ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 30/8/2017



Για τη μεταρρύθμιση στο Λύκειο (σημεία από τη συνέντευξη του Κ. Γαβρόγλου)

- Με τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί οι Πανελλαδικές, αποτελούν μέρος του προβλήματος.
Αρκεί να σκεφτείτε ότι κάθε φουρνιά υποψηφίων κοστίζει στις οικογένειες 2 δισ. ευρώ, ενώ ένας κερδοσκοπικός θεσμός έχει γίνει μέρος του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης. Μπορεί ως σύστημα να είναι όντως αδιάβλητο, αλλά όσο αδιάβλητο είναι τόσο λιγότερο αξιόπιστο είναι σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Σκεφτείτε ότι μόλις ένα 25% των υποψηφίων σπουδάζει στις τρεις-τέσσερις πρώτες επιλογές του, ενώ ακόμη κι αν καταφέρνουν να μπουν σε υψηλόβαθμες σχολές, ως φοιτητές πλέον αποτυγχάνουν παταγωδώς στις εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου, που ως γνωστόν αποτελεί συνέχεια της ύλης του Λυκείου. Παράλληλα, το υπάρχον σύστημα έχει καταστρέψει τη Γ' Λυκείου, με τη συναίνεση ολόκληρης της κοινωνίας.

- Η εν λόγω μεταρρύθμιση φέρνει καινούργια στοιχεία σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Η βασικότερη αλλαγή είναι η επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης έως το 18ο έτος της ηλικίας και η δραστική μείωση των μαθημάτων, με παράλληλη αύξηση των διδακτικών ωρών στα εξεταζόμενα μαθήματα.
- Δεν μειώνεται καμία ειδικότητα και σε αυτό είμαι κατηγορηματικός. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Για τις επενδύσεις (απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης στη ΝΔ)

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα προς τους κοινωνικούς εταίρους, ουσιαστικά προέτρεψε τους επενδυτές να σταματήσουν να επενδύουν στην Ελλάδα και απλά, να καταθέτουν επενδυτικά σχέδια προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Κι αυτό μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι οι δείκτες δείχνουν την ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η προτροπή του προέδρου της ΝΔ έχει διπλό στόχο: α) την αποτροπή νέων επενδύσεων που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και β) την επιστροφή στο ασταθές οικονομικό κλίμα της περιόδου όπου το κόμμα του κυβερνούσε.

Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μετακόμισε από τη Συγγρού στην Πειραιώς 62 δεν παραγράφει την αποεπένδυση που σημειώθηκε στα χρόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την απώλεια του 25% του ΑΕΠ, την εκτίναξη της ανεργίας στο 27% και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας σε βάρος των εργαζομένων.

Παρά τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιοριστεί η εισροή επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, το πρώτο τρίμηνο του 2017 σημειώθηκε αύξηση 11,2% των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου της τελευταίας δεκαετίας. Επίσης, το πρώτο πεντάμηνο σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων της τελευταίας δεκαετίας, δηλαδή 1,6 δις ευρώ. Παράλληλα, παρουσιάστηκε κατά 6% ετήσια αύξηση βιομηχανικής παραγωγής – η μεγαλύτερη από το 2000 μέχρι σήμερα.

Με άλλα λόγια, η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία των εγχώριων και ξένων επενδυτών έχει επιστρέψει. Η Ελλάδα αφήνει πίσω οριστικά την οικονομική κρίση και παρά τις προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εισέρχεται στην περίοδο της βιώσιμης, διαρκούς και δίκαιης ανάπτυξη

Από τη συνέντευξη του Αλ. Χαρίτση: - Για το πακέτο Γιούνκερ, η ελληνική προσπάθεια έχει αποδώσει καρπούς, έχουμε ήδη έργα που έχουν προχωρήσει σε συμβασιοποίηση ύψους 3,7 δισ. ευρώ, μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή. Υπάρχουν και εν εξελίξει σχέδια που θα ολοκληρωθούν το προσεχές Φθινόπωρο. Ο στόχος που έχει τεθεί από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ως το τέλος του χρόνου να υπάρχει συμφωνία για συμβασιοποιήσεις άνω των 5 δισ. ευρώ.

- Εντός του φθινοπώρου υπογράφεται το νέο Ταμείο Υποδομών με προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ που έχει πολύ συγκεκριμένες στοχεύσεις. Τρεις πολύ σημαντικές είναι α) η ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, β) η δημιουργία μικρών τουριστικών υποδομών σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά και γ) η δημιουργία ολοκληρωμένων επιχειρηματικών πάρκων. Δείτε εδώ για περισσότερα. 

Για το νοσοκομείο της Σύρου (διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας “Τα Νέα” από τη Διοίκηση του νοσοκομείου)

Σχετικά με το δημοσίευμα του κου Γεωργίου Χρ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 παραθέτω τα ακόλουθα πραγματικά συμβάντα:

Στις 21 Αυγούστου 2017 το 1ο δείγμα για τροπονίνη από ασθενή που στάλθηκε από το ΤΕΠ του Γ.Ν. Σύρου στο μικροβιολογικό εργαστήριο ήταν στις 07:15. Ο εργαστηριακός έλεγχος και του 2ου δείγματος που λήφθηκε από τον ασθενή ολοκληρώθηκε στις 08:45 και τα αποτελέσματα απεστάλησαν στον ιατρό εφημερίας του ΤΕΠ σύμφωνα με τα ψηφιακά αρχεία του μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Ο χρόνος της οικειοθελούς αποχώρησης του ασθενούς από το Νοσοκομείο ήταν στις 08:30, μετά από ενημέρωση του ιατρού. Θεωρούμε ότι ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων αλλά και η ανύπαρκτη καθυστέρηση δεν προσδίδει άσχημη αντιμετώπιση του πολίτη.

Αναρωτιέμαι αφού ο ασθενής είχε τόσο μεγάλη αγωνία, για πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα γιατί προτίμησε να αποχωρήσει από το Νοσοκομείο στις 08:30 και να περιμένει στον επιβατικό σταθμό μέχρι 16:00 για να αναχωρήσει προς Πειραιά, καθόσον τα δρομολόγια των καραβιών Σύρου – Πειραιά είναι πάντα μεσημβρινά. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ασθενής είχε ενημερωθεί ότι δεν υπήρχε καρδιολογικό πρόβλημα από τα πρώτα αποτελέσματα και τον καρδιολογικό έλεγχο, για αυτό και αποχώρησε για να συνεχίσει την περιήγηση του στην όμορφη Σύρο.
- Η Διοίκηση του Γ.Ν. Σύρου θα απαντήσει με αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση στις ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες τόσο κατά του δημοσιογράφου όσο και κατά του εντύπου. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές υγείας (απάντηση του ΕΦΚΑ σε δημοσιεύματα)

Με αφορμή δημοσιεύματα σε συγκεκριμένες εκδόσεις του ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με την «πρωτοφανή ομολογία» του ΕΦΚΑ ότι δεν εξοφλεί ληξιπρόθεσμες οφειλές υγείας σε ασφαλισμένους υγειονομικούς του πρώην ΤΣΑΥ-ΕΤΑΑ, επειδή ... δεν έχει οδηγίες, υπαλλήλους και αναλώσιμα υλικά επικοινωνίας… !!!, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, κάνει γνωστά τα παρακάτω:

Τα δημοσιεύματα αυτά προκλήθηκαν με αφορμή την κοινοποίηση έγγραφης επιστολής που φέρει τα χαρακτηριστικά υπηρεσιακού εγγράφου του ΕΦΚΑ και έχει αποσταλεί από αναρμόδια υπάλληλο του φορέα, η οποία απαντά σε ερωτήματα που δεν της τέθηκαν καν και θίγει θέματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Πραγματικότητα την οποία φαίνεται να παραποιεί για λόγους που δεν είναι γνωστοί στη Διοίκηση παρά μόνο η ίδια γνωρίζει και κάθε άλλο παρά σχέση έχουν με τα υπηρεσιακά δεδομένα του φορέα. Μια προσεκτική ανάγνωση της επιστολής που «κυκλοφορεί στα δημοσιεύματα» πείθει κάθε καλόπιστο αναγνώστη της, ότι το συγκεκριμένο «έγγραφο», το οποίο να σημειωθεί ότι δεν κοινοποιήθηκε ούτε στον προϊστάμενο της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης και φυσικά ούτε στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια.

Η συντάκτης του αναγνωρίζει ότι είναι αναρμόδια, παρά ταύτα απαντά στο έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ουσία της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και - η ίδια και μόνο η ίδια - διαπιστώνει ότι δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες, δεν έχουν γίνει μηχανογραφικές εφαρμογές και δεν υπάρχουν αναλώσιμα... !! Ουδέν ανακριβέστερο αυτού.

Μηχανογραφικό πρόγραμμα έχει ήδη φροντίσει ο ΕΦΚΑ να εγκατασταθεί ώστε να υπάρχει δυνατότητα εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες εκκρεμούν από το έτος 2012, όπως η ίδια διαπιστώνει στην επιστολή της, οδηγίες έχουν δοθεί από τον αρμόδιο Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Τσακίρη που συντονίζει το έργο πληρωμής των ληξιπροθέσμων της υγείας και φυσικά δεν τίθεται θέμα έλλειψης αναλωσίμων.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της εκκαθάρισης των ληξιπροθέσμων οφειλών, αν η συγκεκριμένη υπάλληλος, έστω και αναρμοδίως, έμπαινε στον κόπο να πληροφορηθεί την υπεύθυνη προετοιμασία που έχει γίνει μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο θέμα, θα ήταν εύκολο να πληροφορηθεί ότι από το μήνα Οκτώβριο ξεκινάει η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Για το νοσοκομείο “Γ. Γεννηματά” (απάντηση της Διοίκησης του νοσοκομείου σε δημοσίευμα)

Σχετικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (30/8/2017) της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» αναφορικά με αναμονή για οφθαλμολογική εξέταση και καθυστέρηση    αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών αναφέρουμε τα εξής:

·         Το Νοσοκομείο έχει 1 Πανεπιστημιακή και 1 Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική.
Εφημερεύει καθημερινά για έκτακτα περιστατικά.
Γίνονται σχεδόν όλες οι εξειδικευμένες εξετάσεις. Η αναμονή για τακτική εξέταση πράγματι υπερβαίνει τους 4 μήνες μεταξύ δε αυτών περιλαμβάνονται και οι προγραμματισμένες επανεξετάσεις.
·         Επισημαίνεται ότι τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των Οφθαλμολογικών Κλινικών του Γ.Ν.Α «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» εξετάζουν κατά μέσο όρο 2000-2500 ασθενείς το μήνα από όλη την Ελλάδα.
·         Σχετικά με τα έκτακτα στις εφημερίες μόνο για περιορισμένο αριθμό εκτάκτων περιστατικών που ανάλογα με τα προβλήματά τους πρέπει να εκτιμηθούν από ιατρούς πολλών ειδικοτήτων και να κάνουν ειδικές εξετάσεις η οριστική τους εκτίμηση γίνεται μετά την πάροδο μερικών ωρών.

·                     Η  ΜΕΘ του Νοσοκομείου έχει 12 κλίνες οι οποίες λειτουργούν όλες και επιπλέον αυτών το 2017 άνοιξαν 7 κλίνες της ΜΑΦ Νευροχειρουργικής Κλινικής.  

Για τις ενέργειες των Δασικών Υπηρεσιών μετά από δασικές πυρκαγιές (εγκύκλιος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας)

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου «Ενέργειες που ακολουθούνται μετά από πυρκαγιά στις εκτάσεις που διέπονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας» (ΑΔΑ: 7ΛΑΑ4653Π8-ΠΞΛ). Σύμφωνα με τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου στο Ραδιόφωνο 24/7 (88.6 FM) και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Η Φυλή των Φίλων" του Κώστα Αρβανίτη, οι διατάξεις της εγκυκλίου «δείχνουν τη σαφή βούληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προστασία και αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, η οποία θα διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στον χαρακτήρα και τη χρήση τους. Όλες οι εκτάσεις με δασικό χαρακτήρα παραμένουν ως τέτοιες στους δασικούς χάρτες και θα γίνει ενημέρωσή τους με την απόφαση κήρυξης αναδάσωσης σε όποια χρονική στιγμή και αν αναρτηθούν ή κυρωθούν». Δείτε εδώ για περισσότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: