ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Κορκίδης (ΕΣΕΕ) προς Τσίπρα: Παίξαμε άμυνα αντί επίθεση!


«Παίξαμε άμυνα, ενώ θα μπορούσαμε να παίξουμε επίθεση. Δηλαδή, αντί να λειτουργήσουμε δημιουργικά, προσπαθήσαμε να περισώσουμε ό,τι περισσότερο μπορούσαμε, ειδικά στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, 830.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις συρρικνωθήκαμε σε 613.000, ήταν ένα σοκ» είπε ο κ. Κορκίδης.

Αλέξης: «Ζητάμε να ξαναχτιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση σε πιο υγιή βάση» - «Κάθε φορά που έρχεται ο Σεπτέμβρης σας θυμόμαστε και μας θυμόσαστε»!


Την αναγκαιότητα για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το νέο μοντέλο ανάπτυξης, και την αναγκαιότητα να ξαναχτιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση σε πιο υγιή βάση, τόνισε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός τούς είπε ότι υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας και ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί πραγματικά με το οικονομικό επιτελείο να δεχτούν οι δανειστές τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό. Ως προς το θέμα της επιβράβευσης της οικονομικής συνέπειας, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είπε πως πράγματι είναι κάτι που θα μπορούσαν να το διαχειριστούν διαφορετικά.

Ειδικότερα, στη δήλωση του, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι συζήτησαν «αυτά που χρειάζονται οι μικρομεσαίοι της αγοράς, τα τρία βασικά προαπαιτούμενα: α) ο ειδικός επιχειρηματικός λογαριασμός που θα δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν ακατάσχετα ποσά για να πληρώνει κανείς τις υποχρεώσεις του στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τη μισθοδοσία των εργαζομένων β) η ρύθμιση των 120 δόσεων, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού με πιο απλό τρόπο γ) οι παρενέργειες που δημιουργεί στην ελληνική αγορά η υπερφορολόγηση των τελευταίων οκτώ χρόνων των μνημονίων».

«Αυτό που είπαμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, «είναι ότι μπορούμε να κάνουμε υπομονή, αλλά είμαστε μεταξύ κόπωσης και παραίτησης και ως εκ τούτου αυτό που πρέπει να γίνει είναι επιτέλους κάποιος κάποτε ν' αναγνωρίσει την οικονομική συνέπεια -είτε είναι επιχειρηματική είτε εργοδτική- η οποία δεν είναι αυτονόητη πλέον, ούτε είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση και πρέπει να επιβραβευτεί με κάποια μείωση αυτών των βαρύτατων υποχρεώσεων που έχουμε, είτε φορλογικών είτε ασφαλιστικών».

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο πρωθυπουργός τους είπε ότι υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας και ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί πραγματικά με το οικονομικό επιτελείο να δεχτούν οι δανειστές τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό «κάτι που παρά τις εξαγγελίες πέρυσι δεν έγινε δυνατόν να εφαρμοστεί στην αγορά [...]. Για το θέμα της συνέπειας είπε ότι πράγματι είναι κάτι που θα μποορύσαν να το διαχειριστούν διαφορετικά».

Υποδεχόμενος το προεδρείο της ΕΣΕΕ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας ανέφερε με μία δόση χιούμορ: «Κάθε φορά που έρχεται ο Σεπτέμβρης σας θυμόμαστε και μας θυμόσαστε». Ο Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι αυτός ο Σεπτέμβρης έχει μια ιδιαίτερη αξία επειδή στο τέλος του χρόνου θα αποχωρήσει οικειοθελώς από την ΕΣΕΕ. «Είμαι «ο πρόεδρος της κρίσης» από το 2009 και θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε βήμα στους νεότερους» είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απευθύνει τον κεντρικό χαιρετισμό στην ετήσια έκθεση ελληνικού εμπορίου, στις 14 Δεκεμβρίου. «Το χρωστάω άλλωστε, αφού είναι η αυλαία μιας τόσο έντονης παρουσίας και δημιουργικής, αλλά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον κλάδο» είπε ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας ότι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέλαβε «όταν άρχισε η καταστροφή της μεσαίας τάξης της χώρας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας λόγω μνημονίων, το 2010».

«Παίξαμε άμυνα, ενώ θα μπορούσαμε να παίξουμε επίθεση. Δηλαδή, αντί να λειτουργήσουμε δημιουργικά, προσπαθήσαμε να περισώσουμε ό,τι περισσότερο μπορούσαμε, ειδικά στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, 830.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις συρρικνωθήκαμε σε 613.000, ήταν ένα σοκ» είπε ο κ. Κορκίδης.

«Και από την άλλη μεριά», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, «πρέπει να δούμε και τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις και της προηγούμενης περιόδου». «Αυτό το ενδιαφέρον έχει και η συζήτηση για το νέο παραγωγικό μοντέλο, το νέο μοντέλο ανάπτυξης, γιατί πρέπει να ξαναχτίσουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σε πιο υγιή βάση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ να συμφωνεί.

Η διευθύντρια του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, Βάλια Αρανίτου, αναφέρθηκε στις τρεις μελέτες στις οποίες έχουν προσωρήσει και έφεραν μαζί τους, ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου της Κρήτης. «Για κάθε μεγάλη πόλη, για κάθε περιοχή, εμείς δημιουργούμε τον οικονομικό χάρτη, καταγράφουμε τι επιχειρηματικότητα υπάρχει».

«Το μεγάλο θέμα είναι να συγκλίνουν οι πολύ θετικοί δείκτες με την πραγματική κατάσταση» 

«Το μεγάλο θέμα είναι να συγκλίνουν οι πολύ θετικοί δείκτες, μακροοικονομικοί και σε σχέση με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς, με την πραγματική κατάσταση, που τη βιώνουν κυρίως οι μικρομεσαίοι, οι έμποροι, οι βοιοτέχνες, διότι καμιά φορά μπορεί να παρασυρόμαστε», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι η έρευνα του Ιουλίου του 2017 έχει μια ουσιαστική μείωση των δεικτών προς το καλύτερο, εξηγώντας ότι υπάρχει μεγάλη ποσοστιαία μείωση κατά 10%, προς το θετικό, προσθέτοντας ότι αυτό βέβαια δεν αρκεί από μόνο του.
Η συνάντηση ήταν σε ένα πολύ καλό κλίμα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Είπε ότι η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε τα μεγάλα και φλέγοντα για εκείνη θέματα. Συγκεκριμένα: την υπερφορολόγηση, το ασφαλιστικό, την χρηματοδότηση, την ανάγκη ύπαρξης αναπτυξιακής τράπεζας με συγκεκριμένη κατεύθυνση τις μικρές, πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το θέμα της ύπαρξης ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών στο πρώην ΟΑΕΕ, τα παλιά χρέη των 300.000 επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων.

«Είδαμε και θέματα για την ανάπτυξη και της οικονομίας της χώρας, αλλαγή του προτύπου, τη δυνατότητα δημιουργίας συστάδας επιχειρήσεων και clusters, ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για τη δομή αυτή καθεαυτή της μικρής και της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας και την ανάγκη να υπάρξουν πολιτικές στήριξης ιδιαίτερα των πολύ μικρών -αυτών που λέμε οιονεί μισθωτών- αυτοαπασχολούμενων που δεν πρέπει η Πολιτεία να τους βλέπει ως επιχειρηματίες αλλά ως οιονεί μισθωτούς», προσέθεσε.

Ερωτηθείς εάν έλαβαν κάποια υπόσχεση από τον κ. Τσίπρα, ο κ. Καββαθάς είπε ότι ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της ΔΕΘ θα κάνει εκείνος της εξαγγελίες και ότι μίλησε για τα θέματα και τις προτάσεις που έχει ήδη υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός και η εξαγγελία για την αναπτυξιακή τράπεζα. «Τα υπόλοιπα θα τα πει ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: