ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Κατασκευή νέου αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα!



 

 
Το «πράσινο φως» για την αναζήτηση κονδυλίων προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα, θέμα το οποίο εκκρεμεί εδώ και περίπου 20 χρόνια, έδωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας. 


Το θέμα συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, όπου επίσης συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα (περιπολικά, μηχανές, αλεξίσφαιρα κ.ά.) καθώς και μια σειρά άλλων ζητημάτων. Όπως μετέφερε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταύρος Τσεκούρας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε εντολή στον Επιτελάρχη και στον Κλαδάρχη Οικονομοτεχνικών να προβούν σε άμεσες ενέργειες αναφορικά με την εξασφάλιση πιστώσεων από Ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου στο ιδιόκτητο οικόπεδο που διαθέτει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας στη συμβολή των οδών Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών & Αμερικής (δίπλα στο νέο αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας).
Δυστυχώς πάντως οι διαδικασίες ξεκινούν από το μηδέν, καθώς παρά τις συζητήσεις και τις διεργασίες που είχαν ξεκινήσει εδώ και περίπου μια δεκαετία καμία ουσιαστικά πρόοδος δεν είχε συντελεστεί. «Μπαίνει σε προτεραιότητα η κατασκευή του νέου Διοικητηρίου. Στην ουσία ξεκινάμε από την αρχή. Η αστυνομία διαθέτει οικόπεδο στην Πατρών-Αθηνών και Αμερικής, δίπλα σχεδόν από το Μουσείο της πόλης. Εμείς εκεί θα θέλαμε να ανεγερθεί το κτίριο, γιατί είναι ένα οικόπεδο σε σωστό σημείο, είναι προσβάσιμο και δεν έχει προβλήματα. Είναι επιτακτική ανάγκη να μην κωλυσιεργήσει άλλο το ζήτημα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Το θέμα της κτιριακής υποδομής της Αστυνομίας στην Αχαΐα είναι ένα θέμα το οποίο μας ταλαιπωρεί εδώ και 20 χρόνια. Το μόνο ιδιόκτητο κτίριο είναι το Μέγαρο της οδού Ερμού το οποίο βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και είναι πολύ δύσκολο να εξυπηρετήσει τους συναλλασσόμενους και τις υπηρεσίες. Οι χώροι και το σημείο στο οποίο βρίσκεται δεν μπορεί να λειτουργήσουν προς όφελος της πόλης. Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο. Να γίνει ένα κτίριο που να καλύπτει τις ανάγκες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσεκούρας.
Θυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν είχαν υπάρξει αντιδράσεις από την πλευρά του Δήμου Πατρέων λόγω της γειτνίασης του συγκεκριμένου οικοπέδου με το Μουσείο, είχε προταθεί ανταλλαγή με άλλα έκταση στην μικρή περιμετρική όμως το ζήτημα είχε βουρκώσει. «Υπήρξε ένα ζήτημα με την ανταλλαγή των οικοπέδων, ωστόσο το οικόπεδο το οποίο προτάθηκε ήταν προβληματικό, ήταν σε πρανές, εκτός σχεδίου πόλεως και δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το κόστος κατασκευής του θα ήταν μεγάλο», θυμάται ο κ. Τσεκούρας.

Αναφορικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό οι συνδικαλιστές σημείωσαν κατά την συνάντηης ότι τα κενά που υπάρχουν στην Αχαΐα αγγίζουν τα 170, «ωστόσο και με 80 άτομα θα καλύπταμε τις ανάγκες… Υπήρξε μια μικρή ανάσα από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Προσέδωσε έναν μικρό αέρα, μια μικρή αναπνοή στην Πάτρα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Τσεκούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: