ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Πριμοδοτεί αιτήματα - Αδιαφορεί για την ασφάλεια!



Ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, νομίζει πως τα αεροδρόμια του ελληνικού Δημοσίου σήμερα υποδέχονται βομβαρδιστικά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η προστασία των σκαφών, αλλά και των ανθρώπων, πολύ λίγο μετρούσε.  Γιαυτό ζητά από το Υπουργείο να αφαιρεθούν οι πυροσβέστες που βρίσκονται εκεί για άμεση επέμβαση εάν χρειασθεί! (Το φωτογραφικό στιγμιότυπο από βομβαρδιστικό εποχής, προσγειωμένο σε αεροδρόμιο της Λιβύης του 1942).



Ο Δήμαρχος Πατρέων ζητά να αφαιρεθούν οι πυροσβέστες από τα αεροδρόμια του ελληνικού Δημοσίου, όπως του ζήτησε το σωματείο!



Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε σήμερα με το Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα, με τον Πρόεδρο του Σωματείου, Γιώργο Οικονομόπουλο, τον Γραμματέα, Παναγιώτη Πολίτη και το μέλος του Δ.Σ., Θανάση Δημόπουλο. Στη συνάντηση, ήταν παρόντες η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Πλέσσας και Παναγιώτης Μελάς. 

Ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, που πριμοδοτεί κάθε αίτημα, αρκεί να βάλλει κατά της κυβέρνησης, έδειξε πως αδιαφορεί για την ασφάλεια των Τουριστών και των αεροδρομίων, που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, διότι ενοικιασμένα είναι στην Fraport Α.Ε. και όχι πουλημένα και από κεί και πέρα Γαία πυρί μειχθήτω! Και τούτο απιτέλεσε ζητώντας «την άμεση επαναφορά του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διατέθηκε στα περιφερειακά αεροδρόμια». 

Σύμφωνα με δελτίο ενημέρωσης που εξέδωσε ο Δήμος Πατρέων:

«Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, συζητώντας  με τον Δήμαρχο και την αντιπροσωπεία του Δήμου και τους ενημέρωσαν ότι εδώ και πολλά χρόνια δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας, κάτω από σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες στην πρώτη γραμμή, για να αντιμετωπίσουν έγκαιρα τις πυρκαγιές. Τόνισαν ότι εργάζονται 24ωρα χωρίς διακοπή όχι μόνο κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης των πυρκαγιών, αλλά και στις βάρδιες τους. Δεν έχουν πληρωθεί από τον Απρίλη μέχρι σήμερα, τις αργίες, τα νυχτερινά, τις υπερωρίες και τα οδοιπορικά τους.
Αναφέρθηκαν επίσης στην έλλειψη προσωπικού και την απόφαση της κυβέρνησης, να μεταθέσει 600 πυροσβέστες για την κάλυψη αναγκών των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της κοινοπραξίας Fraport A.E. και τους αυτοκινητόδρομους.
Ανέφεραν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει όπως οι προηγούμενες, να εμπαίζει τους συμβασιούχους πυροσβέστες και να απορρίπτει το δίκαιο αίτημά τους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά».
Στο ενημερωτικό δελτίου του Δήμου Πατρέων, δεν γίνεται αναφορά στην αντίδραση όλων των κομμάτων, όταν το Υπουργείο τάχθηκε υπέρ της πρόσληψης κι άλλου πυροσβεστικού προσωπικού για τις ανάγκες της χώρας. Ωστόσο μας ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι:
«Παρέδωσαν στον Δήμαρχο έγγραφο του Σωματείου τους, με αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και ζήτησαν από τον Δήμαρχο να το προωθήσει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Σωματείου, ότι το έγγραφό τους θα αποσταλεί άμεσα.
Στη συνέχεια, τους δόθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τις 19 Μαΐου 2017, που αφορούσε το ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας, ενώ ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για την κοινή παρέμβαση των Δημάρχων της Αχαΐας, στα θέματα της αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής  προστασίας.
Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στους Δήμους πλέον έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα των αγροτικών δρόμων, τον καθαρισμό χόρτων, τη συντήρηση πυροσβεστικών κρουνών, την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε συνεργασία με το Δασαρχείο, τις ομάδες εθελοντών. Η μεταφορά αυτών των αρμοδιοτήτων στην Πολιτική Προστασία, -τόνισε- δεν συνοδεύτηκε με τη μεταφορά αντίστοιχων πόρων και προσωπικού».
 (Σημ. Istologiou: Προφανώς γι αυτό αφέθηκαν να χορταριάσουν οι ζώνες πυρασφάλειας!) .
«Η χρηματοδότηση και φέτος ανέρχεται στις 130.000 ευρώ στα ίδια περυσινά επίπεδα ενώ οι πιστώσεις για το Π.Σ. σε όλη τη χώρα είναι μειωμένες κατά 130 εκατομμύρια ευρώ από την προ οικονομική κρίση εποχή.
Ακόμα και αυτή η ελλιπής χρηματοδότηση, φτάνει στους δήμους με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα τον περιορισμένο χρόνο για την έγκαιρη λήψη μέτρων και κατάλληλο σχεδιασμό.
Εμείς ως Δημοτική Αρχή –κατέληξε ο Δήμαρχος- διεκδικούμε επαρκή και έγκαιρη εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ολοκληρωμένη προετοιμασία των μηχανισμών δασοπυρόσβεσης του κράτους, που έχουν μετατεθεί στους Δήμους γιατί το χρηματικό ποσό που διατίθεται για την πυροπροστασία είναι πολύ μικρό.
Την κάλυψη των οργανικών κενών των Δασικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Την άμεση επαναφορά του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διατέθηκε στα περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Α.Ε. προς όφελος του επιχειρηματικού ομίλου και όχι των δημοτών μας και των περιουσιών τους».
(Σημ. του Istologiou: Προφανώς ο Κ. Πελετίδης που πριμοδοτεί κάθε αίτημα, αρκεί να βάλλει κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για την ασφάλεια των Τουριστών και των αεροδρομίων, που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, διότι ενοικιασμένα είναι στην Fraport Α.Ε. και όχι πουλημένα και από κεί και πέρα Γαία πυρί μειχθήτω!).
«Την κατάργηση του Νόμου 4029/2011, μέσω του οποίου επιχειρείται η συρρίκνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.
Τη συγκρότηση ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων για ουσιαστική βελτίωση της προστασίας των δασών, με έμφαση στην πρόληψη, την ανάπτυξη και τη διαχείριση του δασικού πλούτου, προς όφελος του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: