ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

20 Λιμενικοί προορίζονται για το νέο Λιμάνι της Πάτρας




Με 20 άτομα προσωπικό ενισχύεται σταδιακά μέχρι το τέλος του 2017 η δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας. Η ενδυνάμωση του σώματος με λιμενικούς κρίνεται απαραίτητη καθώς η πίεση που δέχεται το νέο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας από μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να ταξιδέψουν, κρυφά μέσα σε κάποιο φορτηγό,  προς την Ιταλία, αυξάνεται.  
Ως αποτέλεσμα αυτής της αυξημένης πίεση είναι η υπάρχουσα δύναμη του προσωπικού να μην μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως με δεδομένο μάλιστα ότι η έκταση του νέου λιμανιού της πόλης έχει μήκος 3 χιλιόμετρα, ενώ η εξωτερική του περίφραξη έχει καθαρά «διακοσμητικό» χαρακτήρα. Την δέσμευση για την έλευση των 20 ατόμων ανέλαβε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αχαΐα, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτης Ράπτης.

Ο κ. Ράπτης πραγματοποίησε αυτοψία τόσο στο Αίγιο όσο και στην Πάτρα και μετά από την ενημέρωση που του έγινε αλλά και τα όσα είδε, εξήγγειλε την ενίσχυση των δυνάμεων του λιμενικού στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Όπως επισημαίνει μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο κεντρικό Λιμενάρχης της Πάτρας, Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, δεν αποκλείεται και περαιτέρω ενδυνάμωση καθώς το πρόβλημα των πιέσεων που δέχεται το λιμάνι από το μεταναστευτικό είναι σημαντική.

«Όταν κατασκευάστηκε το λιμάνι είχε άλλες προδιαγραφές, οι εξελίξεις όμως απαιτούν κάτι διαφορετικό. Η οροθέτηση του λιμανιού διαχωρίζει το λιμάνι από την υπόλοιπη πόλη γι’ αυτό κι έχει γίνει καλαίσθητα και όμορφα. Οι ανάγκες τώρα απαιτούν κάτι διαφορετικό. Έχουν λειτουργήσει τα αντανακλαστικά του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και είναι στο τελικό στάδιο υλοποίησης μιας δεύτερης εσωτερικής περίφραξης που θα βοηθήσει στην αποτελεσματική ασφάλεια του λιμανιού», σημειώνει ο κ. Κυριακουλόπουλος μιλώντας για την ενίσχυση της περίφραξης του λιμανιού η οποία, όπως είχε αρχικά κατασκευαστεί, ουσιαστικά αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ανεπαρκής.

Στόχος του Λιμενικού είναι η ασφάλεια των χρηστών του λιμανιού αλλά και των ίδιων των μεταναστών η σωματική ακεραιότητα των οποίων κινδυνεύει καθώς κινούνται σε έναν χώρο γεμάτο βαρέα οχήματα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να σημειωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

«Για εμάς το πιο σημαντικό είναι ασφάλεια των χρηστών. Από την Πάτρα διακινούνται χιλιάδες φορτηγά, οι χρήστες θέλουν κι αυτοί την ασφάλεια που απαιτείται. Καταλαβαίνετε εάν σε ένα πλοίο μπει ένας μετανάστης δημιουργείται ζημιά και στο εμπόρευμα ιδίως εάν είναι ευπαθές το εμπόρευμα όπως ψάρια κ.α.. Έχουμε φροντίσει σε συνεργασία με την Εισαγγελία, ότι είναι πρόχειρα κρυμμένο, να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι και προσπαθούμε να κάνουμε πιο διαχειρίσιμο το λιμάνι μας. Επίσης αυτό που μας απασχολεί είναι να μην έχουμε κάποιο ατύχημα με τους ίδιους τους μετανάστες που κινούνται μέσα σε χώρο που κινούνται βαρέα οχήματα και οποιοδήποτε ατύχημα μπορεί να είναι μοιραίο. Ευτυχώς μέχρι ώρα τα έχουμε καταφέρει, ζητήσαμε όμως μια περαιτέρω ενίσχυση διότι η πίεση έχει αρχίσει να αυξάνει», υπογραμμίζει ο κ. Κυριακουλόπουλος.

Πέραν αυτών σαφής ήταν η οδηγία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος για την αποφυγή αντιδικιών μεταξύ των φορτηγατζήδων. «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υπάρχει αντιδικία μεταξύ των επαγγελματιών οδηγών και των μεταναστών  γιατί εκεί τα πράγματα ξεφεύγουν. Δυστυχώς για εμάς είναι μεγάλο το μήκος του λιμανιού και δεν μπορούμε να έχουμε παντού δυνάμεις για να το πετύχουμε πλήρως αυτό. Ευτυχώς όμως μέχρι τώρα δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα, εάν εξαιρέσουμε δύο μεμονωμένα περιστατικά που έχουν καταγραφεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Συμβαίνει οπουδήποτε αυτό», σχολιάζει σχετική ο κ. Κυριακουλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: