ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα βάσανα στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα


Οι δανειολήπτες αλλά και οι μεριδιούχοι της Αχαϊκής ΣυνεταιριστικήςΤράπεζας θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από την επικείμενη πώληση των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds από  την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την εκκαθάριση της  Τράπεζας.
 
Όπως αναφέρει μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος του Συλλόγου των μεριδιούχων της Αχαϊκής οι δανειολήπτες θα βρεθούν σε δεινή θέση καθώς μετά την πώληση θα χάσουν τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης και ρύθμισης και μια καλύτερη αντιμετώπιση που θα μπορούσαν να έχουν από έναν τραπεζικό φορέα ώστε να διασώσουν τις περιουσίες τους. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν κάποιες επιχειρήσεις, εάν δεν έχουν ήδη κλείσει και το αρνητικό βάρος και η πίεση που θα μεταφερθεί στην τοπική αγορά της Πάτρας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Από την άλλη πλευρά η εκποίηση του χαρτοφυλακίου θα μεγεθύνει την ζημιά της Τράπεζας και θα ρίξει ένα τεράστιο βάρος στους μεριδιούχους οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον 50εκ. Αυτό το ποσό πέραν των χρημάτων που ήδη έχασαν που αποτιμάται σε άλλα 50εκ. ευρώ.

«Δυσκολεύουν τα πράγματα και μεγαλώνει η ζημιά που θα αφήσει η Αχαϊκή Τράπεζα. Είναι προμελετημένη αυτή η κίνηση και θα ακολουθήσουν κι άλλα στάδια. Έρχεται τώρα ο εκκαθαριστείς να εκποιήσει το χαρτοφυλάκιο σε όρους απαράδεκτους. Δηλαδή σε αξία δανείου ενός ευρώ θα δώσουν 6-7 λεπτά… Αυτά τα funds πραγματοποιούν ιλιγγιώδη κέρδη δεν μιλάμε για αποδόσεις του 3 και του 4% που είναι η νόμιμη απόδοση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά μιλάμε για αποδόσεις του 30-40% αλλά και μεμονωμένα του 100%», υποστηρίζει ο κ. Μπέλλας.

Την ίδια ώρα οι μεριδιούχοι της Αχαϊκής εκφράζουν την απορία και την ανησυχία τους για την καθυστέρηση που παρατηρούν στο ποινικό σκέλος της υπόθεση καθώς έχουν απαγγελθεί κατηγορίες προς τις διοικήσεις για ζημιές πάνω από 200εκ. αλλά οι διαδικασίες της προανάκρισης δεν φαίνεται να προχωρούν.

«Το άλλο σκέλος που αφορά το ποινικό κομμάτι της Αχαϊκής Τράπεζας για την λεηλάτηση των πόρων της από τις διοικήσεις της, καθυστερεί εδώ και ενάμιση χρόνο  στις δικαστικές Αρχές της Πάτρα. Έχει ξεκινήσει τυπικά η τακτική ανάκριση αλλά δεν έχει μπει στην ουσία. Δεν έχει κληθεί κανείς μάρτυρας... Το ποινικό πρέπει να προχωρήσει, είμαστε πολύ απογοητευμένοι γιατί 6 χρόνια μετά την παύση της λειτουργίας της Αχαϊκής δεν έχουμε εξελίξεις πάνω σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: