ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η. Γρηγόρης: Παροιμιώδης η κωλοτούμπα του κ. Πελετίδη

Φάνηκαν οι ήξεις αφήξεις της δημοτικής Αρχής και η παροιμιώδης κωλοτούμπα της που για μένα είναι προς το συμφέρον της πόλης», σχολιάζει ο κ. Γρηγόρης.
 
Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΠ μιλά για την διέλευση του τρένου από την Πάτρα, που είναι προς το συμφέρον της πόλης!
 
Για αλλαγή στάση της δημοτικής Αρχής Πελετίδη αναφορικά με τη διέλευση του τρένου μέσα από το κέντρο της Πάτρας κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, Ηλίας Γρηγόρης. 
 
Ο κ. Γρηγόρης μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», υποστήριξε ότι πλέον ο Δήμαρχος Πατρέων κάνει μια «παροιμιώδη κωλοτούμπα» καθώς φαίνεται να συζητά την υπογειοποίηση της γραμμής από το Ρίο μέχρι τον Άγ. Ανδρέα εγκαταλείποντας ουσιαστικά την βασική του θέση για την περιμετρική διέλευση της γραμμής. Πάντως κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης δεν πάρθηκαν αποφάσεις καθώς, τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη, αναμένεται να έρθει στην Πάτρα ο γ.γ. Υποδομών Θανάσης Βούρδας με κοστολογημένες τις προτάσεις που δέχθηκε στην σύσκεψη που έγινε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται η επέκταση της υπογειοποίησης μέχρι την οδό Κανελλοπούλου.
«Κανένας φορέας πια δεν υποστηρίζει την περιμετρική διέλευση, αξίζει να σημειώσουμε μια θεαματική μετατόπιση της δημοτικής Αρχής του κ. Πελετίδη καθώς, ενώ κόπτονταν προεκλογικά ότι η λύση είναι η περιμετρική διέλευση, στην προσπάθειά τους να μην απομονωθούν, αναδιπλώθηκαν και είπαν ότι συζητούν την υπογειοποίση από το Ρίο μέχρι τον Άγ. Ανδρέα. Η δημοτική Αρχή παραπληροφορούσε τον κόσμο ότι η κυβέρνηση θέλει την επίγεια διέλευση όταν στα σχέδια που κατατέθηκαν από τον κ. Σπίρτζη προβλέπεται η μικρή υπογειοποίηση από τον Άγ. Διονύσιο μέχρι τον Άγ. Ανδρέα.

Γύρω από την πρόταση του ΤΕΕ, που προβλέπει υπογειοποίηση από την Κανελλοπούλου μέχρι τον Άγ. Ανδρέα, θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει ένα πολύ μεγάλο κίνημα, κοινωνίας, αυτοδιοίκησης και φορέων το οποίο να διεκδικήσει, ώριμα, κοστολογημένα και συντονισμένα αυτή τη λύση. Θεωρώ ότι κάπου εκεί οφείλουμε να πάμε, έξω από τους μαξιμαλισμούς της περιμετρικής διέλευσης κι έξω από την λογική της επιφανειακής διέλευση που εάν επικρατούσε, όπως ήθελαν οι προηγούμενοι, θα έκοβε την πόλη στα δύο.

Η πρόταση του ΤΕΕ βελτιώνει την πρόταση του Υπουργείου, δεν πρέπει να αποκλειστεί, ελπίζουμε να πείσουμε και να γίνει πράξη αυτό που θέλαμε χρόνια. Φάνηκαν οι ήξεις αφήξεις της δημοτικής Αρχής και η παροιμιώδης κωλοτούμπα της που για μένα είναι προς το συμφέρον της πόλης», σχολιάζει ο κ. Γρηγόρης.
 
Παραλιακός ποδηλατόδρομος με την σφραγίδα της παράταξης Δημαρά
Αναφορικά τώρα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία παραλιακού ποδηλατόδρομου από την οδό Κανελλοπούλου μέχρι και την οδό Παπαφλέσσα ο κ. Γρηγόρης θύμισε ότι η μελέτη αυτή έχει ψηφιστεί από τη δημοτική Αρχή Δημαρά αλλά τότε δεν υπήρχαν τα χρήματα για να υλοποιηθεί.
«Αυτή την φορά, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, βρέθηκαν τα χρήματα και θεωρήσαμε ότι είναι προς το καλό της πόλης και πρέπει να το επικροτούμε. Ανεξάρτητα που τότε η δημοτική Αρχή, ως αντιπολίτευση, το είχε καταψηφίσει. Αυτή είναι η αφερεγγυότητα και οι κωλοτούμπες του Πελετίδη οι οποίες είναι παροιμιώδεις . Ενώ καταδίκαζαν την μελέτη, σήμερα την υλοποιούν, επειδή η διακυβέρνηση, η διαχείριση, σε υποχρεώνει, μαξιμαλισμούς και ιδεοληψίες, να τα βάζεις στο περιθώριο. Αλλά να κάνεις και αυτοκριτική, μην μας περνάνε για βλάκες», επισήμανε ο κ. Γρηγόρης.

 
Τουριστικό ενδιαφέρον θα αποκτήσουν οι πορείς Πελετίδη
 
Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, σχολίασε και την απόφαση της δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει μια «κασετίνα» με ένα βίντεο από την πορεία στην Αθήνα κατά της ανεργίας, ως δώρο για τους επισήμους θα επισκέπτονται στο εξής την αχαϊκή πρωτεύουσα.

«Θεωρώ ότι είναι μια χοντροκομμένη προπαγανδιστική επικοινωνιακή τακτική πολιτική του ΚΚΕ, είναι σαν να έρχονται Πρέσβεις ξένων χωρών  κ.α κι επειδή έχουν τελειώσει τα αναμνηστικά που δίναμε και τα βιβλία για την Πάτρα, να δίνουμε την πορεία. Επειδή δεν έχουν κάτι άλλο να δείξουν, τους υγιεινούς περιπάτους του ΠΑΜΕ, θέλουν να τους αναδείξουν σαν το πρόσωπο της πόλης. Δεν είναι μόνο αυτό το πρόσωπο της πόλης, η Πάτρα, σε έναν άνθρωπο που έρχεται πρώτη φορά, δεν είναι μόνο η πορεία που τελικά είναι και αναποτελεσματική αφού δεν έχει προσφέρει ούτε μια θέση εργασίας. Ο κ. Πελετίδης δεν κάνει κουμάντο, το ΚΚΕ κάνει κουμάντο… απλά χρησιμοποιεί το Δήμο Πατρέων ως προπαγανδιστικό εξάρτημα του ΚΚΕ», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Γρηγόρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: