ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Παραδοχή Άιντε για αρνητική θέση της Τουρκίας στο Κυπριακό


«Αυστηρότατο διάβημα», σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης προς τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. 'Αιντε, για τα όσα αναφέρει δημόσια σε σχέση με τους λόγους αποτυχίας της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά.


Από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, συνάγεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προειδοποίησε τον κ. 'Αιντε πως «αν επαναληφθούν ανάλογες δηλώσεις, τότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά που θα δείξουν το τι πραγματικά έγινε στο Κραν Μοντανά».


Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε, προς τον οποίο ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έκανε αυστηρότατο διάβημα για τις δηλώσεις του, παραδέχθηκε, απαντώντας σε ερώτηση για την τουρκική θέση στο θέμα των εγγυήσεων, ότι «η Τουρκία υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της διάσκεψης ξεκάθαρη ότι δεν αποδέχεται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατό».

Ο κ. Άιντε σημείωσε ότι πολλά συνέβησαν στη διάσκεψη και προσέθεσε ότι ο ίδιος και ο γ.γ. του ΟΗΕ «εργάζονταν για ένα αποτέλεσμα στο θέμα της ασφάλειας, που πίστευαν ότι θα λειτουργούσε, ως μέρος ενός τελικού πακέτου που θα οδηγούσε στον τερματισμό των εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων, αλλά θα διατηρούσε κάποια στρατεύματα τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, και εκεί που δεν ήταν εφικτό να υπάρξει συμφωνία ήταν στο θέμα της διάρκειας της παραμονής των στρατευμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: