ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Από το πρωί έπιασαν δουλειά στο εργοστάσιο Λαδόπουλου


Με το φορτωτή αδειάζουν τον όροφο από ό,τι απέμεινε από την παραμονή αυτών, που ζούσαν εκεί με το όνειρο στη Δύση και το βλέμμα στα πλοία της γραμμής Πάτρα-Ιταλία, που έφευγαν χωρίς αυτούς!



Η θρυλική χαρτοβιομηχανία της Πάτρας, που ήκμαζε μέχρι τα χρόνια της δεκαετίας του '70, δέχθηκε... εργάτες, αλλά αυτό το πρωί μόνον... ως βάρδια καθαρισμού!


Συνεργεία του Δήμου Πατρέων, παρά το βροχερό καιρό, πρωί-πρωί έπιασαν δουλειά στο εργοστάσιο χαρτοποιΐας Λαδόπουλου.

Η θρυλική χαρτοβιομηχανία της Πάτρας, που ήκμαζε μέχρι τα χρόνια της δεκαετίας του '70, δέχθηκε εργάτες, αλλά αυτό το πρωί μόνον ως βάρδια καθαρισμού.

Ο κίνδυνος να καταστεί δημόσιος κίνδυνος από πιθανές εστίες λοιμωδών νόσων είχε γίνει απειλητικός, καθώς το κτίριο είχε καταστεί τόπος ενδιαίτησης μεταναστών ή προσφύγων.

Με την Δυτική Ευρώπη στο όνειρό τους δεκάδες απελπισμένων ατόμων, κυρίως ασιατικής καταγωγής, μη εξαιρουμένων και αφρικανικής, αναζητούσαν την ευκαιρία να γαντζωθούν σε κάποιο από τα οχήματα που προορισμό έχουν την κοντινή Ιταλία μπαρκάροντας σε πλοίο της γραμμής.

Αγνοούν βέβαια ότι τα σύγχρονα μηχανήματα εντοπισμού, θα τους ανιχνεύσουν πριν καλά-καλά... ζεστάνουν την κρυψώνα τους. Αλλά και το αυστηρό πλαίσιο περιφρούρησης του λιμανιού δεν τους παρέχει πολλά περιθώρια εισόδου.

Έτσι επί μέρες ή και επί μήνες διαβίωναν στο χώρο του πρώην εργοστασίου, ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων σήμερα, με το βλέμμα στραμμένο στη Δύση.

Το όνειρό τους έσβησε πριν μερικές ημέρες, όταν ο χώρος εκκαθαρίσθη με την είσοδο αστυνομικών δυνάμεων και την απομάκρινση όσων διέμεναν εκεί.

Αυτά που άφησαν εκεί, είναι να κάνουν τον άνθρωπο να απορεί πως μπορεί να διέμεναν ανθρώπινα όντα εκεί; Ένα βουνό από σκουπίδια, τσαμασίρια, κουβέρτες, ρούχα κια ότι μπορεί να φανταστεί ο νους έμειναν πίσω για να θυμίζει το πέρασμα των απελπισμένων. 

Εργάτες του Δήμου Πατρέων, ντυμένοι με στολές καθαριότητας, με γάντια προφύλαξης και με την βοήθεια αναλόγου μηχανολογικού εξοπλισμού έδιναν την μάχη της καθεριότητας   από το πρωί στους χώρους του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου.

Στην όλη προσπάθεια συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Δήμου με βυτία, φορτωτάκια και φορτηγά του Δήμου.

Μετά τον καθαρισμό, ακολούθησε η απολύμανση του χώρου.

Παρών στις εργασίες ήταν από το πρωί και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ανακοίνωσε το γεγονός χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας όσους ήθελαν να βοηθήσουν.

Παρών  στην προσπάθεια και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Χρήστος Κορδάς. 

Αυτά μέχρι την επόμενη φορά, που θα οξυνθεί και πάλι το πρόβλημα της μετανάστευσης και της εισροής αλλοδαπών στο κοντινότερο σημείο προς την πύλη εξόδου προς την Δύση.

Ακόμη και ο διπλός εσωτερικός φράχτης που σχεδιάζει ο ΟΛΠΑ να τοποθετήσει κοντά στον υπάρχοντα εξωτερικό, δεν θα λύσει το πρόβλημα, εάν αυτό δεν λυθεί με την άρση των πολεμικών επεμβάσεων στις χώρες της ασιατικής και της αμερικανικής ηπείρου.

ΔΕΙΤΕ τις φωτογραφίες, που παρουσιάζονται παρακάτω:











Δεν υπάρχουν σχόλια: