ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

«Και με τον παππά και με τον χωροφύλαξ» κ. Μελά;

Φωτογραφία αρχείου από την σκεπαστή του Παμπελοποννησιακού.

Αληθεύουν οι πληροφορίες που είναι γνωστές στους κατοίκους που διαμένουν γύρω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, για εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας;

 
Στην εκδήλωση των φορέων κατά των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, προχθές Τετάρτη, στην πλατεία της Αρόης, έδωσαν αισθητό παρών τόσο ο αντιδήμαρχος Μελάς, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Πατούχας. 

Παρουσιάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ, το Istologio G. Mosxou κατέγραφε μεταξύ άλλων:

«Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου Πατρέων ο αντιδήμαρχος κ. Μελάς, που ενημέρωσε ότι θα φέρει το θέμα λειτουργίας των κεραιών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ χαρακτήρισε σοβαρό το ζήτημα που γενούν τα οικονομικά συμφέροντα, όπως και οι τσούχτρες στις θάλασσές μας. 

Και  ο δημοτικός Σύμβουλος Χρ. Πατούχας, που αισθάνθηκε την ανάγκη να υπενθυμίσει ότι από τις εννέα παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ήσαν παρούσες μόνον δύο, του ιδίου και του δημάρχου».

Κι ωστόσο ουδείς από τους διοργανωτές δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ερωτήσει τον κ. Μελά, εάν αληθεύουν οι πληροφορίες που είναι γνωστές στους κατοίκους που διαμένουν γύρω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Ότι δηλαδή, κεραίες κινητής τηλεφωνίας εδώ και κάμποσα χρόνια λειτουργούν στο χώρο του Σταδίου, με ευθύνη του Δήμου Πατρέων. 

Διότι εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχει υποχρέωση ο Δήμος να τις κατεβάσει. Και διότι ακόμη δεν γίνεται να είναι «και με τον Παππά και με τον χωροφύλαξ»! 

Και εφόσον απαξιοί να απαντήσει ο Δήμος, ας αναλάβει για τον εαυτό του να ενημερώσει ο Χρ. Πατούχας, που επεσήμανε την απουσία των δημοτικών παρατάξεων από την συγκέντρωση των κατοίκων. Ή εν πάσειπεριπτώσει, ας θέσουν το ερώτημα οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Κι αυτό ενώ εκκρεμεί αναπάντητο ερώτημα του Γιάννη Τσιμπούκη, συμβούλου της ΡΑΠ, για κεραίες εγκατεστημένες με άδεια του Δήμου Πατρέων σε περιοχές της Πάτρας.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την προχθεσινή εκδήλωση κατά των κεραιών στην Αρόη.

Σε δελτίο τύπου της ΡΑΠ, την 26-4-2017, αναφέρεται:

«Η δημοτική αρχή σε ένα ακόμα δημοτικό συμβούλιο αρνείται να απαντήσει σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της ΡΑΠ, Γιάννη Τσιμπούκη. 

Από την πλευρά μας θα επιμείνουμε στο συγκεκριμένο θέμα και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε ενημέρωση της πατραϊκής κοινωνίας για τα πεπραγμένα αυτής της δημοτικής αρχής. 

Είναι άραγε τόσο δύσκολο να ενημερώσουν τους δημότες σχετικά με το πόσες άδειες εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας και σε ποιες τοποθεσίες έχουν εκδώσει οι δημοτικές υπηρεσίες; 

Μήπως η άρνηση αυτή συμβάλλει στο έντεχνο καμουφλάζ των κεραιών αφού εκτός από την οπτική απόκρυψη επιχειρείται και η απόκρυψη των σχετικών στοιχείων;
Ακολουθεί η επανακατατεθείσα ερώτηση του Γιάννη Τσιμπούκη.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Πάτρα, 15/3/17

Του Ιωάννη Τσιμπούκη,                                                                  Προς την Πρόεδρο
Δημοτικού Συμβούλου Πάτρας                                                     του Δημοτικού Συμβουλίου,
                                                                                                            Κυρία Κατερίνα Γεροπαναγιώτη
Κυρία Πρόεδρε,
Σε ερώτησή μου στο ΔημοτικόΣυμβούλιο σχετικά με την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Θουκυδίδου στα Ζαρουχλέικα ,αλλά και σε άλλα σημεία της Πάτρας (Οβρυά,Περιβόλα.), ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει δώσει την άδεια όχι μόνο για την εγκατάσταση και λειτουργία της συγκεκριμένης κεραίας ,αλλά και για όλες τις κεραίες στην πόλη μας.
Την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώθηκα ότι οι κάτοικοιτης οδού Θουκυδίδου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και διεκόπη η λειτουργία της εν λόγω κεραίας με το σκεπτικό «ότι η εγκατάσταση κεραίας κινητής  τηλεφωνίας δημιουργεί κινδύνους ανεπανόρθωτης βλάβης στη σωματική και ψυχική υγεία των κατοίκων της περιοχής όπου βρίσκεται η εγκατάσταση».
Μετά την απόφαση αυτή και με το δεδομένο ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προστατεύει τα συμφέροντα των Δημοτών,

Ε ρ ω τ ά τ  α  ι ο κ. Δήμαρχος:

1) Θα ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης κεραίας ;
2) Θα ενημερώσει τους δημότες και για ποια άλλα σημεία του Δήμου έχει δώσει άδεια εγκατάστασης ανάλογων κεραιών κινητής τηλεφωνίας;
3) Θα καταγγείλει τις συμβάσεις και θα απομακρύνει τις κεραίες και από τους Δημοτικούς χώρους που έχει μισθώσει με τις Πολυεθνικές εταιρείες;
4) Θα εισάγει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Με τιμή,
Ι. Τσιμπούκης




ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
Εκδήλωση κατά των τηλεφωνικών κεραιών στην Αρόη

Δεν υπάρχουν σχόλια: