγελία ενημερώνουμε αμέσως, είτε τις εισαγγελικές είτε τις αστυνομικές Αρχές», υπογραμμίζει η κυρία Πέτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: