ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Επιβολή προστίμου στους ΟΤΑ για την Καθαριότητα


Το Υπ. Εσωτερικών με τον ν.4483/17, διευρύνει τις αρμοδιότητες παρέμβασης της Επιθεώρησης Εργασίας. Πλέον, δεν περιορίζεται στην υποβολή έκθεσης όταν διαπιστώνει κενά σε ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στους ΟΤΑ, αλλά – για πρώτη φορά- εισηγείται και την επιβολή προστίμου.


Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τις υποδείξεις, το πρόστιμο σε βάρος του εκάστοτε παραβάτη δημάρχου εκτελείται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών


Το Υπουργείο Εσωτερικών δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας, θέσπισε με τον ν.4483/17 συγκεκριμένες ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των όρων προστασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε συνεννόηση με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να ενταθούν οι παρεμβάσεις του, ώστε να ενισχύσουν τις ανάλογες προσπάθειες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το άρθρο 97 του ν.4483/17, προβλέπει τρεις κύριες παρεμβάσεις:

- Επεκτείνει στους εργαζόμενους καθαριότητας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου το δικαίωμα να τους χορηγούνται Μέσα Ατομικής Προστασίας

- Διευρύνει τις αρμοδιότητες παρέμβασης της Επιθεώρησης Εργασίας. Πλέον, δεν περιορίζεται στην υποβολή έκθεσης όταν διαπιστώνει κενά σε ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στους ΟΤΑ, αλλά – για πρώτη φορά- εισηγείται και την επιβολή προστίμου. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τις υποδείξεις της, το πρόστιμο σε βάρος του εκάστοτε παραβάτη εκτελείται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και παρακρατείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, οι οποίοι αφορούν την τακτική χρηματοδότηση των ΟΤΑ.

- Ορίζει ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, συγκροτείται Επιτροπή με αντικείμενο την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας και τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ και την υποβολή πρότασης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του. Στην Επιτροπή θα εκπροσωπούνται φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων.

Η διαμόρφωση ενός περισσότερου ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας για τους εργαζόμενους στους δήμους, ανεξάρτητα από τη σχέση και το αντικείμενο εργασίας, είναι μια διαρκής υποχρέωση και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: