ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ψηφίστηκε το Ν/Σ για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

Μόνο με τους κυβερνητικούς ψήφους -  Καταψήφισε το ΚΚΕ!
Ένα από τα «κάστρα του παλαιοκομματισμού» και μια «οικονομική όαση σπατάλης δημόσιου χρέους» χαρακτήρισε τον ΟΑΣΘ ο Χρ. Σπίρτζης.


Ολοκληρώθηκε, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι καταψήφισαν, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Ένα από τα «κάστρα του παλαιοκομματισμού» και μια «οικονομική όαση σπατάλης δημόσιου χρέους» χαρακτήρισε νωρίτερα τον ΟΑΣΘ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης υπερασπιζόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το πέρασμα των αστικών συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη στον δημόσιο έλεγχο. 

Ο Χρ. Σπίρτζης αναφέρθηκε εκτενώς στα κακώς κείμενα του ΟΑΣΘ παρατηρώντας ότι αυτά «ξεχάστηκαν» και δεν θίχθηκαν από τις «μεταρρυθμιστικές» προσπάθειες του παρελθόντος με στόχο «να αναπαράγονται συγκεκριμένοι βουλευτές, δήμαρχοι, εφημερίδες, sites».

Ο Χρ. Σπίρτζης υπενθύμισε ότι ο τότε υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης επέκτεινε για αόριστο χρονικό διάστημα την σύμβαση του ΟΑΣΘ το 2008, έναν χρόνο μετά την έκδοση του σχετικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού «εν πλήρη γνώση ότι ήταν παράνομη» αυτή η ανανέωση. Ο Χρ. Σπίρτζης σχολίασε ότι στην επέκταση της σύμβασης του 2008 η δέσμευση για πέρασμα της κινητής κι ακίνητης περιουσίας του ΟΑΣΘ στο Δημόσιο το 2010 «ξεχάστηκε», ενώ η επέκτασης της σύμβασης δεν στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς ήταν βέβαιο ότι θα την ακύρωνε.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: